Evolutia pietei de marketing digital din Romania in 2018

Romania inca este pe o panta ascendenta de dezvoltare pe piata de marketing digital. Multinationalele prezente in tara noastra pompeaza sume considerabile in campanii de promovare in mediul digital. Multe companii romanesti insa, indeosebi IMM-uri, sunt timide inca in a-si aloca bugetele in strategii de marketing online.

Trendul acesta insa, dupa cum am spus, se schimba treptat. Tot mai multe firme din Romania descopera avantajele implementarii unei campanii de marketing online. O companie isi alege serviciile de marketing in functie de nevoi, specificul si nisa pe care desfasoara activitati comerciale.

De exemplu, o companie care isi cauta clientii pe Google are nevoie de un mix de marketing care cuprinde optimizare SEO si content marketing sau servicii Google AdWords. O alta firma poate are nevoie de promovare de brand, astfel incat apeleaza la servicii Social media marketing.

In 2018, strategiile de marketing digital se schimba

Gigantii tehnologici precum Google sau Facebook imbunatatesc incontinu performantele platfomelor, astfel incat experienta utilizatorilor sa fie cat mai mare si, implicit, rezultatele firmelor care deruleaza campanii de promovare in online sa creasca direct proportional.

In 2018 acestia anunta schimbari fundamentale in algoritmi, vizata fiind inclusiv piata online din Romania. Agentiile de marketing online deja isi adapteaza strategiile la noile schimbari anuntate, iar unele au inceput deja campanii de educare a pietei pentru anul ce urmeaza.

Un exemplu elocvent este articolul publicat in urma cu o saptamana de agentia re7consulting Bucuresti pe Agerpres, care a intocmit o lista de modificari care vor afecta multe strategii de marketing online in 2018.

re7consulting seo bucuresti
Materialul incearca o educare a pietei romanesti prin exemple de strategii adaptate modificarilor, astfel ca rezultatele din campaniile de marketing online derulate de firme sa fie in continuare satisfacatoare.

Acest lucru este intalnit la scara larga pe pietele internationale. Marile agentii de marketing digital deruleaza campanii extinse de educare a pietei de afaceri, prin care ii tin la curent cu cele mai noi modificari impuse de companiile tehnologice.

Strategiile au in general ca obiectiv, pe langa familiarizarea firmelor cu statusul in care se afla piata de marketing online, prezentarea pozitiei pe care agentiile si-o insusesc vizavi de modificarile impuse de platforme.

Adica, nisa de agentii de marketing digital informeaza mediul de afaceri legat de faptul ca sunt pregatite sa ofere cele mai bune servicii de optimizare SEO, marketing prin continut, campanii Google AdWords sau social media marketing.

Aceeasi abordare o are mai mult ca sigur si agentia de marketing online re7consulting Bucuresti care foloseste platforma Agerpres, cunoscuta pentru puterea foarte mare de propagare a informatiilor in piata din Romania, pentru a-si expune in piata noile linii strategice de urmat pentru clienti in anul 2018.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
marketing, digital marketing, online marketing, marketing romania, servicii marketing romania


Comunicat publicat de: re7consulting Romania (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de re7consulting Romania

3 strategii de promovare online cu rezultate garantate in 2018

Ai o idee de business si vrei sa o lansezi in 2018 sau administrezi deja o afacere si vrei sa-i cresti vizibilitatea in piata? In…

Ghid pentru alegerea corecta a luminii in functie de destinatia spatiului

Modul in care alegi solutiile de iluminat ieftin pentru spatiile in care iti desfasori activitatea zilnica poate influenta pozitiv sau negativ gradul de performanta dorit.

Vrei un job in industria cosmetica de lux? Sakare recruteaza!

Vrei un job in industria cosmetica de lux? Sakare te asteapta la Paris! Cum sa faci cariera la un brand de cosmetice de lux, in…

Banda cu LED, ideala pentru afacerea ta eco. Iata de ce!

Banda cu LED, solutia pentru afacerea ta eco. Banda cu LED a crescut foarte mult ca popularitate in randul afacerilor cu cafenele, restaurante sau cluburi.

Optimizarea SEO: Semnificatii si recomandari SEO

In ansamblul sau, optimizarea SEO reprezinta o serie de masuri si strategii de promovare a paginilor web, prin care detinatorul unui site sau o companie…
Vezi profilul re7consulting Romania