Distribuitorul Top Market livreaza cu 20% mai multe comenzi cu un soft de planificare a transportului

Top Market, distribuitor de bauturi din Romania, a crescut rata de conversie comenzi – livrari cu peste 20%, iar nivelul de acuratete al acestor operatiuni a trecut pragul de 99%. Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile inregistrate de companie in urma utilizarii solutiei TMS – sistem dedicat optimizarii livrarilor, de la Senior Software.

Distribuitorul de bauturi Top Market din Cluj a redus costurile cu logistica, a optimizat rutele de transport si a crescut rata de conversie a comenzilor in livrari cu peste 20% de cand foloseste solutia TMS (Transport Management System) de la Senior Software. In plus, a scazut considerabil numarul de erori, iar relatiile cu clientii au fost imbunatatite.

Cu o cifra de afaceri de peste 20 de milioane de euro si o experienta de peste 25 de ani in distributia de bauturi, Top Market deserveste judetele Maramures si Satu Mare, compania fiind un distribuitor de top pe piata de FMCG din Romania. Top Market opereaza 3 depozite logistice si o flota formata din 43 de autovehicule de transport marfa cu sarcina utila intre 1,3 si 11 tone.

Printre primele rezultate observate de Top Market dupa utilizarea sistemului TMS de la Senior Software se numara:

• Acuratete de peste 99% in conversia comenzi-livrari, fata de 80% cat era inainte
  • Cresterea de peste 20% a ratei de conversie comenzi-livrari
  • Planificarea automata a comenzilor, customizata dupa diverse criterii / restrictii
  • Optimizarea rutelor de transport
  • Transmiterea de infomatii in timp real
  • Transparenta in activitatile de zi cu zi si optimizarea livrarilor
  • Reducerea costurilor totale privind livrarea marfurilor
  • Reducerea timpilor de planificare rute si de livrare
  • Imbunatatirea relatiilor cu clientii si a comunicarii interne

“Armonizezi planificarea curselor cu programele de lucru ale clientilor”

Echipa Top Market a vorbit atat despre beneficiile obtinute, cat si despre cum decurge activitatea de zi cu zi de cand compania foloseste softul pentru optimizare livrari de la Senior Software.

“Solutia TMS oferita de Senior Software iti permite prin setari sa armonizezi planificarea curselor cu programele de lucru ale clientilor, avand astfel un avantaj in relatia cu clientii si o comunicare eficienta intre partea de logistica si clientul final.

In planificarea curselor, solutia tine cont de setarea coordonatelor GPS ale clientului, programul de lucru al clientului, timpii alocati pentru incarcarea si descarcarea marfurilor atat la client, cat si in depozit, capacitatea flotei si tonajul pentru fiecare autovehicul in parte, timpii de conducere pentru soferii cu categoria C, acolo unde legislatia impune un anumit program.

Planificarea echipajelor se face cu o seara inainte, astfel incat a doua zi fiecare stie care este activitatea lui pentru intreaga zi, clientii, timpii si traseul. Sistemul permite o comunicare eficienta intre operatorul de ruta si echipajele de distributie”, a specificat Simina Costin, Director Operatiuni – Top Market.

“Solutia TMS de la Senior Software ne-a deschis orizonturi noi”

Datorita automatizarii si a flexibilitatii date de sistemul TMS, Top Market planifica si executa eficient proceselor de livrare. Cu solutia pentru managementul transportului si optimizarea livrarilor, in prezent, distribuitorul reuseste sa livreze marfa intr-un timp mai scurt si la costuri minime.

“Ca si economii realizate in mod direct de pe urma utilizarii sistemului pentru managementul transportului de la Senior Software am obtinut o reducere a consumului de combustibil cu aproximativ 3% si o crestere a eficientei la incarcare de circa 2%, iar conversia comenzi-livrari a avut o imbunatatire de peste 20%. Sigur, procentele par mici, dar trebuie sa ne gandim ca noi intr-o luna, in plin sezon, facem in jur de 90.000 de kilometri in zona de distributie, ceea ce inseamna cam de doua ori inconjurul Pamantului luat la Ecuator. Solutia TMS de la Senior Software ne-a deschis orizonturi noi. Alegerea acestui sistem a fost una inspirata”, a mentionat Marin Tarta, Director Executiv – Top Market.

Despre TMS

Solutia TMS este un soft dedicat planificarii si optimizarii rutelor de livrare / transport. Utilizatorii primesc acces la un sistem profesional de navigatie si la functionalitati multiple pentru managementul complet al livrarilor. Alocarea comenzilor pe masini se face in mod automat, fiind stabilite rapid trasee optime de livrare, cu posibilitatea de aplicare a modificarilor in timp real si introducerea de destinatii multiple.

Sistemul dispune de functii de localizare geografica, testare traseu si de calculare a costului pe incarcatura. Totodata, planificarea livrarilor se poate realiza customizat, fiind luate in considerare elemente precum: programul clientilor, atributele fiecarui camion in parte, inclusiv capacitatea de incarcare si restrictiile specifice etc.

Despre Senior Software

Fondata in 2003, Senior Software este singurul furnizor de sisteme software din Romania cu un pachet complet de solutii integrate. Compania a realizat peste 400 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii de la Microsoft alaturi de platforme testate la nivel international precum Tableau Software sau Logistics Vision Suite de la Mantis Informatics. Senior Software cuprinde 6 divizii prin care se implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in patru orase din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi) cu o echipa formata din aproximativ 150 de angajati.

Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.

soft, planificare, rute, transport, optimizare, traseu, sistem, management, distributie, flota, comenzi, topmarket, seniorsoftware,

Comunicat publicat de: Senior Software (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Senior Software

Eficienta operatiunilor din depozitul Libris.ro a crescut cu 30%, cu sistemul WMS

Libris.ro a inregistrat o crestere a eficientei operatiunilor de aproximativ 30%, cu sistemul WMS. Retailerul online cu cel mai mare depozit de carte din Romania…

Retailerul online AnveloSHOP.ro isi proceseaza comenzile cu sistemele informatice de la Senior Software

AnveloSHOP.ro, un retailer online de top de pe piata anvelopelor si jantelor din Romania, si-a imbunatatit intreaga activitate multumita solutiilor informatice de la Senior Software.

Antares Romania isi planifica intreaga productie in doar 15 minute

Antares Romania, cel mai mare producator de scaune ergonomice din tara, isi planifica activitatea din cele doua fabrici in doar 15 minute. Inainte de a…

Sano Vita si-a triplat vanzarile online cu sistemele Senior Software

Sano Vita are vanzari online de trei ori mai mari odata cu implementarea unui pachet de sisteme software unic in Romania. In plus, distribuitorul autohton…

Parmafood a redus cu 50% timpul de planificare bugetara, folosind sistemul SeniorCPM

Parmafood a redus la jumatate timpul necesar pentru operatiunile de planificare bugetara si rapoartare financiara, folosind solutia SeniorCPM de la Senior Software.
Vezi profilul Senior Software