Gatitul miresei, un moment marcat de emotie si trairi deosebite, unice in viata

Traditia gatitului miresei este una cu o incarcatura emotionala deosebita dar si un moment unic ce marcheaza transformarea miresei intr-o doamna .

Acasa, sau cum mai nou se obisnuieste, la sala unde va avea loc petrecerea de nunta, nasa se asigura ca sunt indeplinite traditiile si ca miresei nu ii lipseste nimic. Nasa ii va pune voalul, coronita si celelalte accesorii pentru a o pregati sa paseasca in fata altarului unde o asteapta mirele ei.

Oglinda mireasa, un accesoriu cu o semnificatie deosebita si incarcata de traditie

Una dintre accesoriile care are o semnificatie deosebita pentru indeplinirea traditiilor de nunta este oglinda miresei care joaca un rol important in pregatirea miresei pentru ziua cea mare. Atat nasa cat si domnisoarele de onoare au rolul de a o ajuta in fiecare etapa a pregatirii. Desi in zilele de astazi aceasta oglinda miresei  este utilizata mai mult simbolic in etapele de pregatire a miresei, totusi acest accesoriu nu trebuie sa lipseasca. Coafura si machiajul miresei sunt realizate de profesionisti, asadar nasa mai mult trebuie sa mimeze pregatirea pentru a nu i le strica. Dupa aranjarea tuturor accesoriilor si a voalului miresei i se ofera din partea domnisoarelor de onoare o oglinda mireasa. De obicei aceasta oglinda mireasa este intoarsa cu pana cand ajunge mirele sa o ia si le ofera bani celor care tin oglinda pentru ca ea sa se poata admira.

Desigur, in zonele urbane astfel de traditii nu mai sunt chiar respectate in totalitate intrucat de cele mai multe ori mireasa se afla la un salon de coafura si machiaj pentru a putea sa aiba un aspect deosebit si asa cum isi doreste. Asadar, de multe ori aceasta  nici macar nu este un obiect foarte utilizat ci este ceva mai mult simbolic, strict pentru fotografie. Daca mirii doresc sa organizeze o nunta complet traditionala atunci este recomandat ca inainte sa se documenteze foarte bine cu privire la traditiile care se practica in diverse colturi ale tarii astfel incat datinile sa fie indeplinite.

Alte datini si obiceiuri legate de gatitul miresei

Tot o traditie legata de gatitul miresei este ca pe pantofii miresei sa fie trecute numele fetelor care vor sa se marite si al carei nume va ramane nesters la finalul petrecerii de nunta va fi cea care urmeaza sa se casatoreasca. Insa, la capitolul traditii multe dintre cele mai interesante la nivel national s-au pierdut si datinile au inceput sa se modernizeze sau chiar sa se amestece cu cele de peste ocean. In momentul de fata numai in mediul rural mai pot fi gasite nunti traditionale organizate dupa vechile datini.

Oglinda miresei cu siguranta joaca un rol deosebit de important in indeplinirea traditiei de pregatire a miresei si, pe cat se poate, aceasta nu trebuie sa lipseasca. Este una dintre obiceiurile marunte care se practica la nunti insa, are o semnificatie speciala, emotionanta, am putea spune. Momentul pregatirii miresei cu siguranta are o incarcatura emotionala deosebita si poate sa ofere celor prezenti ocazia de a fi martori la un eveniment deosebit de special.

Acestea sunt cateva dintre obiceiurile care fac parte din ritualul gatitului miresei pentru a putea pasi in biserica alaturi de sotul ei si sa petreaca alaturi de cei dragi dar si de apropiati acest moment deosebit de semnificativ si de neuitat.

Galerie foto:


Comunicat publicat de: Beintop (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Beintop

Tendinte in videochat pentru anul 2019

Un nou an inseamna si schimbare iar acesta cu siguranta ne va surprinde cu multe noutati.

Terqua.ro compania ce iti pune la dispozitie cele mai bune servicii de taiere laser, sanfrenare si indoire table

Externalizarea serviciilor de debitare a diverselor tipuri de materiale nu mai reprezinta de foarte mult timp o activitate exotica intrucat din ce in ce mai…

Cadouri personalizate pentru iubit, un mod ideal de a-l surprinde

In ultimii ani, cadourile personalizate au capatat o popularitate foarte mare iar motivele care stau la baza acestui fapt nici nu ne mai surprind.

Tendinte SEO pentru anul 2019

Motoarele de cautare devin din ce in ce mai inteligente iar administratorii de site-uri devin din ce in ce mai ingrijorati de faptul ca Google…

Catalizatoare uzate – motive pentru care reciclarea lor este cea mai buna optiune

Numarul posesorilor de autovehicule creste de la an la an si, nici nu este de mirare intrucat o masina este foarte utila indiferent de situatie.
Vezi profilul Beintop