Cutii automate -simplitate si ingeniozitate !

Cutiile automate de transmisie au fost în jur de peste 70 de ani și, deși au fost făcute îmbunătățiri semnificative în tehnologia lor, principiul modului în care funcționează rămâne același.

La alegerea unei poziții a angrenajului, a unei electronice complicate, cuplată cu un ambreiaj hidraulic „convertizor de cuplu”, selectați și cuplați unitatea corectă.

Schimbările în sus sau în jos prin angrenaje sunt tratate de acest ambreiaj hidraulic, care este în esență un fluid, centrifugat la viteză, care face legătura între motor și cutie de viteze. Utilizarea lichidului de transmisie hidraulică face schimbări foarte bune și explică de ce cutiile de viteze tradiționale automate sunt uneori cunoscute sub denumirea de „cutii de viteză”.

Mulți oameni preferă cutii de viteze automate pentru confortul pe care îl oferă. ​​Nu exista nici un ambreiaj care sa va deranjeze, ceea ce va reduce efortul, in special in jurul orasului. Majoritatea șoferilor constată că cutiile automate oferă o experiență de conducere foarte bună.

Autovehiculele echipate cu cutii automate tind să folosească mai mult combustibil decât același model cu schimbator manual  care oferă, de asemenea, mai puțin control asupra mașinii. Cu toate că cele mai multe cutii automate vă permit să  apăsați accelerația scurt și ferm.

Cutii de viteze cu ambreiaj dublu

Cutia de viteze cu ambreiaj dublu poate funcționa ca o transmisie automată convențională, deplasându-se cu viteză fără să aibă nici o intrare directă a șoferului, dar poate fi folosită și în modul „manual”.

Deși are două ambreiaje, nu există pedală de ambreiaj, deoarece ar fi prea complicat pentru un conducător auto să opereze pe ambele.

Modul manual este selectat în mod obișnuit prin deplasarea manetei de viteze spre stânga sau spre dreapta atunci când cutia de viteze se află în poziția D – sau trăgând o paletă de direcție.

Când este selectată, modul manual vă permite să selectați uneltele, de obicei prin împingerea vitezelor spre înainte sau înapoi sau prin utilizarea de padele pe volan. Revenirea la modul complet automat este de obicei realizată prin mutarea manetei în poziție.

În timp ce aceste cutii automate sunt bucăți de tehnologie extrem de complexe, teoria funcționării lor este destul de simplă. Acestea au un număr similar de angrenaje ca o cutie de viteze manuală, dar două ambreiaje controlate de calculator.

Cutia automata prezice ce unelte crede că veți avea nevoie în continuare, pe baza felului în care conduceți mașina și folosiți cel de-al doilea ambreiaj pentru a avea această unelte pregătită să se angajeze imediat.

Dacă frânezi, de exemplu, cutia automata va fi gata cu o treaptă inferioară, în timp ce dacă accelerați, o treaptă superioară va fi pregătită să se angajeze cât mai repede posibil.

Asta inseamna ca schimbarea poate fi mult mai rapida cu un dublu ambreiaj, permitand schimbari aproape imperceptibile.

Dezvoltarea cutiilor de viteze cu dublu ambreiaj a dus la performanțe semnificative și beneficii de economie de combustibil și sunt acum echipate ca standard pentru majoritatea mașinilor de lux de înaltă clasă și pentru multe super masini extrem de costisitoare.


Alte comunicate publicate de BLOOMBERG IT SRL

Reparatii cutii automate- standarde inalte de calitate suprema si profesionalism remarcabil

Daca aveti nevoie de reparatii cutii automate, rasfoiti portofoliul nostru bogat de clienti pe deplin satisfacuti de serviciile noastre si alegeti ceea ce vi se…

Plase insecte-produse eficiente de calitate superioara

Solutia ideala importiva mustelor, tantarilor, albinelor sau orice alte insecte sunt aceste plase insecte, care va redau linistea de odiniora. Cu totii stim ca odata…

Transport persoane Bucuresti – calatorii autentice !

Stilul nostru de călătorie este totul despre explorare și nimic nu ne incanta mai mult decât deschiderea unor noi rute către călătorii autentici. Ne ținem…

Service Laptop sector 2-servicii de succes

Service Laptop Express va scoate din impas in special daca locuiti in Bucuresti si tocmai va aflati in cautarea unui service laptop sector 2 de…

ElectroCosErv, experti in bransamente electrice Bucuresti !

Experti in industrie: Avem atat cunostintele, cat si echipamentul necesar pentru a aborda totul, de la instalatiile de iluminat mici pana la planificarea comerciala complexa.
Vezi profilul BLOOMBERG IT SRL