Din ce cauze poate aparea mirosul in fosa septica ecologica?

Aparitia mirosului neplacut in cazul unei fose septice ecologice este o problema relativ comuna. Acest lucru survine atunci cand gazele care ar trebui sa fie eliminate sunt redirectionate inapoi, fie in casa, fie in curte si afecteaza calitatea vietii unei persoane, din cauza neplacerii olfactive cauzate.
De asemenea, aceasta problema trebuie remediata imediat, deoarece pot exista scurgeri de gaze toxice, precum metanul, care va pot pune sanatatea in pericol.

Principalii factori care pot fi responsabili pentru aparitia mirosului neplacut in cazul unei fose septice ecologice sunt:

1. O aerisire defectuoasa a rezervorului

Uneori, atunci renovam o casa, vechea fosa septica este blocata sau acoperita. In cazul in care camera a fost folosita in trecut drept loc de evacuare al gazelor si mirosului si apoi i s-a dat o alta folosinta (daca a devenit birou sau camera de oaspeti), atunci mirosul neplacut va persista in acel loc.

Toate fosele septice ecologice au o aerisire a rezervorului instalata. Functia de aerisire permite mirosului sa fie eliminat eficient, prevenind astfel acumularea de gaze toxice si inflamabile in fosa septica ecologica. Orice ar putea provoca blocarea aerisirii trebuie inlaturat (gheata, lesuri, surplus de apa sau mizerie adunata).

Un alt factor negativ care poate facilita aparitia mirosului neplacut este infundarea stivei de aerisire. Gazele sunt eliberate din rezervor prin aceasta conducta numita stiva de aerisire. Adesea, aceste stive se pot infunda cu frunze si in acest caz, gazele vor fi redirectionate inapoi in casa, in loc sa fie eliminate corespunzator din fosa septica ecologica . Exista, de asemenea, cazuri in care vantul puternic impiedica mirosul sa iasa, dar acest lucru se intampla extrem de rar. Pentru a rezolva aceasta problema, cresteti inaltimea stivei.

Nu in ultimul rand, mai exista situatii in care persoana care v-a instalat fosa septica ecologica uita cu desavarsire sa va monteze aerisirea. De aceea, daca doriti sa va achizitionati o fosa septica ecologica, apelati la o firma serioasa, cu o experienta notabila in domeniu.

2. Conditii meteorologice nefavorabile

Temperaturile scazute pot cauza aparitia mirosului neplacut in casa. Atunci cand este foarte frig afara, in jurul componentelor fosei septice se poate forma gheata, care blocheaza de multe ori aerisirea.

In aceste cazuri, mirosul neplacut nu este eliminat corespunzator, fiind eliberat in casa sau in curte. Pentru a preintampina aceasta problema, verificati periodic fosa septica ecologica, pe toata durata anotimpului rece.

3. Inundarea fosei septice ecologice

Acest lucru poate surveni in zilele cu precipitatii abundente. Pentru a rezolva rapid situatia, asigurati-va ca apa colectata are un canal suplimentar pe care se poate scurge.

4. Scurgeri uscate

Un alt factor care poate provoca aparitia mirosului neplacut este o scurgere uscata. Toate fosele septice ecologice au o componenta capcana in teava. Functia acestei componente in forma de U este de a asigura ca gazele nu se infiltreaza, blocandu-le cu apa.

In unele cazuri, apa care trebuie sa blocheze mirosul se evapora si gazele incep sa se infiltreze prin fosa septica ecologica fie in casa, fie in curte. Daca va confruntati cu aceasta problema, puteti cere ajutorul unui instalator care sa va ajute sa remediati rapid situatia.

5. Fosa septica ecologica este plina

Din cauza faptului ca exista prea multe deseuri in fosa septica ecologica, rezervorul se infunda si nu mai da randament. Aceasta problema este des intalnita si se poate rezolva extrem de usor. Trebuie doar sa aveti grija ca fosa septica ecologica sa fie golita regulat.

Daca veti verifica regulat instalatia si daca veti avea grija la aceste indicatii, atunci nu ar trebui sa va mai confruntati cu aparitia mirosului neplacut in casa.

Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.

fosa septica ecologica, fosa eco, fose ecologice Bucuresti

Comunicat publicat de: MAGO RO COMP SRL (click penttu a vizualiza profilul)