Elevii de liceu inovează industria jocurilor video în competiția Gamecelerator 4.0

• 10 echipe de liceeni bucureșteni și-au prezentat jocurile video dezvoltate în cadrul Demo Day, finala competiției Gamecelerator 4.0

Tinerii dezvoltatori de jocuri și-au prezentat jocurile video dezvoltate cu mai multe niveluri de gameplay la finala competiției Gamecelerator 4.0, Demo Day. Cele 10 echipe finaliste, formate din liceeni din București, au propus jocuri captivante pentru calculatoare, de la shotere dinamice, fightere de tip 2D până la jocuri de strategie, dar și jocuri pentru telefoanele mobile.

Competiția Gamecelerator 4.0, organizată de JA România în parteneriat cu Ubisoft România, a atras peste 250 elevi care au format echipe de 3-5 membri. Dintre acestea doar 20 de echipe au avut oportunitatea să fie mentorate de dezvoltatorii Ubisoft și au aflat ce oportunități de carieră le oferă industria jocurilor video. Pe parcursul competiției elevii au învățat cum își pot transforma pasiunea pentru jocuri într-un business profitabil.

Echipa Pixel Brothers formată din 3 elevi de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu și Colegiul Național Matei Basarab din București a fost desemnată câștigătoare după ce a propus „ Gun For Your Life”, un joc pentru calculatoare de tipul action top-down shooter cu o tematică SF. Cu un gameplay captivant, jocul oferă o experiență plină de adrenalină, care testează reflexele și coordonarea jucătorilor. „Gun For Your Life” a impresionat prin dinamica simplă și alertă, fiind un joc care nu va permite jucătorilor să se plictisească. Membrii echipei câștigătoare au primit un stagiu de internship în cadrul companiei Ubisoft România.

“Fiecare membru al echipei a învățat cât de importantă este organizarea. Concursul a fost foarte util pentru a ne obișnui cu crearea de software în industrie, impunându-ne termene limită pe care trebuie să le respectăm, și o anumită calitate care trebuie să o aiba produsul final. Am învățat să facem compromisuri, să eliminam anumite feature-uri care erau riscante, spre exemplu multiplayer-ul, și să ne concentram pe ceea ce conteaza, în cazul nostru feel-ul jocului.

Gamecelerator reprezintă șansa pasionaților de jocuri video să-și transforme pasiunea și hobby-ul într-o carieră, acest lucru făcându-mă sa îl recomand cu încredere oricărui jucator pasionat pe care îl cunosc.” – a declarat un membru al echipei câștigătoare.

Juriul format din dezvoltatorii de jocuri din cadrul Ubisoft a notat originalitatea ideilor, mecanica jocurilor, evoluția acestora de la idee la produs, prezentările susținute de echipe și potențialul jocurilor de a fi lansate pe piață.

„Gamecelerator este o inițiativă foarte bună care, după părerea mea, a produs rezultate remarcabile. Pe de o parte, și cel mai important, a pus tineri ambițiosi și cu dorința de a lucra în domeniu în fața realității muncii la un proiect complet de joc video – din care fiecare a putut să tragă o concluzie personală, indiferent dacă a câștigat sau nu. Pe de altă parte a arătat potențialul care există în noile generații – un lucru benefic și dătător de speranță pentru o industrie la început de drum.” ¬– a declarat Andrei Pandelescu, Game Designer la Ubisoft România.

Gamecelerator 4.0 este un proiect educațional dedicat liceenilor pasionați de informatică și game development, ce are rolul de a pregăti elevii pentru o viitoare carieră în domeniul IT, încă din timpul liceului, prin dezvoltarea atât a abilităților tehnice și de game design, cât și a spiritului antreprenorial și a creativității în contexte learning by doing.

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate și viață activă și dezvoltarea abilităților pentru viață. 39 de țări din Europa și 123 de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate de peste 200.000 de elevi din 1.500 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale și cu susținerea financiară a comunității de afaceri. Mai multe informații puteți găsi pe site-ul www.jaromania.org.

 

Persoană de contact

Dorin Călin

National Operations Manager, Junior Achievement România

Telefon: 0730 330 883; E-mail: dorin.calin@jaromania.org

http://www.jaromania.orgComunicat publicat de: Junior Achievement România (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Junior Achievement România

Excelenta si investitia in educatie, alaturi de tineri antreprenori premiati la Gala JA - Investeste in Educatie!

Profesorii și tinerii care participă la programele JA de educație antreprenorială, financiară, educație STEM și de orientare profesională, precum și companiile care investesc în educație…

Un tanar elev din Constanta in echipa europeana castigatoare a SCI-TECH Challenge 2018

• Cea de-a noua finala europeana a competitiei „Sci-Tech Challenge“, organizata de JA Europe si ExxonMobil, s-a desfasurat la Bruxelles, in data de 17 mai…

Adolescenții propun soluții pentru automobilul viitorului – bazate pe materii prime, inovare și eco-eficiență

București, 15 mai 2018 – 72 de elevi, din 12 licee cu profile diferite, au participat la un workshop interactiv (Innovation Camp) alături de consultanți…

500 de liceeni vor invata cum sa se pregateasca pentru o viitoare cariera in retail

• 500 de liceeni din Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi si Pitesti vor participa la un proiect pilot de orientare profesionala. • In anul scolar…
Vezi profilul Junior Achievement România