De Ziua Națională a României, creații de George Enescu interpretate în premieră absolută la Casa Artelor „Dinu Lipatti”

Primăria Municipiului București prin Casa Artelor „Dinu Lipatti” vă invită duminică 1 Decembrie 2019, între orele 18:00 – 21:30, la Evenimentele extraordinare organizate pentru a sărbători împreună Ziua Națională a României.

La 1 Decembrie 1918, cele mai profunde aspiraţii ale naţiunii române au fost împlinite prin realizarea României Mari. Pentru a marca 101 ani de la acest moment de referință în istoria țării noastre, Centrul de excelență Casa Artelor „Dinu Lipatti” vă invită la un Regal de muzică românească susținut de artiști români valoroși, recunoscuți atât pe plan național cât și internațional.

Violonistul Sherban Lupu, întors de curând din străinătate, a acceptat invitația Casei Lipatti de a susține, în premieră, un Recital extraordinar de Ziua Națională a României. Cu  această ocazie specială, în program au fost incluse două creații enesciene ce vor fi interpretate în premieră – „Regrets”, în  premieră mondială și „Impresii în stil românesc”, în primă audiție în România.

De asemenea, oaspeții noștri se vor putea bucura, începând cu orele 18:00, de Expoziția „1 Decembrie, Ziua Națională a României”, precum şi de Expoziţiile permanente dedicate marelui pianist și compozitor român Dinu Lipatti:  „Dinu Lipatti – viaţa şi opera” şi „Familia Lipatti şi prietenii”. Totodată, se vor desfășura ateliere de creație cu teme tradițional românești realizate de artiștii de la „Art Time Atelier”, iar publicul va avea ocazia să asculte piese înregistrate în interpretarea marelui pianist român Dinu Lipatti, neegalate în perfecțiune.

De la ora 19:00, în Salonul de muzică va avea loc Recitalul extraordinar de lied românesc susținut de mezzosoprana Claudia Codreanu și de pianista Inna Oncescu. Cele două artiste promovează intens creația românească clasică și contemporană, mezzosoprana Claudia Codreanu și pianista Inna Oncescu fiind cadre didactice la Universitatea Națională de Muzică București. Programul recitalului conține creații ale marilor compozitori români: George Enescu, Dinu Lipatti, Paul Constantinescu, Mihail Jora, Tiberiu Brediceanu, Tache Popescu, George Cavadia, Felicia Donceanu și nu numai.

Evenimentul va continua de la orele 20:00 cu Recitalul extraordinar „George Enescu” pe care îl va susține violonistul Sherban Lupu acompaniat de pianista Viorela Ciucur. Violonistul și profesorul Sherban Lupu, recunoscut în întreaga lume pentru cercetările efectuate în arhivele muzicale care au pus în valoare creația enesciană, prin descoperirea unor manuscrise inedite, concertează în premieră la Casa Artelor „Dinu Lipatti”. Sherban Lupu este fondatorul „Ansamblului Enescu” din cadrul Universității „Illinois Champagne” unde a fost profesor timp de mai multe decenii.

Pe pianista Viorela Ciucur o regăsim adesea în diverse ansambluri camerale fiind partener devotat numeroșilor artiști. Activitatea sa cuprinde recitaluri de pian solo şi muzică de cameră desfășurate la Ateneul Român, Sala Radio, Muzeul Naţional de Artă, dar şi concerte cu orchestră, în Bucureşti şi în multe oraşe din ţară.

Vă așteptăm cu drag la Casa Artelor „Dinu Lipatti” să sărbătorim împreună Ziua Națională a României, o zi istorică, într-o Casă încărcată de cultură, artă și istorie.

Conceptul evenimentului aparține pianistei și regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.

Pentru mai multe detalii despre program și desfășurarea acestuia vă invităm să vizitați pagina de Facebook: https://www.facebook.com/casadinulipatti sau ne puteți contacta la numărul de telefon 031 425 25 63, în intervalul orar 12:00-16:00.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Partener media principal: Radio Romantic

Parteneri media: Agerpres, #centruldepresa.ro, Jurnalul Naţional, Radio Bucureşti FM, Observatorul Cultural, Jurnalul.

 

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
1 decembrie, ziua nationala, casa artelor dinu lipatti, sherban lupu, recital extraordinar, claudia codreanu,


Comunicat publicat de: Casa Artelor „Dinu Lipatti” (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Casa Artelor „Dinu Lipatti”

Festivalului „I Love Lipatti” 2020 Ediția a IV-a - ONLINE

Primăria Municipiului București, prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, organizează în perioada 19-22 martie 2020 cea de-a IV-a Ediție a Festivalului „I Love Lipatti”- ONLINE.

Ziua Internațională a Femeii la Casa Artelor „Dinu Lipatti” - Lansarea Albumului „Ilinca Dumitrescu – Recital de pian” în Colecția „Maestro”

De Ziua Internațională a Femeii, Primăria Municipiului București prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, în colaborare cu Radio România și Editura Casa Radio vă invită, duminică…

Ziua Dragobetelui la Casa Artelor „Dinu Lipatti”

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, vă invită sâmbătă 22 februarie 2020, între orele 18:00-21:00, la Sărbătoarea dragostei în stil românesc, de Ziua…

De Ziua Culturii Naționale, Mihai Eminescu și Petre Ispirescu vor fi omagiați la Casa Artelor „Dinu Lipatti”

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, vă invită la Ziua Culturii Naționale, miercuri 15 ianuarie, între orele 19.00-22.00.

Magia Sărbătorilor de Iarnă la Casa Artelor „Dinu Lipatti”

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, are bucuria să vă invite în 20 şi 21 decembrie 2019, între orele 18:00-22:00, la evenimentul Magia…
Vezi profilul Casa Artelor „Dinu Lipatti”