Cutii automate -simplitate si ingeniozitate !

Cutiile automate de transmisie au fost în jur de peste 70 de ani și, deși au fost făcute îmbunătățiri semnificative în tehnologia lor, principiul modului în care funcționează rămâne același.

La alegerea unei poziții a angrenajului, a unei electronice complicate, cuplată cu un ambreiaj hidraulic „convertizor de cuplu”, selectați și cuplați unitatea corectă.

Schimbările în sus sau în jos prin angrenaje sunt tratate de acest ambreiaj hidraulic, care este în esență un fluid, centrifugat la viteză, care face legătura între motor și cutie de viteze. Utilizarea lichidului de transmisie hidraulică face schimbări foarte bune și explică de ce cutiile de viteze tradiționale automate sunt uneori cunoscute sub denumirea de „cutii de viteză”.

Mulți oameni preferă cutii de viteze automate pentru confortul pe care îl oferă. ​​Nu exista nici un ambreiaj care sa va deranjeze, ceea ce va reduce efortul, in special in jurul orasului. Majoritatea șoferilor constată că cutiile automate oferă o experiență de conducere foarte bună.

Autovehiculele echipate cu cutii automate tind să folosească mai mult combustibil decât același model cu schimbator manual  care oferă, de asemenea, mai puțin control asupra mașinii. Cu toate că cele mai multe cutii automate vă permit să  apăsați accelerația scurt și ferm.

Cutii de viteze cu ambreiaj dublu

Cutia de viteze cu ambreiaj dublu poate funcționa ca o transmisie automată convențională, deplasându-se cu viteză fără să aibă nici o intrare directă a șoferului, dar poate fi folosită și în modul „manual”.

Deși are două ambreiaje, nu există pedală de ambreiaj, deoarece ar fi prea complicat pentru un conducător auto să opereze pe ambele.

Modul manual este selectat în mod obișnuit prin deplasarea manetei de viteze spre stânga sau spre dreapta atunci când cutia de viteze se află în poziția D – sau trăgând o paletă de direcție.

Când este selectată, modul manual vă permite să selectați uneltele, de obicei prin împingerea vitezelor spre înainte sau înapoi sau prin utilizarea de padele pe volan. Revenirea la modul complet automat este de obicei realizată prin mutarea manetei în poziție.

În timp ce aceste cutii automate sunt bucăți de tehnologie extrem de complexe, teoria funcționării lor este destul de simplă. Acestea au un număr similar de angrenaje ca o cutie de viteze manuală, dar două ambreiaje controlate de calculator.

Cutia automata prezice ce unelte crede că veți avea nevoie în continuare, pe baza felului în care conduceți mașina și folosiți cel de-al doilea ambreiaj pentru a avea această unelte pregătită să se angajeze imediat.

Dacă frânezi, de exemplu, cutia automata va fi gata cu o treaptă inferioară, în timp ce dacă accelerați, o treaptă superioară va fi pregătită să se angajeze cât mai repede posibil.

Asta inseamna ca schimbarea poate fi mult mai rapida cu un dublu ambreiaj, permitand schimbari aproape imperceptibile.

Dezvoltarea cutiilor de viteze cu dublu ambreiaj a dus la performanțe semnificative și beneficii de economie de combustibil și sunt acum echipate ca standard pentru majoritatea mașinilor de lux de înaltă clasă și pentru multe super masini extrem de costisitoare.


Alte comunicate publicate de BLOOMBERG IT SRL

Scoala de soferi Handra Francisc – viziune, munca si responsabilitate

Scoala de soferi Handra Francisc este cladita pe munca si viziunea unui om, pe care cunoscutii il definesc ca fiind o persoana extraordinara. Si asta…

Cand problemele apar, trebuie doar sa apelati la Reparatii termopane !

Daca sunteti in cautarea repararii termopanelor, inlocuirea ferestrelor, instalarea ferestrelor sau reparatia / inlocuirea usilor glisante Reparatii termopane va poate ajuta! Reparatii termopane ofera servicii…

Cutia automata- o minune modernă pentru cei care vor sa isi usureze sofatul !

Mulți oameni au crescut cu sofatul vehiculelor cu transmisie manuala, deoarece transmisiile manuale au fost mai mult disponibile decât vehiculele cu cutie automată, care au…

Reparatii cutii automate – mandri sa fim specialisti !

La Reparatii cutii automate ne mândrim cu faptul că suntem primii specialiști de transmisie automată în tara. Experții noștri sunt capabili să reconstruiască toate modelele…

Reparatii cutii viteze automate – probleme ale cutiei de viteze automate !

O cutie de viteze este dispozitivul folosit pentru a crește și a micșora cuplul, o forță de răsucire care determină rotația, prin creșterea sau reducerea…
Vezi profilul BLOOMBERG IT SRL