De ce sa investesti in achizitionarea unui tractor?

O economie ferma puternica, impreuna cu unele scutiri de taxe pentru intreprinderi, a permis unor fermieri sa achizitioneze echipamente noi scumpe in fiecare an.

Dar, odata cu scaderea preturilor la cereale si cu expirarea scutirilor de taxe, pot exista unele incetiniri. In ultimii ani, vanzarile de tractoare si combine au crescut. Vanzarile de tractoare noi au crescut cu peste 10%, prin urmare si cererea de piese de schimb tractoare este mai mare. 

Tehnologia este, de asemenea, un factor determinant in achizitionarea de noi echipamente de catre fermieri. Acest lucru face posibila facilitarea sarcinilor in plantatie, dar si cresterea randamentului obtinut in timpul sezonului. Din toate aceste motive, investitia in achizitionarea de echipamente agricole precum un tractor este mai mult decat recomandata. Cu toate acestea, deoarece aceasta este o investitie mare, este important sa iei in considerare cateva puncte care ar trebui sa determine achizitia.

Bugetul pentru echipamente si unelte

Inainte chiar de a face prima achizitie, stabileste un buget pentru echipament. Acest lucru te va ajuta sa faci alegerile corecte fara a pierde bani. Echipamentele agricole vin intr-o gama larga de preturi si, destul de des, echipamentele din gama medie ofera un echilibru bun intre cost si durabilitate si poti gasi si piese de schimb.

Poi stabili un buget in functie de valoarea echipamentului, de cat timp este folosit echipamentul si de cat de des doresti sa il utilizezi. Daca un instrument este folosit doar o data sau de doua ori pe an, nu va fi o idee buna sa cheltuiesti prea multi bani pentru achizitionarea lui. Cu toate acestea, pentru un tractor care poate fi folosit pe tot parcursul anului, trebuie sa il plasezi suficient de sus pe lista bugetului.

Alege intre echipamente noi sau folosite

Poti cumpara echipamente noi sau echipamente second hand. Exista avantaje in achizitionarea de noi echipamente, in special in ceea ce priveste impozitele pe venit si noile tehnologii, care vor contribui la cresterea productivitatii si eficientei. In plus, poti obtine cu usurinta finantare pentru echipamente noi.

Pe de alta parte, poti cumpara echipamente second hand, mai ales daca esti nou in afacerea agricola. Desigur, nu vei beneficia de cele mai noi tehnologii, dar poti miza pe achizitionarea unui tractor, esential pentru a economisi bani. Asigura-te ca tii cont de amploarea si profunzimea activitatii tale agricole si de cerintele inainte de a cumpara orice echipament.

Urmareste reglementarile locale

Unele unelte agricole necesita pregatire pentru a putea fi manipulate in siguranta. Ar trebui sa verifici reglementarile aplicabile privind conducerea si manipularea unui tractor, in special atunci cand il conduci pe sosea. In diferite domenii se aplica reglementari diferite. Certificarea speciala sau instruirea nu este necesara in toate domeniile, dar este intotdeauna o idee buna sa verifici.Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Istoria bijuteriilor: Unde au apărut pentru prima dată?

Pasiunea oamenilor pentru frumos a existat dintotdeauna, motiv pentru care foarte multe descoperiri arheologice au constat în diferite tipuri de bijuterii, ele fiind realizate din…

Irigarea prin picurare – ce beneficii aduce agriculturii?

Unul dintre cele mai apreciate sisteme de irigatii agricole este sistemul de irigatii prin picurare care are potentialul de a transforma viata a milioane de…

De ce merita sa folosesti uleiuri esentiale doTERRA?

Doar produsele 100% pure si cu efecte terapeutice dovedite pot ca sa ne aduca binefacerile pe care le asteptam de la aceste esente concentrate in…

Cabina de dus vs. Cada. Care este mai potrivita pentru amenajarea baii?

Una dintre dilemele cu care se confrunta oamenii in momentul in care decid sa amenajeze o baie este cea legata de alegerea dintre o cabina…
Vezi profilul Digital x