Editura Publisol lansează, la începutul lunii august, seria de autor Horia Tecuceanu

Pe 3 august, la chioșcuri și în librării fizice sau online va fi disponibil primul volum al colecției – Căpitanul Apostolescu anchetează.

Alături de Haralamb Zincă și Rodica Ojog-Brașoveanu, Horia Tecuceanu e un scriitor-legendă al perioadei de dinainte de 1989 și, până azi, unul dintre cei mai importanți autori români de cărți polițiste.

Horia Tecuceanu este creatorul unui personaj puternic, charismatic și deosebit de inteligent – căpitanul Apostolescu. Investigațiile acestui faimos anchetator – povestite cu un extraordinar talent și o exemplară stăpânire a stilului specific genului policier – ne țin cu sufletul la gură și ne fac să ne punem mintea la contribuție. Și, cum îi stă bine oricărui detectiv pasionat de munca sa, și căpitanul Apostolescu debordează de umor fin și de ironie plină de subtilitate, nefiind cu nimic mai prejos decât colegii lui celebri în întreaga lume – Hercule Poirot, Comisarul Maigret, Philip Marlowe sau Sherlock Holmes. Pe toți îi leagă pasiunea pentru dezlegarea enigmelor, o cunoaștere uluitoare a subtilităților ființei umane și logica imbatabilă – caracteristica oamenilor inteligenți care știu să facă deducții valide și să găsească rezolvări elegante pentru situații complexe. Însă, ceea ce e cel mai important, pe toți îi caracterizează fidelitatea de nezdruncinat față de valorile umane cele mai înalte – binele și justiția (echitatea) – în slujba cărora își pun toată energia și talentul.

Ca și în cazul romanelor lui Haralamb Zincă, cele scrise de Horia Tecuceanu sunt și foarte valoroase documente de epocă. Volumele acestor scriitor documentează literar diferite aspecte ale perioadei comuniste – uneori spunând adevărul, alteori falsificând lucrurile (cel mai probabil la presiunile cenzurii) – oferindu-ne o imagine destul de cuprinzătoare a unei epoci care, încet, încet, se estompează în memoria noastră. Tocmai de aceea, Editura Publisol a ales să publice aceste cărți fără să elimine nimic din ele și fără să le adapteze, considerând că astfel s-ar pierde elementul documentar al textelor.

Despre autor:

Horia Tecuceanu s-a născut la Iași, pe 30 mai 1929. După liceu, a lucrat ca lăcătuș și, între 1950 și 1951 a urmat cursurile unei școli militare de aviație. O perioadă a lucrat și ca economist.

A debutat în 1969 cu romanul Căpitanul Apostolescu anchetează, care a avut un mare succes de public, fiind bine receptat și de critica literară.

A continuat să scrie romane polițiste dezvoltându-și și rafinându-și personajul de-a lungul a peste cincisprezece volume.  A murit pe 2 noiembrie 1997, la București.

Seria de autor Horia Tecuceanu cuprinde următoarele volume:

 

 1. Căpitanul Apostolescu anchetează (1969)
 2. Căpitanul Apostolescu intervine (1971)
 3. Căpitanul Apostolescu și dubla enigmă (1972)
 4. Greșeala căpitanului Apostolescu (1973)
 5. Căpitanul Apostolescu și identificarea (1974)
 6. Surprizele căpitanului Apostolescu (1975)
 7. Obstinația căpitanului Apostolescu (1978)
 8. Căpitanul Apostolescu și piromanul (1979) + Acțiunea Anda (1979)
 9. Căpitanul Apostolescu și filiera (1981) + Colierul (1981)
 10. Căpitanul Apostolescu și cifrul D-237 (1983) + Revelionul (1983)
 11. Căpitanul Apostolescu și S.A. Frații & Co. (1986)
 12. Căpitanul Apostolescu și inamicul public nr. 1 (1990)
 13. Căpitanul Apostolescu și mobilul. Ancheta continuă (1991)
 14. Căpitanul Apostolescu și spionii (1991)
 15. Afacerea Samoilescu-Cozmici. Cadavrele ciopîrțite (1993)

 

De la mijlocul acestei veri, veți putea trăi la cote maxime aventura și suspansul în timpul investigațiilor conduse de faimosul Căpitan Apostolescu!

Volumele seriei de autor Horia Tecuceanu vor apărea cu frecvență săptămânală, începând cu 3 august, și se vor vinde la punctele de difuzare a presei, în librării și în magazinele de carte din toată țara.

Evident, doritorii le vor putea comanda și de pe internet, de pe magazinele online, dar și accesând siteul editurii, publisol.ro.

Editura Publisol

 Partener media – Radio Romania Cultural

Galerie foto:


Comunicat publicat de: Ioana Marinescu (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Ioana Marinescu

Adu farmec & eleganță în viața ta prin costumele de baie Tommy Hilfiger

Vara este una dintre cele mai frumoase perioade ale anului când un singur obiect vestimentar îți poate oferi farmec și eleganță. Ești pe plajă, alături…

Redescoperă-ți frumusețea și reinventează-te!

Dacă natura nu ne-a înzestrat cu trăsăturile dorite, dacă am suferit schimbări de-a lungul timpului, ori complexele ne-au scăzut stima de sine sau pur și…

Fly Project lansează superhitul Raisa într-o nouă versiune

Piesele Fly Project sunt iubite în toată lumea, strâng miliarde de vizualizări și sute de mii de aprecieri pe social media, iar publicul le cântă…

Cum sa porti camasa cu dungi?

Există o mare varietate de cămăși cu dungi pe care le puteți folosi pentru a crea diferite tipuri de look-uri. Însă, când vine vorba de…

8 alimente sănătoase care opresc rapid foamea. Află care sunt acestea de la nutriționistul Șerban Damian!

Indiferent dacă încercați să slăbiți sau să vă mențineți greutatea actuală, alegerea alimentelor care compun meniul zilnic poate fi o problemă serioasă. La un moment…
Vezi profilul Ioana Marinescu