Digi World prezintă documentarul original despre longevitate CUM SĂ PRINZI 100

Documentarul original Digi World “Cum să prinzi 100” debutează sâmbătă, 19 octombrie, ora 20:00, la Digi World cu episodul dedicat lui Simion Gârlea. Centenarul din Măgura a supraviețuit nu doar războiului, ci unui veac întreg ca să ne povestească istoria unei vieți trăite cu credință și recunoștință.

La 6 mă trezesc. Pe la 6.30 dau drumul la televizor, ca la 6.55 să cânte Imnul Țării Românești. Ăla-mi dă o vigoare, îmi dă ceva să mă întărească. Cum poți să dormi când ai atâtea întâmplări în capul tău s-au înregistrat și ies la iveală. Pui capul pe pernă, vrei să adormi, dar nu poți că nu te lasă gândurile. Am avut multă răbdare. Răbdarea îi peste putinţa omului. Şi mai e un lucru: speranţa. Fiecare om are o speranţă în viaţa lui… Cu Dumnezeu treci marea, fără el, nici pragul, spune Simion Gârlea, centenar și veteran de război.

Debutul seriei documentare va fi precedat de o ediție specială Digipedia Plus, de la ora 19:30, la Digi World. Dezbaterea, moderată de jurnalista Izabela Pănescu, realizatoarea emisiunii “Tinerețe fără bătrânețe”, îi va avea ca invitați pe Elena Pagu, multiplă campioană europeană şi mondială la marş pentru seniori, prof. univ. dr. Luiza Spiru, medic geriatru si gerontolog și pe Cristian Panaite, medic nutriționist.

Următoarele episoade ale seriei explorează ținutul despre care aflăm că nu este doar patria ceramicii tradiționale românești, ci și a celor mai longevivi români. Digi World a mers la Horezu, ca să-i întrebe pe unii dintre cei mai longevivi români cum au prins suta de ani, dar a strâns laolaltă și opiniile specialiștilor – gerontologi, nutriționiști, etnografi și istorici.

Într-o lume în care speranța de viață crește tot mai mult, România pare puțin preocupată de cercetarea în domeniu. Seria de documentare “Cum să prinzi 100” își propune să descopere secretele longevității în România printr-o anchetă vie, informativă, amuzantă, umană și revelatoare. În ţara Tinereţii fără bătrâneţe, a unor figuri emblematice precum Dracula, Ivan Turbincă, Ana Aslan sau Petru Ţăran, pornim pe urmele oamenilor care au atins centenarul.

Cum de bucureștenii sunt printre cei mai longevivi români? Cât de mult contează stilul de viață și cât de mult materialul genetic? E adevărat că munca şi activitatea te țin în viață? Cât de mult contează psihicul, spiritualitatea, credința, socializarea? Documentarul își propune să răspundă la aceste întrebări și la multe altele ivite pe parcurs și să cunoască personaje vibrante, excentrice, cu povești de viață uimitoare.

Echipa Digi World a lucrat la realizarea documentarului timp de doi ani și a strâns peste 150 de ore de filmare, mărturii și povești de viață de la peste 50 de oameni – personaje și sfaturi pentru longevitate de la peste 20 de specialiști. Prima serie a documentarului va fi difuzată conform programului detaliat în cele ce urmează, iar cea de-a doua va fi anunțată în curând.

Program de difuzare

Episodul 1 – sâmbătă, 19 octombrie, ora 20:00

Episodul 2 – duminică, 20 octombrie, ora 20:00

Episodul 3 – sâmbătă, 26 octombrie, ora 20:00

Episodul 4 – duminică, 27 octombrie, ora 20:00

Episodul 5 – sâmbătă, 2 noiembrie, ora 20:00

Digi Documentare include televiziunile Digi World, Digi Life și Digi Animal World, care  fac parte din Grupului Digi | RCS & RDS. Grupul mai deține posturile de televiziune Digi24, Digi Sport 1, 2, 3 și 4, Digi 4K, postul de filme (pay-tv) Film Now, televiziunile de muzică UTV, Music Channel, Hit Music și posturile de radio Pro FM, Digi FM, Dance FM și Chill FM.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
Digi World, productie originala Digi Documentare, Cum să prinzi 100, longevitate, sănătate


Comunicat publicat de: DIGI | RCS & RDS (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de DIGI | RCS & RDS

Ramon Cotizo și Nono Semen preiau ștafeta matinalului Digi FM de vacanță

Ramon Cotizo și Nono Semen sunt ”Regii dimineților de vacanță” și preiau ștafeta matinalului Digi FM, în luna august. În fiecare dimineață, de luni până…

Film Now continuă seria premierelor în luna august cu aclamatul “1917: Speranță și moarte”

Filmele de acțiune “Gangsteri cu stil”, “Ip Man 4” și “Maestrul Z: Mostenirea lui Ip Man” și comedia “Complet străini” mai sunt printre titlurile lunii…

DIGI FM duce Matinalul pe litoral, la final de iulie

Cei doi Bogdani – Miu și Ciuclaru, Beatrice și, surpriză, invitatul lor, scriitorul Radu Paraschivescu, își fac încălzirea pentru o binemeritată vacanță și, înainte de…

Digi Animal Club revine cu noi ediții din 6 iunie la Digi Animal World

Pot animalele de companie să transmită omului noul coronavirus? Dar viceversa? Cum le și ne putem proteja? Sunt câteva dintre întrebările cu care ne-am confruntat…

Îndrăgitul elefănțel „Dumbo” vine la Film Now de Ziua Copilului

Pe 1 iunie, de la ora 20:00, Film Now încununează ziua dedicată celor mai tineri dintre telespectatorii săi cu un clasic repovestit. De la Disney…
Vezi profilul DIGI | RCS & RDS