De ce trebuie sa faci si tu un consult alergologic in aceasta perioada?

Medicii specialisti in alergologie sustin ca alergiile respiratorii pot aparea zi de zi, sau sezonier de aceea este indicat un consult alergologic.

Cele mai cunoscute alergii se pot depista la un consult alergologic

Medicii specialisti care realizeaza un consult alergologic sustin ca diferite tipuri de alergii respiratorii pot aparea fie zi de zi, fie sezonier, in functie de prezenta alergenului, de aceea este indicat a se realiza un consult alergologic.

Cei mai frecventi alergeni respiratori sunt acarienii, polenul si parul de la animalele de companie.

Exista bineinteles si alergii alimentare care se manifesta extrem de rapid, imediat dupa ingerarea alimentului care contine substanta la care persoana respectiva este alergica. Acestea sunt mai periculoase decat alergiile respiratorii, deoarece se manifesta mai agresiv, prin greata, varsaturi, diaree si uneori chiar si prin soc anafilactic (scadere de tensiune arteriala).

Printre cei mai cunoscuti alergeni alimentari se regasesc: laptele de vaca, ouale, alunele, arahidele si soia.

consult alergologic

Principalele simptome ale pacientilor care au alergii respiratorii sunt reprezentate de:

  • Mancarime de nas;
  • Stranut repetat;
  • Nas infundat;
  • Rinoree apoasa.

Care sunt avantajele efectuarii unui consult alergologic?

  • Sunt foarte usor de realizat si nu dureaza mult pentru a se efectua testul;
  • Au o sensibilitate foarte mare fata de alergeni, putand astfel sa se depisteze foarte usor;
  • Rezultate sunt disponibile in maxim 2 zile dupa terminarea testarii

Alergiile se pot trata intr-un cabinet cu ajutorul mediciilor specialisti.

Pentru ca alergiile sa poata fi tratate, trebuie mai intai sa fie identificate prin intermediul unui consult. Un diagnostic corect care se va stabili in urma unui consult alergologic este foarte important, deoarece ii va permite medicului specializat in consult alergologic sa aleaga o interventie in functie de alergia de care suferiti.

De regula, medicii specialisti in alergologie va recomanda efectuarea unor teste cutanate, acestea sunt realizate in acest mod cel mai frecvent. Testele cutanate se bazeaza pe folosirea unei doze foarte mici de alergen care se injecteaza in piele sau se plaseaza pe piele pentru a putea vedea daca exista o reactie alergica in urma acestei doze.

Daca in zona intepata nu apare niciun fel de reactie acest lucru sugereaza lipsa unei alergii fata de substanta respectiva.

Cu cat reactia pare a fi mai intensa, cu atat medicul specialist in alergologie isi poate da seama ca exista o reactie alergica la alergenul respectiv.

De obicei, nu apar reactii adverse, deoarece imediat dupa test, zona intepata este acoperita cu o crema speciala pentru ca reactiile adverse sa fie oprite, fapt realizat de catre medicul specialist care va fi in continua supraveghere.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
consult alergologic


Comunicat publicat de: Suits Advertising (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Suits Advertising

Cuverturi de pat ieftine care rezista in timp

Aceste cuverturi de pat ieftine sunt concepute pentru fiecare buznar, astfel ca preturile pornesc de la 100 de lei, iar transportul este gratuit.

Ai reduceri la lenjerii Finet pentru sezonul cald

Ofertele merg tot mai repede aceasta vara si se apropie de tine! Descopera cele mai noi si proaspete oferte la seturile de lenjerii Finet.

Aici ai informatii complete despre gastroenterologie

Spre exemplu, cand au probleme cu stomacul multe persoane se hotarasc sa mearga la farmacie, nu la un medic de gastroenterologie.

Spoturi LED – vezi ofertele de pe noul magazin Electric Concept

Fata de becurile traditionale incandescente sau fluorescente, aceste spoturi LED consuma mai putina energie, au o durata de viata mai lunga.

Pret tomografie accesibil – vezi mai multe despre Romgermed

Durata inspectiei folosind un tomograf computerizat cu pret tomografie accesibila nu este foarte lunga deci nu trebuie sa te ingrijorezi.
Vezi profilul Suits Advertising