Flexibil – o afacere mult mai profitabila cu sistemele pentru productie de la Senior Software

Flexibil a imbunatatit intreaga activitate de productie cu solutiile integrate APS si MES de la Senior Software. Producatorul de sisteme anti-vibratie a crescut profitabilitatea afacerii, toate operatiunile din fabrica sunt planificate in detaliu din cateva clickuri, iar angajatii sunt remunerati in functie de volumul si calitatea produselor realizate.

Flexibil, unul dintre cei mai importanti producatori europeni de sisteme anti-vibratie, a optimizat fluxurile de lucru din fabrica si a eficientizat productia cu ajutorul solutiilor Senior Software. Folosind sistemele APS pentru planificarea productiei si MES pentru managementul activitatilor de productie, compania din Maramures beneficiaza de:

  • Planificarea in detaliu a productiei, luand in calcul toate constrangerile
  • Gestionarea optima a volumului de comenzi, a materiei prime si capacitatii de productie
  • Monitorizarea eficienta a operatiunilor, vedere de ansamblu si control total
  • Trasabilitate completa pentru fluxuri de productie, materiale folosite, produse
  • Remunerarea angajatilor in functie de volumul realizat si calitatea produselor
  • Fluidizarea fluxului de date si acces in timp real la informatii actualizate
  • Operativitate crescuta si termene de livrare mai scurte
  • Vizibilitate asupra costurilor de productie / cantitati / timpi de lucru
  • Cresterea profitabilitatii afacerii

Clientii nostri au o metoda de a-si evalua furnizorii periodic, iar din momentul in care am implementat solutiile MES si APS, aceste note au crescut, in special la termenele de livrare. Inca un beneficiu important: desi implementarea a avut loc in 2020, profitabilitatea a crescut, fiind printre cele mai mari pe care le-a avut compania Flexibil.

Implementand MES si APS, Flexibil a dobandit o gestionare mult mai buna a materiilor prime, a capacitatilor de productie, ceea ce a dus implicit la cresterea productivitatii si a profitabilitatii. Avem control in timp real asupra tuturor fluxurilor de productie si o planificare eficienta a fiecarei operatiuni. Un alt beneficiu important este faptul ca putem controla foarte bine productivitatea fiecarei persoane, angajatii fiind platiti in functie de volumul si calitatea produselor realizate”, a mentionat Directorul General al companiei Flexibil, Daniel Borota.

Softurile de productie – primul pas catre Industry 4.0

Cu ajutorul sistemelor Senior Software, producatorul reuseste sa respecte intocmai retetele de productie (unele produse avand 15-20 de ingrediente) si timpii de executie, asigurand totodata trasabilitatea loturilor si calitatea produselor. De asemenea, fluxul de date a fost fluidizat, fabrica functionand in prezent la cel mai inalt nivel de eficienta.

”MES este o solutie deschisa ce se preteaza usor la integrarea cu diferitele sisteme si componente din cadrul firmei, fiind o baza pentru Industria 4.0, cea in care toate elementele comunica intre ele si se sincronizeaza unul cu altul.

Utilizand MES, asimilam in productie mult mai rapid diferitele produse noi. Putem refolosi ciclurile de productie de la produse vechi, putem crea combinatii intre produse, matrite si dispozitive sau centre de lucru, putem copia cicluri de productie de la produse existente.

In APS vedem numarul de comenzi disponibile si daca e nevoie sa ajustam capacitatea de productie, sa crestem sau sa reducem numarul de schimburi. Graficul Gantt ne ofera ”vederea din elicopter” asupra productiei, fiind o facilitate foarte utila. Acolo putem vedea orizontul de lucru disponibil pentru diferite masini si in momentul in care stim ca nu vom avea de lucru cu anumiti operatori sau anumite masini, resursele respective le putem realoca in diferite locatii”, a specificat Nicolae Borota, Director Tehnic – Flexibil.

Toate schimbarile din productia Flexibil sunt prezentate detaliat intr-un studiu de caz video realizat in cadrul companiei Flexibil.

Alte fabrici din Romania care utilizeaza cu succes sistemele pentru productie de la Senior Software sunt: Ecolor, Barum, Voestalpine, Sidem, TeraSteel, TeraPlast etc.

 

Despre Flexibil

Flexibil este un producator de componente si sisteme in domeniul tehnologiei anti-vibratiei si izolarii zgomotului, mare parte a acestora adresandu-se industriei feroviare. Infiintata in 1992, compania proiecteaza, testeaza si produce sisteme anti-vibratie din cauciuc si cauciuc-metal, asimiland in fabricatie peste 2500 de produse cu aplicatii speciale. Produsele (tampoane-compresie, bucse, suporti si nu numai) sunt exportate in tari din Europa, Asia si Orientul Mijlociu, compania inregistrand o cifra de afaceri de circa 7 milioane de euro.

Despre Senior Software

Senior Software este singurul furnizor de sisteme software din Romania cu un pachet complet de solutii integrate. Fondata in 2003, compania a realizat peste 450 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii. Senior Software a pornit businessul cu o singura divizie, iar in prezent dispune de 6 divizii prin care implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in patru locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi) cu o echipa formata din 160 de angajati.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
productie, automatizata, fabrica, softuri, aps, mes, flexibil, maramures, sisteme, integrate, planificare, executie, management, seniorsoftware,


Comunicat publicat de: Senior Software (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Senior Software

REGINA MARIA a redus cu 50% timpul de bugetare si de analiza HR, cu solutia de management al performantei de la Senior Software

Reteaua de sanatate REGINA MARIA isi gestioneaza bugetele de resurse umane cu sistemul de management al performantei in HR, de la Senior Software. Compania a…

Dr. Wheel tinteste dublarea cifrei de afaceri cu sistemele Senior Software

Dr. Wheel, furnizorul de piese si servicii auto din Mures, a investit in softuri integrate care sa imbunatateasca procesul de vanzare si gestionarea fluxurilor de…

Producatorul brandului “vitamin aqua” isi gestioneaza operatiunile cu sistemele Senior Software

Merlins Beverages, producatorul bauturilor racoritoare ”vitamin aqua”, si-a optimizat intreaga activitate, incepand de la aprovizionarea cu materii prime si pana la vanzarea produselor finite. Folosind…

Barum Automotive isi va planifica intreaga productie cu solutia APS de la Senior Software

Producatorul Barum Automotive a ales sistemul APS (Advanced Planning & Scheduling) de la Senior Software, un soft modern pentru planificarea avansata a productiei. Compania din…
Vezi profilul Senior Software