ELSA România organizează Vizită Instituțională și Conferința Națională „Arta Avocatului – 5 abilități practice”

ELSA România, prin intermediul departamentului Seminare și Conferințe, are deosebita onoare de a continua și în acest an tradiția organizării celor două evenimente naționale: Vizita Instituțională și Conferința Natională, Arta Avocatului „5 abilități practice”. Acest eveniment se va desfășura în perioada 19 – 22 martie 2017 și sunt așteptați să participe aproximativ șaptezeci de studenți la drept din toată țara

Evenimentul va debuta luni, 20 martie cu vizitele la următoarele instituții: Curtea Constituțională a României, Înalta Curte de Casație și Justiție și Consiliul Superior al Magistraturii.

Curtea Constituțională a României este unica autoritate de jurisdicţie constituţională în România, iar prin intermediul acestei vizite, studenții au posibilitatea de a vedea cum funcționează în concret această autoritate publică. Întrucât Consiliul Superior al Magistraturii este garant al independenţei justiţiei și unic reprezentant al autorităţii judecătoreşti, aceasta reprezintă o instituție de maxim interes pentru studenții la drept participanți. Programul stabilit pentru prima zi a acestor evenimente se va încheia prin vizita realizată la instanța supremă în ierarhia instanțelor judecătorești, mai precis la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În data de 21 martie, începând cu ora 9:30, în sala Stoicescu a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, va avea loc Conferința Națională „Arta avocatului – 5 abilități practice”, un eveniment national care va cuprinde o serie de prelegeri susținute de către avocatul Adrian Manolache, cofondator CMP Lawyers. În cadrul acestora, vor fi abordate subiecte de interes pentru viitori avocați, precum redactarea opiniilor juridice, comunicarea verbală și non-verbală, managementul relației avocat-client, marketing avocațial și managementul timpului.

Ulterior, studenții participanți vor avea oportunitatea de a vizita organul reprezentativ suprem și unica autoritate legiuitoare din țara noastră, respectiv Parlamentul României. Prin intermediul acesteia, studenții vor avea posibilitatea de a păşi pe culoarele activităţii parlamentare şi de a fi informați despre munca depusă de persoanele care își desfășoară activitatea în cadrul acestei instituții.

Nu în ultimul rând, de-a lungul celor trei zile de activitate academică, hostelurile Pura Vida și Little Bucharest îi va găzdui pe participanții la acest eveniment. Totodată, coordonatorii evenimentului vor pregăti și un program social pentru studenții participanți, astfel încât aceștia vor putea vizita principalele atracții din București.

„Pentru mine, acest eveniment este punctul culminant al mandatului meu de Vicepreședinte Seminare și Conferințe ELSA România și sunt extrem de mândră de faptul că în fiecare an evoluează și descopăr tot mai mulți studenți interesați de această vizită la cele patru mari instituții din România. De asemenea, pentru ca paleta profesiilor juridice să fie completă, am organizat, tot pentru studenți,  Conferința Națională „Arta Avocatului – 5 abilități practice” de unde se pot afla toate secretele profesiei de avocat. Am ajuns la un număr impresionant de 70 de participanți dornici de a participa și care vor beneficia, atât de un program academic elaborat, cât și de un program social diversificat pentru a avea ocazia de a cunoaște și o mică parte din București.” – Sandi Dariana Popescu, Vicepreședinte Seminare și Conferințe ELSA România.

ELSA România reunește peste 1500 de studenți la drept și tineri juriști, cu grupuri locale în Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgu-Mureș și Timișoara, contribuind anual la educația juridică a studenților, promovând totodată responsabilitatea socială a studenților la drept și a tinerilor juriști.

Pentru mai multe informații sau colaborări, ne puteți contacta la adresa de e-mail: president@elsa.ro.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
ELSA România, Vizită instituțională, Conferința Națională, Arta Avocatului


Comunicat publicat de: ELSA România (click pentru a vizualiza profilul)