Cuptoare de pizza performante pentru gătiri de calitate

Pizza este acum gătită pretutindeni, inclusiv în România: în restaurante, cafenele, fast-food-uri, în bucătăriile profesionale de hoteluri, chiar și acasă.

Blatul si ingredientele sunt componentele pregătirii creative când vrem să avem o pizza gustoasă, dar și componenta tehnică este importantă. Sunt multe modele de cuptoare de pizza, de aceea nu este întotdeauna simplu ca ca alegi un echipament potrivit pentru o bucătărie. Mulți antreprenori horeca se întreabă ce să achiziționeze prioritar:  niște cuptoare specializate sau cuptoare gastronomice care să le permită angajaților gătirea și a altor tipuri de preparate?

Cum se alege un cuptor de pizza profesional?

Există un număr semnificativ de criterii care trebuie luate în considerare înainte de a trece la comanda propriu-zisă a unui cuptor de pizza.

În primul rând, bugetul reprezintă cel mai important criteriu, dacă vreți să vă dotați bucătăria profesională cu un echipament de calitate.

Ușurința de utilizare a cuptorului de pizza, modul de întreținere al acestuia, performanța echipamentului, mai ales puterea pe care o poate dezvolta și nu în ultimul rând numărul maxim de blaturi de pizza care pot fi gătite într-un singur lot sunt acele elemente care vor face adesea diferența.

Ușurința de utilizare este foarte importantă într-o bucătărie profesională, așa încât, cu cât e mai intuitiv de setat și supravegheat cuptorul de pizza, cu atât va fi solicitat mai puțin personalul.

Întreținerea simplă a cuptorului de pizza economisește timpii morți și, pe cale de consecință, va crește productivitatea muncii.

Trebuie să alegeți un cuptor bun, care să asigure o gătire omogenă și naturală a pizzei. Temperatura trebuie să fie setată până spre 400 – 500 grade Celsius.

În altă ordine de idei, un cuptor performant poate găti în medie măcar opt pizze simultan.

Există mai multe tipuri de cuptoare de pizza:

– cuptoare ce funcționează pe bază de combustibil lemnos;

– cuptoare ce funcționează pe bază de cărbune;

– cuptoare pe gaz;

– cuptoare electrice.

Cuptoarele de pizza alimentate cu lemne nu doar că vor permite prepararea unor pizze cu un gust fantastic, cu totul deosebit, dar vor da și un specific aparte interiorului oricărei pizzerii, conferindu-i un aer tradițional, foarte căutat de către consumatorii actuali.

Cuptoarele de pizza electrice sunt perfecte pentru comerțul  stradal, inclusiv pentru rulote alimentare sau pentru standurile din târgurile temporare, cât și pentru micile unități de catering. În plus, cuptoarele electrice sunt foarte ușor de folosit, deoarece au sisteme de reglare precisă a temperaturii de coacere.

Există la distribuitorii români de echipamente HoReCa de vârf modele de cuptoare de pizza cu unul sau mai multe nivele. Echipamentele moderne, supraetajate, au ferestre de iluminare interioară care permit monitorizarea vizuală a procesului de gătire, fără a fi necesară ca să se mai deschidă ușile cuptoarelor respective.

Sortimentul mare de modele vă permite ca să alegeți ușor tipul de echipament de preparat pizza optim pentru nevoile bucătăriei dvs. profesionale.

Unele cuptoare sunt perfecte și pentru a face pizza americană, dar majoritatea sunt concepute în buna tradiție italiană și vor fi mai potrivite pentru pizza cu blat subțire.

Va fi necesar să vă asigurați că modelul de cuptorul de pizza pe care îl veți comanda este capabil să realizeze o gătire perfect omogenă, optimizată.

De asemenea, este important ca să aveți o idee clară despre temperatura generată de echipamentul respectiv. Afișarea acesteia de către un termometru încorporat este de mare ajutor, pe lângă faptul că echipamentul dvs. ar putea fi echipat cu un timer și alte câteva butoane de reglare foarte utile.

În concluzie, înainte de a alege cuptorul pentru pizza, va trebui să definiți un buget, să vă stabiliți în avans nevoile și așteptările, să cântăriți argumentele pro și contra, analizând fiecare model. Luați în considerare, de asemenea, următoarele puncte, care sunt foarte importante pentru a face o investiție eficientă în toate privințele:

– precizia gătitului și viteza de încălzire a cuptorului;

– capacitatea minimă de unități de pizza oferită de respectivul cuptor;

– durata de viață a cuptorului și facilitatea (sau dificultatea!) întreținerii acestuia;

– greutatea, dimensiunile și ușurința instalării cuptorului de pizza.Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Soluţii pentru dăunătorii din birou

Pe bună dreptate locul de muncă este considerat a doua casă, iar de cele mai multe ori la birou petrecem chiar mai mult timp decât…

Secretul profesioniștilor care trebuie să curețe cartofi

Pentru un restaurant care are un nivel ridicat de activitate sau o cantină, unul dintre acele echipamente HoReCa indispensabile este mașina de curățat cartofi.

Primii pasi catre o viata mai linistita, fara grija datoriilor

In prezent, sunt constatate din ce in ce mai multe cazuri in care datornicii la banci se simt impresurati de conditiile puse de creditori si…

Top 100: Cele mai frumoase citate despre iubire și dragoste

Poeți, filosofi, scriitori și mari gânditori ai lumii au reflectat întotdeauna asupra conceptelor de iubire și dragoste. Datorită misticismului asociat, este greu de surprins întreaga…

Avantajele achizitionarii jucariilor de lemn pentru copii

In momentul actual lumea copiilor este formata in principal din jucariile lor, fiecare dintre ele fiind pentru ei piese foarte importante in cadrul cresterii si…
Vezi profilul Digital x