Gratarul – de la o solutie salvatoare necesara supravietuirii, la o revelatie gastronomica

Marea fara soare e ca weekend-urile fara gratare, nu crezi?
Pana si dacii erau considerati a fi extrem de mancaciosi atunci cand venea vorba despre gratare. Da, ai citit bine. Istoria carnii fripte pe gratar n-a fost scrisa peste noapte, ci acum multi-multi ani. Asadar, nu apleca urechea in fata miturilor cum ca gratarul ar fi o inventie americana. Prepararea carnii fripte s-a transformat, pe rand, dintr-o solutie salvatoare necesara supravietuirii intr-o revelatie gastronomica sau chiar un hobby demn de weekendurile cu prietenii.

Dar, destul cu lectia de istorie si hai sa trecem la bucatareala. Verii ii sade bine cu zilele insorite, iar carnii ii sade bine fragezita pe un gratar sfaraind. Si, pentru ca Chef Liviu Balint stie cum sa transforme o bucata de carne intr-un preparat numai bun de jurizat la MasterChef, vrea sa imparta si cu tine secretele unui gratar savuros. De fapt, e simplu, trebuie sa urmezi cativa pasi si sa ai alaturi cele mai importante doua ingrediente: carnea si condimentul Vegeta Grill Condiment lichid cu bere pentru marinare.

Gratarul perfect, cat ai spune ”weekend”!

Pentru reteta de azi Chef Liviu Balint a ales cotletul de porc si o salata de vara scaldata-n arome dulci-acrisoare de portocala. Daca ai invitat toti prietenii, tine cont ca un plic de Vegeta Grill Condiment lichid cu bere pentru marinare iti este suficient pentru aproximativ 500 grame carne. Asa ca, mai intai potriveste cantitatile si asigura-te ca ajunge pentru toata lumea.

Marinare perfecta, in doar o jumatate de ora

Primul pas e sa marinezi carnea. Dureaza doar 30 minute. Inca nu stiai ca poate dura asa putin? Pune carnea intr-un bol si adauga Vegeta Grill Condiment lichid cu bere pentru marinare. Aromele condimentelor atent selectionate vor patrunde usor carnea fragezind-o pana la perfectiune. Dupa marinare, pune carnea pe gratarul incins si in doar 10 minute e gata. Gata de pus in farfurie, bineinteles.

Chef Liviu Balint perpeleste nitel si painea pe gratar, pentru o potrivire mai buna a aromelor. Iar dupa ce friptura este facuta, iti ramane doar salata: rucola, salata verde si valeriana, toate stropite din belsug cu zeama de portocala. Poti opta pentru ingredientele acestea sau orice alte legume proaspete de sezon.

Acum nu-ti ramane altceva de facut decat sa te infrupti, alaturi de cei dragi, din bunatatile cu gust de vara. Nu uita: nimic nu se compara cu o zi petrecuta in natura in ”zgomot” de gratar sfaraind!


Alte comunicate publicate de MORE THAN PUB

4 Mituri despre îngrijirea hainelor – adevărat sau fals?

Cum faci ca hainele tale să arate ca noi după purtare îndelungată? Ce-ți dorești: culorile să rămână vii, țesăturile să fie moi. Cum reușești asta?…

Cum sa slabesti fara sa te infometezi?

Intrebarea de pe buzele tuturor este „Cum sa obtinem greutatea dorita fara sa ne restrictionam drastic numarul de calorii?” Nutritionistii vin cu raspunsul: „Mancand inteligent.”…

Cum sa faci curatenia de primavara mult mai eficient

De regula, cand zici primavara, zici si curatenie – pentru multi chiar cea mai complexa din timpul anului. Un studiu national, realizat de Institutul American…

De ce fulgii de ovaz te ajuta sa slabesti mai mult decat exercitiile la sala?

Cand vrem (sau trebuie) sa dam jos kilogramele in plus, imediat auzim placa: „Schimba-ti stilul de viata: mananca sanatos si fa miscare!”. Usor de zis,…

Intrebuintari la care nu v-ati fi gandit pentru solutia de curatat geamuri

Stiati ca prima solutie profesionista de curatat geamuri a fost inventata acum aproape 90 ani? Initial depozitata in recipiente de metal, iar mai apoi in…
Vezi profilul MORE THAN PUB