Cursanții de la prima ediție a proiectului educațional Football Management Scheme au primit diplomele

Miercuri, 12 aprilie, la Casa Fotbalului, s-a desfășurat ultimul modul al primei ediții a cursului Football Management Scheme, organizat de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Liga Profesionistă de Fotbal și susținut de UEFA, care are ca obiectiv profesionalizarea cluburilor și îmbunătățirea managementului în cadrul cluburilor de fotbal.

Tema acestui ultim modul a fost „Managementul stadioanelor”. Au fost prezenți ca invitați speciali: Pietro Chiabrera, UEFA Stadium Manager, Cyril De Greve, ESSMA Business Intelligence Manager, Andrea Fabris, secretar general al echipei US Sassuolo, și Viorel Daskălu, general de brigadă în rezervă, fost comandant al Jandarmeriei București, din partea FRF. A fost al patrulea și ultimul modul al cursului care a debutat în toamna anului 2015. Astfel, la finalul zilei, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și Justin Ștefan, secretar general LPF, le-au oferit diplome cursanților care au participat la această primă ediție a Football Management Scheme în România.

Cursanții programului Football Management Scheme, partea a IV-a, dedicată managementului stadioanelor:
Cristi Vornicu (Ceahlăul), Valentin Mateescu, Angelo Mateescu (Petrolul Ploiești), Călin Rosenblum (LPS Banatul), Csiki Zsolt (LPS Târgu Mureș), Cristian Munteanu (AS Oțelul Galați 1964), Carol Secheș (ASA Târgu Mureș), Adrian Ianuli, Valeriu Argăseală (FCSB), Octavian Goga (AJF Brașov), Vlad Podar (City’US Târgu Mureș), Steliana Profir, Lucian Pretorian (CSU Craiova), Marius Burcă (Metaloglobus), Auraș Brașoveanu, Valentin Avrămescu (Dacia Unirea Brăila), Vlad Munteanu, Felix Grigore (FRF), Cornelia Vlădan (Concordia Chiajna), George Galamaz (FC Voluntari), Bogdan Bălănescu, Cristea Cojocaru (FC Dinamo 1948), Bogdan Apostu (fost fotbalist), Gabi Madgas (FC Zalău), Cristian Sava (AJF Bacău), Marian Savu, Valentin Negru (ACSM Oltenița), Virgil Lăcătușu (ASA Târgu Mureș), Gheorghe Chivorchian, Marius Radu (Juventus București), Monalisa Popescu, Vasile Tilvescu, Lucian Calotă (Pandurii), Alin Cioban (Olimpia Cluj), Cristi Petropoulos (AJF Alba), Costel Lazăr (Astra Giurgiu) și Marcel Ghergu (Chindia Târgoviște).

Prima sesiune a programului FMS, desfășurată în noiembrie 2015, a avut ca temă construirea unei viziuni de management strategic pentru cluburile de fotbal. La eveniment au fost prezenți Michael Van Praag – președintele Federației de Fotbal din Olanda și vicepreședinte UEFA, prof. Mikkel Draebye – SDA Bocconi School of Management, Jeroen Slop – Financial Manager Ajax Amsterdam, Zeno Căprariu – Audit Director Deloitte, Thierry Favre – UEFA National Associations Director.

Cea de-a doua sesiune, dedicată marketingului și strategiilor comerciale, a avut loc în februarie 2016. La Casa Fotbalului au fost prezenți Noel Mooney – Marketing Manager UEFA, Michele Uva – CEO Federația Italiană de Fotbal (in prezent, membru ExCo UEFA, Fiona Green – Consultant UEFA pe Digital Marketing, Giorgio Brambilla – Marketing Director AS Roma,Thomas Junod, UEFA Senior Educational Manager.

A treia sesiune, cea dedicată comunicării, s-a desfășurat în iulie 2016, când au fost prezenți Thierry De Backer – Ofițer media UEFA, John Delaney – Chief Executiv Federația Irlandeză de Fotbal, Ian Mallon, Director de Comunicare Federația Irlandeză de Fotbal, Alexandru Doncilă, din partea UEFA. De asemenea, în cadrul întâlnirii, Răzvan Mitroi, Manager de Comunicare Federația Română de Fotbal, și Crenguța Roșu, CEO DC Communications, au prezentat abordarea privind planul de comunicare și bune practici privind comunicarea în situații de criză.

Pe toată durata acestui program educațional, participanții au avut acces la materiale de studiu pe platforma www.fmsromania.ro, un site dedicat cursului Football Management Scheme.

Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.

football management scheme, fms, frf, federatie, fotbal, curs, program educational, educatie

Comunicat publicat de: Federația Română de Fotbal (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Federația Română de Fotbal

Federația Română de Fotbal sprijină dezvoltarea sportului la nivel european

Federația Română de Fotbal a devenit partener al proiectului internațional ”Erasmus + Sport: Inovarea educației în vederea îmbunătățirii competențelor sportivilor din Europa”.

Pentru prima dată, în România s-au celebrat cele mai importante valori de Ziua Internațională a Fotbalului și Prieteniei

Evenimentele dedicate Zilei Internaționale a Fotbalului și Prieteniei, menite să promoveze pacea, prietenia, egalitatea și un stil de viață sănătos, au început marți, 25 aprilie,…

Argumente pentru implementarea principiului solidarității financiare

În ședința Comitetului Executiv al FRF din 21 aprilie 2017 a fost votată în unanimitate ordinea de zi a Adunării Generale FRF din 27 mai…

FRF și UNICEF în România își unesc forțele pentru copii

Federația Română de Fotbal și UNICEF în România anunță semnarea unui parteneriat pentru trei ani în scopul desfășurării unor acțiuni comune ce vizează promovarea educației…

Parteneriat între Federația Română de Fotbal și Federația de Fotbal din Iran

Ieri, la Teheran, conducătorii celor două instituții, președintele Răzvan Burleanu și președintele Mehdi Taj, au semnat un parteneriat de colaborare.
Vezi profilul Federația Română de Fotbal