DAF si protectia fata de mediu

DAF este una dintre companiile producatoare de camioane cu cea mai serioasa implicare in politicile eco si care are in vedere permanent imbunatatirea produselor sale tinand in paralel cont si de protectia mediului.

Specialistii DAF sunt constienti de necesitatea de a reduce pe cat posibil impactul procesului de productie de camioane DAF si al produselor lor asupra mediului. Odata cu incercarile continue de a-si imbunatati calitatea si eficacitatea, cei de la DAF s-au angajat si in eforturi constante pentru a reduce impactul ecologic al activitatilor de productie ale companiei.

In scopul protectiei mediului, cei la DAF folosesc pentru racirea instalatiilor de productie apa de la o canalizare vecina, in loc sa foloseasca apa potabila de calitate.

In laboratorul de testare a motoarelor, se folosesc frane cu motor electric de top. Aceasta permite generarea unei energii suficiente pentru a satisface 20% din necesarul de energie din uzinele din Eindhoven.

Pe de alta parte, atat fabrica din Belgia cat si cea din Olanda au resuit sa ajunga la performanta de a nu afecta mediul inconjuraror cu deseurile, acestea fiind mai departe reprocesate.

Eco Design – performante mai bune, in respect pentru mediu

Divizia EcoDesign a celor de la DAF, are in vedere gasirea de solutii pentru a reduce impactul produselor lor asupra mediului. Aceasta face parte din procesul de dezvoltare al companiei, iar optiunile “eco” pentru dezvoltarea produselor DAF si a pieselor lor inseamna atat Ecologie cat si Economie. Asta inseamna ca DAF cauta solutii care sa respecte mediul inconjurator, dar care sa permita si ameliorarea peformantelor camioanelor sale.

In sensul respectarii legislatiei europene in materie de emisii nocive, DAF a lansat din 2014 vehiculele beneficiind de tehnologia Euro 6. Standardul de emisii Euro 6 a insemnat producerea de motoare cu o tehnologie complet noua, o provocare pentru orice producator, dar pe care cei de la DAF au dus-o la capat cu maximum de calitate si performanta.

Motorizari alternative

Tot pentru a gasi solutii cat mai prietenoase pentru mediu, DAF studiaza in acest moment noi concepte de motorizare alternativa.

Primele vehicule DAF care vor fi echipate cu un sistem hibrid prototip diesel – electric sunt in testare pe sosele, in acest moment.

Stradania celor de la DAF merge catre proiectarea unor produse care sa fie din ce in ce mai performante, care sa emita tot mai putin gaz de esapament nociv, care sa fie mai silentioase, care sa necesite resurse mai putine pentru intretinere si care sa aiba posibilitati mai mari de a fi reciclate in viitor.

DAF Trucks, divizia de vanzari camioane DAF a EVW Holding comercializeaza camioane DAF de ultima generatie, foarte eficiente din orice punct de vedere: incarcare, manevrabilitate, consum, etc.Comunicat publicat de: Concept24 (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Concept24

Care este momentul cel mai bun pentru a comanda produse naturiste online?

Sezonul rece a venit la noi cu pasi timizi si fara graba. Mama Natura ne-a dat destul ragaz sa ne pregatim corpul si mintea pentru…

Pasi pentru achizitionarea unui vehicul comercial

Pasii pentru achizitionarea unui vehicul comercial sunt in mare parte aceiasi cu pasii necesari pentru achizitionarea unei masini personale, insa detaliile difera. Iata de ce…

Cat de sigure sunt bijuteriile pentru copii?

Nu este un secret pentru nimeni ca inca de la nastere copiii mici, fetitele cu precedere, primesc bijuterii. Fie ca este vorba despre cerceii primiti…

9 piese de masina pe care oricine ar trebui sa le stie

Chiar daca mecanica nu este tocmai punctul forte al doamnelor si, de cele mai multe ori, cele cateva pagini de teorie pe partea de mecanica…

Transportul cu autocarul – un business in crestere in Romania

Unul dintre mijloacele de transport preferate nu numai de romani, ci si de cetateni europeni in general sunt autocarele. In Europa exista o retea foarte…
Vezi profilul Concept24