ELEVII DIN ROMÂNIA ÎȘI DEMONSTREAZĂ CREATIVITATEA PRIN PARTICIPAREA LA PROIECTUL HONEYWELL „iTECH SKILLS AND CHALLENGE”

• Peste 4.000 de elevi din clasele V-VIII învață programare în cadrul unui proiect educațional dezvoltat de Junior Achievement România și susținut financiar de Honeywell.

Junior Achievement România și Honeywell (NYSE: HON) au lansat anul acesta cea de-a doua ediție a iTech Skills and Challenge, un proiect educațional interactiv, în care peste 4.000 de elevi din clasele gimnaziale folosesc tehnologia și participă la activități menite să le îmbunătățească aptitudinile și competențele în domeniile STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică).

iTech Skills and Challenge este susținut de Honeywell Hometown Solutions – programul de responsabilitate socială al companiei Honeywell – și conține activități în care elevii din clasele V-VIII învață Scratch, un limbaj de programare simplu, care îi ajută să își dezvolte competențele digitale, gândirea logică și creativitatea. Proiectul include atât programul la clasă, bazat pe activități learning by doing, cât și un eveniment Tech Challenge Day, organizat în luna aprilie la București și în cadrul căruia primele trei echipe câștigătoare sunt premiate. Elevii înscriși la competiția Tech Challenge Day, concepută special pentru a stimula lucrul în echipă și creativitatea, sunt grupați în echipe mixte și lucrează împreună cu voluntarii Honeywell pentru a găsi soluții care să rezolve o problemă dată.

„Cu o prezență în România de peste 20 de ani, principalul obiectiv al companiei de tehnologie Honeywell este dezvoltarea unei noi generații de tineri talentați, care să devină liderii de mâine. Suntem foarte mândri să putem oferi iTech Skills and Challenge alături de Junior Achievement România și sperăm ca acest proiect STEM să încurajeze și mai mult diversitatea şi incluziunea la locul de muncă”, a declarat Mihai Brana, director general Honeywell România.

„Cunoștințele de programare sunt astăzi o necesitate, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Prin crearea unor site-uri simple sau jocuri, elevii își exersează gândirea logică, abilitățile de proiectare și de rezolvare a problemelor, comunicând și exprimându-și ideile într-un mod unic și creativ”, a spus Ștefania Popp, CEO Junior Achievement România.

O noutate a ediției din acest an a proiectului iTech Skills and Challenge o reprezintă experiențele de tip job shadowing. Sub îndrumarea profesioniștilor din cadrul companiei Honeywell, elevii se familiarizează cu cerințele pieței muncii și află care sunt aptitudinile și competențele de care au nevoie pentru a se putea adapta viitoarelor locuri de muncă. Coordonat de 65 de profesori de la 59 de școli din 24 de județe și 39 de localități, proiectul urmărește inclusiv cultivarea interesului fetelor pentru materiile STEM, încurajându-le să urmeze o carieră într-un domeniu tehnic.    „Ideea derulării acestui proiect în școli a apărut ca urmare a introducerii cursurilor de Informatică în programa școlară ca disciplină de trunchi comun -, elaborată de Ministerul Educației Naționale pentru învățământul gimnazial. Această modificare a curriculumului național era una necesară, deoarece -studiile arată că interesul elevilor pentru materiile STEM apare în jurul vârstei de 12 ani”, a explicat doamna Ștefania Popp. În anul școlar anterior, la activitățile din proiectul pilot iTech Skills and Challenge, au participat 2.160 de elevi de gimnaziu (dintre care 54,7% fete și 45,3% băieți), coordonați de 26 de profesori de la 23 de școli, din București, Lugoj și Timișoara, și 26 de consultanți voluntari din cadrul companiei Honeywell. Angajații Honeywell au făcut peste 300 de ore de voluntariat, lucrând împreună cu elevii pentru a-i ajuta să-și dezvolte abilitățile digitale și competențele necesare unei cariere de succes.

