ECDL/ ICDL - Educație Digitală de Top: Beneficii pentru Școală, Elevi și Profesori

O nouă perioadă școlară a început, și odată cu aceasta, ne concentrăm asupra unei priorități deosebit de importante: educația digitală. Cu tehnologia în continuă evoluție, ECDL/ICDL reprezintă un pilon esențial pentru a pregăti elevii pentru viitor și pentru accesul lor la oportunitățile digitale.

ECDL Romania, liderul în certificarea competențelor digitale, aduce educația digitală la nivelul următor și vine în sprijinul elevilor și școlilor din întreaga țară. Prin intermediul programului ECDL/ICDL, elevii și profesorii au acces la o serie de avantaje care îi pregătesc pentru provocările viitorului.

Într-o lume în continuă schimbare, școala nu mai înseamnă doar creion și caiet, ci și tastatură și mouse. Pentru a face față cerințelor actuale, ECDL Romania susține participarea tuturor elevilor și profesorilor la fenomenul de transformare digitală. Cu un accent tot mai mare pe tehnologie în educație, ECDL/ICDL se dovedește a fi un partener de nădejde pentru școli, elevi și profesori. Aceste certificări ajută la creșterea calității educației și pregătesc generațiile viitoare pentru succes într-o lume digitală în continuă schimbare.

 

ECDL Romania promovează dezvoltarea competențelor digitale în mediul școlar și oferă oportunități semnificative pentru școli:

Digitalizarea Educației: ECDL/ICDL facilitează transformarea școlilor în spații de învățare digitale, deschizând uși către o lume de resurse online și instrumente interactive pentru educație.

Standardizare și Validare: Programul ECDL/ICDL oferă o metodă solidă și standardizată de dezvoltare și validare a competențelor digitale. Elevii și profesorii pot dovedi eficient cunoștințele lor și pot obține certificări recunoscute la nivel internațional.

Economii de Timp și Resurse: Cu ECDL/ICDL, școlile pot economisi timp și resurse prețioase, deoarece modulele de învățare sunt gândite să acopere cele mai importante competențe digitale.

Echivalarea Probei de Competențe Digitale la Bacalaureat cu ECDL:

ECDL Romania facilitează parcursul liceenilor către Bacalaureat. Elevii care urmează programul ECDL/ICDL au avantajul de a putea echivala proba de Competențe Digitale cu ECDL PROFIL BAC, având oportunitatea de a se concentra pe celelalte discipline. Aceasta nu doar simplifică procesul de evaluare, ci și oferă elevilor o confirmare internațională a abilităților lor digitale, asigurându-le competențe digitale relevante pentru viața modernă și pentru piața muncii.

Compatibilitate cu DigCompEdu:

Profesorii sunt, de asemenea, beneficiari ai programului ECDL/ICDL, care se aliniază perfect cu cadrul european de competențe DigCompEdu. Asta înseamnă că profesorii dobândesc abilitățile digitale care sunt relevante nu doar la nivel național, ci și la nivel european. Această compatibilitate asigură că toți cei implicați în educație sunt pe aceeași lungime de undă cu privire la competențele digitale necesare.

Aceste certificări ajută cadrele didactice să se adapteze la noile tehnologii și să redevină modele de urmat pentru elevi. Cu cunoștințe solide în domeniul competențelor digitale, profesorii pot integra mai bine tehnologia în procesul de predare, făcând orele mai interactive și mai relevante pentru lumea actuală

 

Concursul ECDL/ICDL #BackToSchool:

În plus, ECDL Romania a lansat Concursul #BackToSchool, în cadrul căruia elevii au șansa de a câștiga un laptop sau o tabletă pentru a-și spori experiența educațională. Tot ce trebuie să facă este să se înscrie și să susțină cel puțin un examen ECDL/ICDL între 1 septembrie și 15 decembrie. Este o oportunitate excelentă pentru a fi răsplătiți pentru eforturile lor în dezvoltarea competențelor digitale.

 

ECDL Romania încurajează școlile, elevii și profesorii să ia parte la această revoluție digitală în educație. Prin ECDL/ICDL, toți cei implicați în procesul educațional pot să își construiască un viitor digital mai bun.

 

Pentru mai multe informații și pentru a afla cum puteți să vă înscrieți în programul ECDL/ICDL și în Concursul #BackToSchool, vă invităm să vizitați website-ul nostru și să ne contactați pe email.

 

 

ECDL / ICDL – The Digital Skills Standard

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
scoala, ECDL, ICDL, concurs, competente digitale, elevi, liceeni, profesori, Bacalaureat, #BackToSchool, laptop, tableta, examen, certificari, tehnologie, digitalizare


Comunicat publicat de: ECDL ROMANIA (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de ECDL ROMANIA

O perspectivă optimistă pentru educația digitală

Săptămâna trecută a marcat un moment semnificativ prin desfășurarea la București a Forumului Global OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) privind Viitorul Educației și…

Digitalizare reală doar cu competenţe digitale certificate. ICDL – The Digital Skills Standard

Conform studiilor, România se clasează pe ultimul loc în Europa atunci când vorbim despre competențe digitale. Comisia Europeană a prezentat viziunea și perspectivele pentru transformarea…

O nouă ocupație va completa COR și 10 noi hub-uri 3D Printing se activează în licee prin a cincea ediție 3DUTECH

3DUTECH – Modelează viitorul. Printează-l 3D! anunță până în iunie 2023 o nouă ediție a proiectului pentru meseriașii viitorului și concursuri naționale de 3D printing…

Competenţele digitale sunt obligatorii pentru elevi și profesori #BackToSchool

Peste 120 000 de elevi şi-au echivalat proba de Competenţe Digitale de la Bacalaureat cu ECDL, până în 2022. Liceenii care obţin ECDL PROFIL BAC…

Digitalizare pe bune! ECDL Romania devine Avanpost Radio Guerrila cu discount instant la plata online cu cardul

Peste un sfert dintre români s-au aflat în situația în care au ratat o avansare sau angajare din cauza lipsei unei certificări de competențe digitale,…
Vezi profilul ECDL ROMANIA