Cum se slefuieste marmura in mod profesional

Toate tipurile de piatra naturala au nevoie de ingrijire speciala si adecvata pentru a rezista in timp si pentru a-si pastra aspectul initial, imediat dupa montaj. Dintre toate pietrele naturale folosite pentru diferite amenajari interioare si exterioare, marmura este printre cele mai apreciate. In acelasi timp marmura are nevoie si de o ingrijire foarte atenta pentru a-si pastra proprietatile si mai ales aspectul.

Chiar daca fiecare dintre noi se poate ingriji de intretinerea pardoselilor si a suprafetelor din marmura, trebuie spus ca uneori folosirea produselor necorespunzatoare sau efectuarea anumitor proceduri nepotrivite poate cauza mai mult rau decat sa intretina marmura.

Tocmai de aceea este recomandat ca periodic sau atunci cand se observa un grad ridicat de uzura, sa se apeleze la o firma care ofera slefuiri profesionale pentru marmura si pentru alte tipuri de piatra naturala.

Operatiuni specifice in slefuirea profesionala

Pentru a reda suprafetelor din marmura stralucirea si aspectul deosebit al acestei pietre naturale, procesul este unul complex si care necesita expertiza unor profesionisti in domeniu. Fiecare interventie pentru restaurarea suprafetelor din marmura prin slefuire este adaptata in functie de tipul de marmura si in functie de gradul de uzura.

Manopera care vizeaza slefuirea suprafetelor de marmura implica diferite operatiuni specifice pentru ca in final sa fie obtinute rezultatele dorite.In cadrul acestor operatiuni specifice pentru slefuirea marmurei se realizeaza degrosarea suprafetei asupra careia se efectueaza interventia.

Degrosarea presupune indepartarea diferentelor de nivel a placilor de marmura, indepartarea suprafetelor deteriorate de marmura, dar si eliminarea acelor zgarieturi foarte profunde la nivelul placilor de marmura. Degrosarea inseamna obtinerea unei suprafete cat mai plane. Ulterior este eliminat chitul vechi si este aplicat chit nou pentru rosturi, fisuri, crapaturi si pentru a acoperi porii specifici in cazul marmurei.

Urmeaza apoi etapa de slefuire si de microslefuire a pardoselilor din marmura. Pentru acest lucru se folosesc diferite echipamente profesionale moderne care au granulatii variate pentru a obtine rezultatul dorit.

Slefuirea si microslefuirea contribuie la redarea luciului, dar si la eliminarea porilor. Slefuirea profesionala inseamna intotdeauna obtinerea unei suprafete foarte fine si foarte lucioase, care sa puna in valoare chiar si marmura care anterior era foarte uzata sau care avea un aspect vechi.

Odata ce slefuirea si lustruirea sunt finalizate, urmeaza cristalizarea pardoselilor din marmura. Cristalizarea presupune inchiderea completa a porilor si cresterea rezistentei la factorii de mediu si la factorii mecanici.

Nu in ultimul rand vorbim despre aplicarea unor tratamente speciale pentru marmura, tratamente precum impermeabilizare. Astfel de tratamente sunt menite a creste rezistenta si mai mult pentru suprafetele din marmura, dar si de a obtine un aspect conform cu dorintele si asteptarile clientului.

Cum poti beneficia de slefuirea profesionala a suprafetelor de marmura?

Indiferent daca ai nevoie de slefuirea profesionala a suprafetelor de marmura din locuinta personala, din curtea casei sau pentru pardoselile cladirii de birouri pe care o administrezi, astfel de servicii sunt oferite de o firma de constructii si finisaje de lux specializata in restaurarea si reconditionarea suprafetelor din marmura.Cuvinte cheie:
firma de constructii si finisaje de lux,slefuiri profesionale


Comunicat publicat de: Atelierul de Creatii Digitale SRL (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Atelierul de Creatii Digitale SRL

4 aspecte la care să fii atentă atunci când alegi rochia de mireasă

Ziua nunții este cu siguranță unul dintre evenimentele memorabile ale vieții tale, așa că alegerea unei rochii perfecte este deosebit de importantă. În vreme ce…

Se apropie ziua ei? Te ajutam sa gasesti cadoul perfect

Jumătatea ta merită cele mai frumoase cadouri, dar uneori poate fi foarte dificil să găsești cadoul perfect, mai ales pentru cea mai specială persoană din…

Cum își pot proteja sportivii ligamentele? 3 sfaturi eficiente

Ligamentele sunt prezente la nivelul tuturor articulațiilor corpului nostru. Ele se pot rupe, mai ales atunci când practicam sporturi de performanță, din cauza mișcărilor bruște…

7 lucruri pe trebuie să le știi înainte de a rezerva prima croazieră

Navele de croazieră au o mulțime de tradiții și reguli neobișnuite, care sunt necunoscute pentru începători. Unele dintre acestea pot necesita chiar mai multe navigări…

3 idei de activități pentru bărbați de încercat vara aceasta

Hobby-urile te ajută să te relaxezi într-un mod în care nu mulți îl înțeleg. Probabil ți s-a întâmplat să povestești la lucru că abia aștepți…
Vezi profilul Atelierul de Creatii Digitale SRL