„Mi-a plăcut foarte mult să particip la acest proiect, deoarece am învățat cum să scriu cod, simțindu-mă ca un adevărat IT-ist. Datorită acestui program, orele de Informatică și TIC au devenit mult mai relaxante și mai distractive. Mi-a plăcut și ora la care a venit un consultant voluntar de la Honeywell, care ne-a ajutat să amplasăm personajele în scenă și ne-a arătat câteva trucuri de programare”, a spus unul dintre participanții la proiectul pilot desfășurat anul trecut, elev în clasa a V-a la Colegiul Național Grigore Moisil din București.

„A fost o experiență frumoasă, atât pentru mine, ca profesor, cât și pentru elevii mei, care au fost foarte entuziasmați și au parcurs toate activitățile. Materialele au fost foarte bine realizate și ușor de utilizat“, povestește un profesor de la Școala Gimnazială Avram Iancu din București.

 

În acest an, programul se va derula în perioada martie-decembrie.

Mai multe informații despre proiect sunt disponibile aici.

 

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România (JA România) este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație economică, antreprenorială, financiară, orientare profesională și responsabilitate socială, STEM, sănătate și viață activă. În prezent, 40 de țări din Europa și peste 100 din întreaga lume derulează programele JA. În România, activitățile JA sunt urmate gratuit de un sfert de milion de elevi din peste 1.800 de școli, prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale și prin susținerea financiară din partea comunității de afaceri. În 2019, Junior Achievement celebrează 100 de ani de existență în lume. Mai multe informații puteți găsi pe site-ul www.jaromania.org și pe pagina de Facebook www.facebook.com/JuniorAchievementRO.

Despre Honeywell

Honeywell (www.honeywell.com) este o companie de tehnologie din topul Fortune 100, care furnizează soluții specifice industriilor, printre care se numără: produse și servicii aerospațiale; tehnologii de control pentru clădiri și spații industriale, precum și materiale avansate. Tehnologiile noastre ajută aparatele de zbor, clădirile, unitățile de producție, distribuitorii și angajații să devină mai conectați, contribuind la o lume mai inteligentă, mai sigură și sustenabilă. Pentru mai multe noutăți și informații despre Honeywell, vă rugăm să vizitați site-ul www.honeywell.com/newsroom.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
iTech Skills and Challenge, STEM, Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică, Scratch, Competente digitale


Comunicat publicat de: Junior Achievement România (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Junior Achievement România

Fundația MetLife și Metropolitan Life susțin a șasea ediție a programului Life Changer în România

• Life Changer este un program educațional implementat de Junior Achievement (JA) România, care are ca scop incluziunea financiară a tinerilor. • Peste 5.000 de…

Junior Achievement (JA) România și Raiffeisen Bank continuă să susțină educația financiară prin activități la clasă pentru elevii de școală generală și liceu

• JA România și Raiffeisen Bank continuă programul de educație financiară în școli și licee. • Peste 5.500 de elevi de școală primară și 2.000…

Finanțări pentru dotarea smart a școlilor oferite de Junior Achievement și Telekom Romania

4.000 de elevi de gimnaziu din 43 de școli din 12 județe au participat la o competiție organizată de Junior Achievement, cu susținerea Telekom Romania.

10.000 de elevi de gimnaziu si liceu vor avea acces la resurse de invatare digitale, printr-un proiect educational sustinut de OMV Petrom

In anul scolar 2019-2020, 10.000 de elevi din clasele VII-X, din peste 100 de institutii de invatamant din 13 judete , vor avea acces gratuit…

Peste 900 de elevi din 20 de localități învață ABC-ul rutier

• Junior Achievement (JA) România și Holcim România organizează a cincea ediție a programului educațional „Drum sigur – ABCdar rutier”. • Peste 900 de elevi…
Vezi profilul Junior Achievement România