De la gând la culoare – Atelier de pictură și creativitate

Am un joc pentru tine. Încearcă să ții un jurnal în care, în loc de cuvinte, să folosești culori. Ideea nu-i a mea – Pablo Picasso a spus, demult, că pictatul nu-i nimic altceva decât un jurnal colorat.

Fundația Calea Victoriei te invită, din 15 septembrie, să petreci patru seri de vineri bucurându-te de frumuseţea culorilor şi varietatea texturilor la un Atelier de pictură și creativitate.

Nimic mai nimerit pentru cineva care vrea să învețe să-și transpună gândurile și emoțiile în culori și forme. Vei avea ocazia să experimentezi patru tehnici de pictură, pe diferite suporturi, şi să cunoști curente celebre din istoria artei.

Afli cum au luat naştere, cum au fost primite de public şi de mediul artistic şi ce au însemnat mai târziu în timp patru mari curente artistice: Art nouveau, Pointilismul, Cubismul şi Expresionismul. Pornești de la înţelegerea noţiunilor de bază despre stilurile prezentate şi dobândești cunoştinţe de desen, culoare şi compoziţie.

La fiecare întâlnire suportul pe care vei picta va fi diferit. Înveți să pregătești (tratezi) suportul respectiv şi care sunt paşii realizării unei picturi când vrei să decorezi un obiect de sticlă, lemn, ceramică sau pânză.

Vei lucra cu pastel, cărbune, pensoane, peniţă şi vei studia ce înseamnă o lucrare “corectă” din punct de vedere cromatic, compoziţional şi stilistic. La final, vei avea patru obiecte frumos pictate – începutul jurnalului tău de culori.

Taxa de participare, în care au fost incluse și materialele folosite la curs, este de 300 de lei. Întâlnirile au loc în fiecare vineri, de la 19.00 la 21.00, la sediul Fundației Calea Victoriei, pe strada Popa Soare, la numărul 40. Dacă vrei să mergi, dă un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
cursuri pictura, atelier pictura, cursuri Bucuresti, arte plastice, Fundatia Calea Victoriei


Comunicat publicat de: Fundația Calea Victoriei (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Fundația Calea Victoriei

Evangheliile pierdute şi misterele lor – Curs în trei întâlniri

Știi cum și de cine au fost descoperite și, mai important, ce sunt scrierile apocrife şi care este relevanța lor pentru istoria religiilor?

Curs de astronomie: Constelații, nebuloase, galaxii

Te-ai gândit cum arată cerul văzut din spațiu? Sau cât de aproape e momentul în care oamenii se vor putea muta pe altă planetă? Cât…

Zeiţele din noi – Arhetipuri ale feminităţii

Sunt multe feluri în care poți ajunge să te înțelegi mai bine cu tine însăți. Cursul Zeiţele din noi – Arhetipuri ale feminităţii, pe care…

Curs de comunicare eficientă şi tehnici NLP

Vestea bună e că există o serie de strategii în baza cărora putem influenţa lumea în care trăim. Cealaltă veste, nu neapărat rea, e că…

Introducere în filozofie: Grecii - Best of

Te preocupă întrebări precum: Cine sunt eu? Ce e dragostea? Dar timpul? E bine să mă ghidez după simțuri sau după rațiune? Felicitări! Înseamnă că…
Vezi profilul Fundația Calea Victoriei