DAF si protectia fata de mediu

DAF este una dintre companiile producatoare de camioane cu cea mai serioasa implicare in politicile eco si care are in vedere permanent imbunatatirea produselor sale tinand in paralel cont si de protectia mediului.

Specialistii DAF sunt constienti de necesitatea de a reduce pe cat posibil impactul procesului de productie de camioane DAF si al produselor lor asupra mediului. Odata cu incercarile continue de a-si imbunatati calitatea si eficacitatea, cei de la DAF s-au angajat si in eforturi constante pentru a reduce impactul ecologic al activitatilor de productie ale companiei.

In scopul protectiei mediului, cei la DAF folosesc pentru racirea instalatiilor de productie apa de la o canalizare vecina, in loc sa foloseasca apa potabila de calitate.

In laboratorul de testare a motoarelor, se folosesc frane cu motor electric de top. Aceasta permite generarea unei energii suficiente pentru a satisface 20% din necesarul de energie din uzinele din Eindhoven.

Pe de alta parte, atat fabrica din Belgia cat si cea din Olanda au resuit sa ajunga la performanta de a nu afecta mediul inconjuraror cu deseurile, acestea fiind mai departe reprocesate.

Eco Design – performante mai bune, in respect pentru mediu

Divizia EcoDesign a celor de la DAF, are in vedere gasirea de solutii pentru a reduce impactul produselor lor asupra mediului. Aceasta face parte din procesul de dezvoltare al companiei, iar optiunile “eco” pentru dezvoltarea produselor DAF si a pieselor lor inseamna atat Ecologie cat si Economie. Asta inseamna ca DAF cauta solutii care sa respecte mediul inconjurator, dar care sa permita si ameliorarea peformantelor camioanelor sale.

In sensul respectarii legislatiei europene in materie de emisii nocive, DAF a lansat din 2014 vehiculele beneficiind de tehnologia Euro 6. Standardul de emisii Euro 6 a insemnat producerea de motoare cu o tehnologie complet noua, o provocare pentru orice producator, dar pe care cei de la DAF au dus-o la capat cu maximum de calitate si performanta.

Motorizari alternative

Tot pentru a gasi solutii cat mai prietenoase pentru mediu, DAF studiaza in acest moment noi concepte de motorizare alternativa.

Primele vehicule DAF care vor fi echipate cu un sistem hibrid prototip diesel – electric sunt in testare pe sosele, in acest moment.

Stradania celor de la DAF merge catre proiectarea unor produse care sa fie din ce in ce mai performante, care sa emita tot mai putin gaz de esapament nociv, care sa fie mai silentioase, care sa necesite resurse mai putine pentru intretinere si care sa aiba posibilitati mai mari de a fi reciclate in viitor.

DAF Trucks, divizia de vanzari camioane DAF a EVW Holding comercializeaza camioane DAF de ultima generatie, foarte eficiente din orice punct de vedere: incarcare, manevrabilitate, consum, etc.Comunicat publicat de: Concept24 (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Concept24

Buldoexcavatorul – nou sau second hand?

Este posibil ca bugetul alocat pentru investitia in business sa nu va permita intotdeauna sa cumparati utilaje noi. Poate fi si cazul achizitiei unui buldoexcavator…

Autobuzele rulate – de ce sa tinem cont?

Companiile de transport de persoane sunt unele dintre cele mai solicitate la acest moment. Fie ca vorbim despre companii de transport care efectueaza drumuri zilnice…

Cum tii masina ta in siguranta?

Daca iti doresti ca masina ta sa fie in siguranta si sa detii controlul absolut asupra functionarii acesteia, atunci ai nevoie de un sistem de…

Amenajarea baii: cum alegi gresia si faianta?

Iti renovezi baia si ai nevoie de sugestii pentru alegerea de gresie si faianta potrivite pentru dimensiunile acesteia, dar si mobilierul pe care doresti sa-l…

Parchetul stratificat te ajuta sa obtii un design placut si elegant

Cand te apuci de renovari sau te muti in casa noua, una dintre primele modificari facute este cea legata de parchet. De multe ori, parchetul…
Vezi profilul Concept24