De ce sa investesti in achizitionarea unui tractor?

O economie ferma puternica, impreuna cu unele scutiri de taxe pentru intreprinderi, a permis unor fermieri sa achizitioneze echipamente noi scumpe in fiecare an.

Dar, odata cu scaderea preturilor la cereale si cu expirarea scutirilor de taxe, pot exista unele incetiniri. In ultimii ani, vanzarile de tractoare si combine au crescut. Vanzarile de tractoare noi au crescut cu peste 10%, prin urmare si cererea de piese de schimb tractoare este mai mare. 

Tehnologia este, de asemenea, un factor determinant in achizitionarea de noi echipamente de catre fermieri. Acest lucru face posibila facilitarea sarcinilor in plantatie, dar si cresterea randamentului obtinut in timpul sezonului. Din toate aceste motive, investitia in achizitionarea de echipamente agricole precum un tractor este mai mult decat recomandata. Cu toate acestea, deoarece aceasta este o investitie mare, este important sa iei in considerare cateva puncte care ar trebui sa determine achizitia.

Bugetul pentru echipamente si unelte

Inainte chiar de a face prima achizitie, stabileste un buget pentru echipament. Acest lucru te va ajuta sa faci alegerile corecte fara a pierde bani. Echipamentele agricole vin intr-o gama larga de preturi si, destul de des, echipamentele din gama medie ofera un echilibru bun intre cost si durabilitate si poti gasi si piese de schimb.

Poi stabili un buget in functie de valoarea echipamentului, de cat timp este folosit echipamentul si de cat de des doresti sa il utilizezi. Daca un instrument este folosit doar o data sau de doua ori pe an, nu va fi o idee buna sa cheltuiesti prea multi bani pentru achizitionarea lui. Cu toate acestea, pentru un tractor care poate fi folosit pe tot parcursul anului, trebuie sa il plasezi suficient de sus pe lista bugetului.

Alege intre echipamente noi sau folosite

Poti cumpara echipamente noi sau echipamente second hand. Exista avantaje in achizitionarea de noi echipamente, in special in ceea ce priveste impozitele pe venit si noile tehnologii, care vor contribui la cresterea productivitatii si eficientei. In plus, poti obtine cu usurinta finantare pentru echipamente noi.

Pe de alta parte, poti cumpara echipamente second hand, mai ales daca esti nou in afacerea agricola. Desigur, nu vei beneficia de cele mai noi tehnologii, dar poti miza pe achizitionarea unui tractor, esential pentru a economisi bani. Asigura-te ca tii cont de amploarea si profunzimea activitatii tale agricole si de cerintele inainte de a cumpara orice echipament.

Urmareste reglementarile locale

Unele unelte agricole necesita pregatire pentru a putea fi manipulate in siguranta. Ar trebui sa verifici reglementarile aplicabile privind conducerea si manipularea unui tractor, in special atunci cand il conduci pe sosea. In diferite domenii se aplica reglementari diferite. Certificarea speciala sau instruirea nu este necesara in toate domeniile, dar este intotdeauna o idee buna sa verifici.Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Ce poate face o companie inovativa si dinamica pentru a trece intr-o noua etapa?

Demararea unei afaceri si conducerea acesteia pentru dezvoltare si atingerea unui anumit prag, considerat a fi unul de succes, presupune foarte multa munca, dedicare si…

Care sunt cele mai bune efecte speciale pentru evenimentele sportive?

Pentru unii oameni, sportul reprezinta un simplu hobby, in timp ce pentru altii, un stil de viata sau chiar o cariera. Printre cele mai populare…

Tu ai aflat secretul din spatele proiectelor de succes?

Orice proiect are nevoie de o persoana care sa gestioneze activitatile din interiorul lui, pentru ca doar asa cei implicati se pot asigura ca vor…

Cele mai bune geci de vanatoare

Se pare ca tot mai multi oameni devin vanatori, deoarece isi doresc activitati in aer liber pentru a-si imbunatati calitatea vietii. In acelasi timp, piata…

Cum pot firmele să abordeze un management sigur al deșeurilor în contextul economiei circulare?

Decizia societăților economice de a crea și implementa un model de business sustenabil implică o nouă etapă de dezvoltare, acest lucru influențând pozitiv imaginea lor…
Vezi profilul Digital x