De ce trebuie sa faci si tu un consult alergologic in aceasta perioada?

Medicii specialisti in alergologie sustin ca alergiile respiratorii pot aparea zi de zi, sau sezonier de aceea este indicat un consult alergologic.

Cele mai cunoscute alergii se pot depista la un consult alergologic

Medicii specialisti care realizeaza un consult alergologic sustin ca diferite tipuri de alergii respiratorii pot aparea fie zi de zi, fie sezonier, in functie de prezenta alergenului, de aceea este indicat a se realiza un consult alergologic.

Cei mai frecventi alergeni respiratori sunt acarienii, polenul si parul de la animalele de companie.

Exista bineinteles si alergii alimentare care se manifesta extrem de rapid, imediat dupa ingerarea alimentului care contine substanta la care persoana respectiva este alergica. Acestea sunt mai periculoase decat alergiile respiratorii, deoarece se manifesta mai agresiv, prin greata, varsaturi, diaree si uneori chiar si prin soc anafilactic (scadere de tensiune arteriala).

Printre cei mai cunoscuti alergeni alimentari se regasesc: laptele de vaca, ouale, alunele, arahidele si soia.

consult alergologic

Principalele simptome ale pacientilor care au alergii respiratorii sunt reprezentate de:

  • Mancarime de nas;
  • Stranut repetat;
  • Nas infundat;
  • Rinoree apoasa.

Care sunt avantajele efectuarii unui consult alergologic?

  • Sunt foarte usor de realizat si nu dureaza mult pentru a se efectua testul;
  • Au o sensibilitate foarte mare fata de alergeni, putand astfel sa se depisteze foarte usor;
  • Rezultate sunt disponibile in maxim 2 zile dupa terminarea testarii

Alergiile se pot trata intr-un cabinet cu ajutorul mediciilor specialisti.

Pentru ca alergiile sa poata fi tratate, trebuie mai intai sa fie identificate prin intermediul unui consult. Un diagnostic corect care se va stabili in urma unui consult alergologic este foarte important, deoarece ii va permite medicului specializat in consult alergologic sa aleaga o interventie in functie de alergia de care suferiti.

De regula, medicii specialisti in alergologie va recomanda efectuarea unor teste cutanate, acestea sunt realizate in acest mod cel mai frecvent. Testele cutanate se bazeaza pe folosirea unei doze foarte mici de alergen care se injecteaza in piele sau se plaseaza pe piele pentru a putea vedea daca exista o reactie alergica in urma acestei doze.

Daca in zona intepata nu apare niciun fel de reactie acest lucru sugereaza lipsa unei alergii fata de substanta respectiva.

Cu cat reactia pare a fi mai intensa, cu atat medicul specialist in alergologie isi poate da seama ca exista o reactie alergica la alergenul respectiv.

De obicei, nu apar reactii adverse, deoarece imediat dupa test, zona intepata este acoperita cu o crema speciala pentru ca reactiile adverse sa fie oprite, fapt realizat de catre medicul specialist care va fi in continua supraveghere.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
consult alergologic


Comunicat publicat de: Suits Advertising (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Suits Advertising

Achiztioneaza si tu tuburi LED si scapa de neoanele din casa!

Primul si cel mai important avantaj este ca vei economisi pana la jumatate din banii pe care ii dadeai inainte pe factura de curent cu…

Fii pe faza si achizitioneaza si tu lenjerii de pat la reduceri!

Nu mai pierde timpul sa cauti lenjerii de pat la reduceri! Magazinele online au noi lenjerii de pat la reduceri iar Patone este unul dintre…

Fa o schimbare si participa si tu la cursul data protection officer!

Rolul unui data protection officer intr-o organizatie este unul foarte important, iar acesta trebuie sa isi cunoasca foarte bine responsabilitatile.

Organizeaza-ti spatiul de lucru cu ajutorul cutiilor de arhivare

Daca esti o persoana dezorganizata, folosirea unei cutii de arhivare iti poate usura viata. Achizitioneaza si tu una, chiar acum!

IZOLEAZA-TI TERMIC CASA CU VATA MINERALA

Cand vorbim despre siguranta casei noastre, toti ne dorim sa investim cat mai eficient pentru a ne satisfice dorintele si nevoile. Tocmai din acest motiv,…
Vezi profilul Suits Advertising