De ce merita sa folosesti uleiuri esentiale doTERRA?

Doar produsele 100% pure si cu efecte terapeutice dovedite pot ca sa ne aduca binefacerile pe care le asteptam de la aceste esente concentrate in picaturi mici.

Utilizarea diferitelor uleiuri esentiale este acum la mare moda peste tot in lume, dar pentru a avea rezultatele asteptate, avem nevoie ca sa le alegem cu cea mai mare grija.

De ce este brandul doTERRA vestit in intreaga lume?

Compania ofera celor interesati uleiuri esentiale distilate cu cea mai mare atentie din plante recoltate asa cum trebuie, exact la momentul potrivit, doar de catre cultivatori si culegatori cu experienta, pentru a se putea produce ulterior extracte cu o eficienta si o compozitie optima pentru utilizatori.

Fiecare dintre uleiurile esentiale rezultate este testat cu mare grija, utilizand anumite protocoale de calitate, corect elaborate, menite a certifica gradul de puritate garantata 100%.

Persoanele care folosesc in mod curent uleiuri esentiale pot ca sa recunoasca imediat nivelul de calitate superioara al esentelor aromatice doTERRA prin propriile simturi, confirmand o data in plus puritatea, siguranta in folosire si eficienta pe care acestea o au in practica.

Cea mai populara metoda de extragere a uleiurilor esentiale este procesul de distilare cu abur la o temperatura scazuta. In acest proces de extractie, aburul sub presiune circula prin materialul vegetal. Uleiurile esentiale sunt eliberate din planta si transportate folosindu-se aburul. Combinatia de abur incalzit si presiune usoara determina eliberarea uleiului esential din pungile intercelulare microscopice. Pe masura ce amestecul de abur curge printr-un condensator si se raceste, produce un strat de ulei si un strat de apa. Uleiul esential se ridica la varf, este separat de hidrosol (apa de flori rezultata) si colectat. Mai simplu spus, cand acest abur se raceste, apa si uleiurile se separa in mod natural si uleiul este relativ usor de colectat.

In concluzie, pentru a se asigura niste extracte de uleiuri naturale de inalta calitate, care sa aiba o compozitie chimica corecta, temperatura si presiunea sunt doi parametri care trebuie monitorizati indeaproape.

Pe de o parte, daca caldura sau presiune sunt prea reduse, uleiul esential nu va fi eliberat, iar pe de alta parte, daca este prea mare, compozitia si eficienta uleiului respectiv vor fi afectate grav. Temperatura pentru distilarea cu abur este in medie cuprinsa intre 60 pana la 100 grade Celsius. Deoarece diferitele plante necesita presiuni, timpi si temperaturi specifice, folosind aceasta metoda speciala de distilare este posibila ajustarea temperaturii in functie de tipul plantei, ceea ce reprezinta o modalitate foarte eficienta si precisa de a obtine compusii cei mai puri.

Un proces gresit de distilare poate modifica sau distruge compusii aromatici necesari care alcatuiesc uleiul esential, lasand sa rezulte o substanta foarte diferita de aceea dorita, fapt care nu ar fi adecvat pentru a da utilizatorilor uleiurile esentiale cu eficienta curativa maxima pe care si le doresc.

Presarea la rece, o alta metoda de extragere a uleiurilor esentiale

In opozitie cu distilarea cu abur, procedeul popular de presare la rece nu implica deloc caldura, uleiul fiind extras din produs printr-o presiune mecanica puternica.

In cazul uleiurilor esentiale compania doTERRA foloseste presarea la rece pentru a se extrage toate uleiurile citrice din coaja (lamaie, portocala, bergamota, grapefruit, ulei esential de menta).

Vrei sa afli mai multe despre acest subiect si chiar sa comanzi uleiurile care iti plac? Intra pe uleiuriesentiale.ro chiar acum!

Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Istoria bijuteriilor: Unde au apărut pentru prima dată?

Pasiunea oamenilor pentru frumos a existat dintotdeauna, motiv pentru care foarte multe descoperiri arheologice au constat în diferite tipuri de bijuterii, ele fiind realizate din…

Irigarea prin picurare – ce beneficii aduce agriculturii?

Unul dintre cele mai apreciate sisteme de irigatii agricole este sistemul de irigatii prin picurare care are potentialul de a transforma viata a milioane de…

De ce sa investesti in achizitionarea unui tractor?

O economie ferma puternica, impreuna cu unele scutiri de taxe pentru intreprinderi, a permis unor fermieri sa achizitioneze echipamente noi scumpe in fiecare an.

Cabina de dus vs. Cada. Care este mai potrivita pentru amenajarea baii?

Una dintre dilemele cu care se confrunta oamenii in momentul in care decid sa amenajeze o baie este cea legata de alegerea dintre o cabina…
Vezi profilul Digital x