Cum se produce tabla neagra si la ce ajuta?

Tabla neagra, materialul de construcii metalice care beneficiaza de o rezistenta foarte buna. Materialul se obtine printr-un proces tehnologic complex, modern care contine o etapa de laminare la cald

Tabla neagra, materialul de construcii metalice care beneficiaza de o rezistenta foarte buna. Materialul se obtine printr-un proces tehnologic complex, modern care contine o etapa de laminare la cald. Otelul este materia prima din care se realizeaza tabla neagra in cadrul procesul de laminare si incalzit la temperaturi extrem de ridicate (temperatura peste recristalizare) si apoi acesta este rulat si presat de mai multe ori printr-o serie de role speciale, pana cand se ating grosimile dorite pentru materialul finit, adica pentru tabla neagra pe care o poti gasi in catalogul online al magazinului online MesteruManole.

Prin ce procese se obtine tabla neagra?

Din acest proces special de laminare la cald se obtine un material extrem de flexibil si mai ales deloc casant, insa extrem de rezistent.
Tabla neagra este utilizata in domenii foarte variate datorita caracteristicilor ei speciale. Tabla neagra se poate utiliza ca materie prima pentru realizearea sudurilor, pentru elementele pentru caile ferate sau a unor elemente de structura metalica. Tabla neagra se mai utilizeaza si in realizarea containelor si a navelor maritime. Aceasta varietate mare de domenii in care tabla neagra se utilizeaza nu face decat sa confirme calitatile speciale pe care le are, fiind dovada clara a eficientie acesteia.

Un lucru extrem de important de mentionat este dat de rezistenta ridicata a acesteia. Rezistenta ridicata pe care tabla neagra o are se datoreaza otelului, materiei prime din care tabla neagra este produsa, dar si procesului de productie, proces care include laminarea la cald. Astfel, prin incalzirea otelului la temperaturi extrem de ridicate, iar prin rulare si presare acestuia rezulta o rezistenta pe masura.

Tot datorita procesului de productie, materialul este extrem de casant si de flexibil. Acest lucru ii permite sa reziste extrem de bine la socuri mecanice fara sa se rupa. Tabla neagra prezinta caracteristici de sudabilitate si ductilitate. De asemenea, culoarea neagra pe care o are ii ofera tablii negre care ii ofera un aspect unic si special. Analizand extrem de bine caracteristicile speciale si posibilitatile variate de utilizare, specialistii au ajuns la concluzia ca tabla neagra este o solutie extrem de buna pe care sa o utilizeze in cadrul proiectelor mentionate anterior. De fiecare data cand ai nevoie de un material rezistent, deloc casant si foarte flexibil, tabla neagra este recomandata de toti specialistii.
Toate caracteristicile si de asemenea, procesul special de productie au ajuns sa o propulseze spre a fi cea mai buna solutie in domenii variate.

 


Alte comunicate publicate de Suits Advertising

Clinica endocrinologie – informatii despre aceasta ramura a sanatatii

Daca simti sau observati urmatoarele simptome, trebuie sa mergi cat mai repede la o clinica de endocrinologie pentru ca medicul sa poate diagnostica.

Vezi noile oferte la teava zincata de pe Mesteru Manole

Teava zincata se utilizeaza in domeniul transportului de fluide si gaze non-agresive datorita faptului ca are o rezistenta foarte buna la agentii corozivi

Specialistii recomanda folosirea de tego in constructii!

Astfel ca in acest mod putem spune ca tego este un material reciclabil care poate fi folosit in cadrul mai multor proiecte. Acest material nu…

Acceseaza ACUM site-ul de la Patone pentru lenjerii uni

Principalul avantaj al acestor lenjerii UNI este faptul ca acestea vin cu doua fete! Fapt ce le difera de lenjeriile obisnuite care se gasec.

In 2020 decoreaza-ti casa cu spoturi LED de la LED Concept!

Folosind niste spoturi LED in apartament veti putea utiliza mult mai multe variante de alb: alb cald, alb rece sau pur si simplu alb natural…
Vezi profilul Suits Advertising