Este tigara electronica sigura? Afla care este parerea unui doctor

Intr-un interviu acordat Organizatiei de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie, Doctor Andy McEwen, director executiv al Centrului National pentru Renuntarea la Fumat si Training, raspunde la cele mai des intalnite intrebari despre tigara electronica si efectele acesteia. Opinia unui doctor vizavi de tigarile electronice este deosebit de importanta, iar Dr. McEwen ofera raspunsuri complete si lamuritoare la aceste intrebari care macina fumatorii.

1. Sunt tigarile electronice mai sigure decat fumatul?

Da. Doctor McEwen sustine ca tigarile electronice sunt mult mai sigure din punct de vedere al efectelor asupra sanatatii decat tigarile clasice. Fumatul este asociat cu un numar considerabil de riscuri de imbolnavire, atat pentru fumatori cat si pentru cei din jurul lor. Asadar, renuntarea la fumat cu ajutorul tigarii electronice reduce considerabil riscurile respective.

2. Este nicotina periculoasa?

Nicotina nu cauzeaza nicio afectiune legata de fumat, precum cancer sau boli cardiace, dar provoaca dependenta. Cu toate acestea, exista o preconceptie gresita cum ca ai putea sa faci supradoza de nicotina utilizand tigara electronica. Nimic mai neadevarat. Este practic imposibil sa te intoxici cu nicotina vapand si nici nu s-a inregistrat vreodata vreun caz de acest gen. Asa ca poti folosi linistit tigara electronica ori de cate ai nevoie pentru a a-ti satisface nevoia de nicotina.

3. Este adevarat ca tigarile electronice produc substante toxice sau pot exploda?

In urma unor studii realizate s-au descoperit in vaporii de tigara electronica urme de substante care pot cauza probleme de sanatate. Insa toate aceste studii s-au dovedit a fi inadecvate din punct de vedere metodologic, efectuandu-se in conditii care nu reflecta realitatea. S-a dovedit stiintific ca, atunci cand sunt utilizate tigari electronice de calitate in conditii normale, acele substante sunt cu mult mai putin prezente decat in fumul de tigara si chiar decat in aerul respirabil.

4. Este ok sa fumezi si sa vapezi in paralel?

Doctor McEwen sustine ca nu exista nicio dovada conform careia fumatul si vapatul in paralel sunt mai daunatoare decat fumatul in sine. Insa, este adevarat ca cele mai bune rezultate le obtin cei care renunta complet la fumat.

Unele persoane reusesc sa faca mai repede tranzitia completa catre tigara electronica, pe cand altora le este necesar un pic mai mult timp, in care sa incerce mai multe modele si diverse e-lichide pentru a descoperi varianta potrivita pentru ei, acest lucru fiind cat se poate de normal.

5. Ce tigara electronica ar trebui sa aleg daca sunt incepator?

Este mai mult o chestiune de alegere personala. Tigarile electronice de tip “tank”, precum modele eGo, sunt mai populare decat cele cu design similar unei tigari clasice, deoarece iti permit sa incerci diverse arome, au o productie de vapori mult mai buna si iti livreaza nicotina in cantitati satisfacatoare. Pentru mai multe sfaturi, poti apela la specialistii din magazine sau poti consulta forumuri pentru informatii utile despre tigara electronica.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
tigara electronica, vipercig


Comunicat publicat de: Vipercig (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Vipercig

Lasa-te de fumat folosind cele mai bune tigari electronice

Tigarile electronice au fost, sunt si vor ramane cea mai buna alternativa pentru persoanele care vor sa se lase de fumat, fara sa aiba batai…

Primele studii din 2017 atesta eficienta tigarii electronice

Tot mai multi fumatori incearca, din curiozitate, o tigara electronica, iar dupa ce ii constata beneficiile, aleg sa renunte la fumat cu ajutorul ei. Lansata…
Vezi profilul Vipercig