De ce ar trebui schimbata instalatia electrica?

Majoritatea dintre cei ce locuiesc in imobile construite inainte de anii ’80 s-au lovit cu siguranta de multiplele probleme pe care o instalatie electrica imbatranita le poate aduce.

De la prize ce nu fac un contact bun, pana la becurile ce palpaie cand sunt aprinse. Evident, acest gen de manifestari pot fi indicii ale unor probleme destul de grave. Cel mai des intalnite situatii sunt cele legate de infrastructura de cabluri electrice ale casei, dar de asemenea pot fi probleme ale tabloului de sigurante. In aceste cazuri este obligatoriu sa apelati doar la electricieni autorizati cat mai repede posibil.

O familie din mediul urban au in medie cam doua televizoare, un calculator, un cuptor cu microunde, frigider, aer conditionat si lista poate continua. Multe dintre asa zisele blocuri construite inainte de anii ’80 nu fac fata nevoilor omului modern. Cel mai important, o instalatie electrica neschimbata poate sa devina un pericol care este de preferat sa il previi inainte sa il tratezi.

Pasi pentru schimbarea instalatiei electrice

La o schimbare de instalatie electrica toate elementele sunt inlocuite. Daca prizele mai pot sa fie refolosite atunci nu acelasi lucru se poate spune si despre cablul electric. Iata care sunt cei mai importanti pasi atunci cand se schimba instalatia electrica:

Scoaterea instalatiei vechi – se scoate vechiul tablou electric impreuna cu toate firele (daca se poate). In cazul in care firele au fost zidite atunci se lasa unde sunt. De cele mai multe ori nu se mai pot refolosi tuburile existente deoarece acestea au fost gandite si proiectate pentru un anumit tip de circuit.

Crearea unei scheme – aceasta schema este defapt planul electric general de circuite de iluminat si prize. In aceasta etapa se stabilesc numarul de prize necesar, numarul de consumatori si traseul firelor electrice. In momentul in care se concepe schema este recomandat sa se adauge un numar de 2 sau 4 prize libere.

Se dau gaurile – in functie de schema facuta anterior se dau gaurile in pereti pentru cabluri electrice, apoi se monteaza respectivele tuburi prin care trec cablurile.

Se monteaza dozele si tabloul electric – dupa acest pas extrem de important se poate testa instalatia electrica. Dupa aceea se pot monta prizele, intrerupatoarele si corpurile de iluminat.

Cat de mult poate costa o lucrare de acest tip?

Costurile pot sa difere in functie de marimea apartamentului, de oras, de calitatea materialelor folosite. La pretul de baza perceput pentru schimbarea instalatiei electrice mai pot sa intre costurile pentru cabluri electrice, tuburile, panoul electric, intrerupatoarele, prizele etc.

Partea buna este ca o instalatie bine montata poate sa te serveasca si 50 de ani fara probleme. O instalatie noua si pregatita pentru viitor poate sa te serveasca mult mai eficient decat o instalatie care nu a mai fost schimbata de cel putin 30 de ani. Pentru astfel de lucrari este recomandat sa apelezi la electricieni autorizati care pot sa realizeze lucrarile fara sa fie implicat nici un risc. Daca instalatia electrica este noua atunci si consumul tau se va reduce si vei putea sa te bucuri de un apartament bine pus la punct.

cablu electric,cabluri electrice

Comunicat publicat de: Beintop (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Beintop

Cum se pot intretine modelele de centrale termice de apartament?

Intretinerea corecta a centralei termice de apartament inseamna sa ii prelungesti durata de viata si sa te bucuri de functionarea optima a acesteia.

Promovarea afacerii prin advertoriale SEO

Intr-o afacere, una dintre cele mai mari provocari este aceea de a gasi cele mai potrivite modalitati de promovare.

De ce sunt recomandati aerosolii salini ca tratament pentru afectiuni respiratorii pentru copii?

Mai ales intr-o comunitate asa cum este intr-o gradinita sau la scoala, este foarte usor sa se contacteze raceli, gripa sau anumite afectiuni respiratorii cu…

Am nevoie sa tractez masina. Sa apelez la o firma sau la un necunoscut?

Ai ramas cu masina in drum. La orizont nu se zareste nici o masina si pare ca se innopteaza.

Cat de sanatos este consumul de pizza?

Atunci cand vorbesti despre mancare sanatoasa este putin probabil sa te gandesti si la pizza. Mai degraba te gandesti la salate, mancaruri preparate la cuptor…
Vezi profilul Beintop