Cuptoare de pizza performante pentru gătiri de calitate

Pizza este acum gătită pretutindeni, inclusiv în România: în restaurante, cafenele, fast-food-uri, în bucătăriile profesionale de hoteluri, chiar și acasă.

Blatul si ingredientele sunt componentele pregătirii creative când vrem să avem o pizza gustoasă, dar și componenta tehnică este importantă. Sunt multe modele de cuptoare de pizza, de aceea nu este întotdeauna simplu ca ca alegi un echipament potrivit pentru o bucătărie. Mulți antreprenori horeca se întreabă ce să achiziționeze prioritar:  niște cuptoare specializate sau cuptoare gastronomice care să le permită angajaților gătirea și a altor tipuri de preparate?

Cum se alege un cuptor de pizza profesional?

Există un număr semnificativ de criterii care trebuie luate în considerare înainte de a trece la comanda propriu-zisă a unui cuptor de pizza.

În primul rând, bugetul reprezintă cel mai important criteriu, dacă vreți să vă dotați bucătăria profesională cu un echipament de calitate.

Ușurința de utilizare a cuptorului de pizza, modul de întreținere al acestuia, performanța echipamentului, mai ales puterea pe care o poate dezvolta și nu în ultimul rând numărul maxim de blaturi de pizza care pot fi gătite într-un singur lot sunt acele elemente care vor face adesea diferența.

Ușurința de utilizare este foarte importantă într-o bucătărie profesională, așa încât, cu cât e mai intuitiv de setat și supravegheat cuptorul de pizza, cu atât va fi solicitat mai puțin personalul.

Întreținerea simplă a cuptorului de pizza economisește timpii morți și, pe cale de consecință, va crește productivitatea muncii.

Trebuie să alegeți un cuptor bun, care să asigure o gătire omogenă și naturală a pizzei. Temperatura trebuie să fie setată până spre 400 – 500 grade Celsius.

În altă ordine de idei, un cuptor performant poate găti în medie măcar opt pizze simultan.

Există mai multe tipuri de cuptoare de pizza:

– cuptoare ce funcționează pe bază de combustibil lemnos;

– cuptoare ce funcționează pe bază de cărbune;

– cuptoare pe gaz;

– cuptoare electrice.

Cuptoarele de pizza alimentate cu lemne nu doar că vor permite prepararea unor pizze cu un gust fantastic, cu totul deosebit, dar vor da și un specific aparte interiorului oricărei pizzerii, conferindu-i un aer tradițional, foarte căutat de către consumatorii actuali.

Cuptoarele de pizza electrice sunt perfecte pentru comerțul  stradal, inclusiv pentru rulote alimentare sau pentru standurile din târgurile temporare, cât și pentru micile unități de catering. În plus, cuptoarele electrice sunt foarte ușor de folosit, deoarece au sisteme de reglare precisă a temperaturii de coacere.

Există la distribuitorii români de echipamente HoReCa de vârf modele de cuptoare de pizza cu unul sau mai multe nivele. Echipamentele moderne, supraetajate, au ferestre de iluminare interioară care permit monitorizarea vizuală a procesului de gătire, fără a fi necesară ca să se mai deschidă ușile cuptoarelor respective.

Sortimentul mare de modele vă permite ca să alegeți ușor tipul de echipament de preparat pizza optim pentru nevoile bucătăriei dvs. profesionale.

Unele cuptoare sunt perfecte și pentru a face pizza americană, dar majoritatea sunt concepute în buna tradiție italiană și vor fi mai potrivite pentru pizza cu blat subțire.

Va fi necesar să vă asigurați că modelul de cuptorul de pizza pe care îl veți comanda este capabil să realizeze o gătire perfect omogenă, optimizată.

De asemenea, este important ca să aveți o idee clară despre temperatura generată de echipamentul respectiv. Afișarea acesteia de către un termometru încorporat este de mare ajutor, pe lângă faptul că echipamentul dvs. ar putea fi echipat cu un timer și alte câteva butoane de reglare foarte utile.

În concluzie, înainte de a alege cuptorul pentru pizza, va trebui să definiți un buget, să vă stabiliți în avans nevoile și așteptările, să cântăriți argumentele pro și contra, analizând fiecare model. Luați în considerare, de asemenea, următoarele puncte, care sunt foarte importante pentru a face o investiție eficientă în toate privințele:

– precizia gătitului și viteza de încălzire a cuptorului;

– capacitatea minimă de unități de pizza oferită de respectivul cuptor;

– durata de viață a cuptorului și facilitatea (sau dificultatea!) întreținerii acestuia;

– greutatea, dimensiunile și ușurința instalării cuptorului de pizza.Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Cum poti alege corect piese auto online?

Cumpararea online a pieselor auto originale si aftermarket este mult mai simpla de cand exista Secco Center. Cumparatorii au acces la o gama variata si…

Tu stii sa porti corect o haina de blana naturala? Invata de la specialisti!

Atunci cand sunt alese haine blana naturala, este important, in primul rand, sa fie determinat momentul pentru care a fost facuta aceasta achizitie. O haina…

Sfaturi utile pentru a alege cele mai bune microfoane spion

Tot mai multe persoane apeleaza la microfoane spion si la dispozitive de supraveghere, atat in propria locuinta, cat si la firma sau in spatiile din…

Ce sunt peletii si care sunt avantajele pe care le ofera in incalzire?

Peletii sunt un biocombustibil important si regenerabil, care a fost produs prin prelucrarea tehnologica a lemnului. Exista si peleti ieftini, care pot oferi o cantitate…

Cum poate fi ales corect un ceas pentru dama?

Pentru a cumpara un ceas pentru dama, de care destinatara sa se simta foarte mandra, este necesar sa se tina cont de mai multe aspecte…
Vezi profilul Digital x