Cum sa planifici saptamana perfecta, conform oamenilor de stiinta

Planificarea unei zile aglomerate este la fel de simpla ca utilizarea unei agende? De cate ori va rezervati timp pentru a pune la punct activitatile pentru saptamana care urmeaza? Cu siguranta ca nu de foarte multe reusim sa ne facem programul pentru o noua saptamana, deoarece uneori o saptamana pur si simplu nu este suficient de lunga pentru a o duce la bun sfarsit pe cat de organizat ne-am dori.

O femeie moderna poarta pe umeri povara carierei, insa are nevoie si de timp pentru ea. Secretul femeilor de succes este organizarea temeinica, iar agenda saptamanala este un MUST!

Pentru a va asigura ca saptamana voastra decurge fara probleme, sunt necesare planuri prestabilite executate cu precizie.

Uneori este dificil sa iti dai seama de toate activitatile pe care trebuie sa le efectuezi intr-o saptamana, mai ales daca aceste planuri includ mai mult de o persoana.

Nu va mai faceti griji; am enumerat cateva modalitati grozave prin care iti poti planifica saptamana fara a te suprasolicita! Aceste sugestii iti vor spori productivitatea zilnica si iti vor imbunatati, de asemenea, performantele.

1. Setati-va o agenda de activitati

Este timpul sa va incepeti saptamana notand un plan detaliat si tinandu-va de el. Incepeti cu setarea unor obiective mici, dupa care treceti la cele indraznete.

Studiile au aratat ca notarea activitatilor intr-o agenda saptamanala ajuta la distilarea informatiilor si la amintirea lucrurilor mai bine decat daca le-ati fi citit sau auzit.

1. Prioritizati-va obiectivele

Asigurati-va ca va stabiliti obiective pentru urmatoarea saptamana. Da, trebuie sa stiti ce sarcini indepliniti si cand, dar obiectivele sunt motivante si va vor inspira sa va canalizati toata energia asupra muncii voastre.

Fara obiective, sunteti doar o masina de lucru care functioneaza in acelasi program repetitiv in fiecare saptamana.

Obiectivele scrise sunt dovedite a fi concrete si motivationale. Este mai usor sa progresezi catre obiectivele scrise si creste sentimentele de succes si autodisciplina.

Chiar daca aveti obiective de lucru, ganditi-va la ultimul obiectiv personal pe care vi l-ati stabilit si adaugati-l la programul saptamanal de acum incolo.

1. Ofera-ti recompense

Toata lumea are nevoie de motivatie pentru o munca bine facuta. Este necesar sa va apreciati eforturile dupa o saptamana lunga si aglomerata.

Sa traiesti cu nemultumire constanta pentru realizarile tale nu este potrivit pentru sanatatea ta si nu te determina sa obtii mai multe reusite.

A te recompensa pentru indeplinirea obiectivelor tale saptamanale este o modalitate de a-ti energiza potentialul si este vital.

Activarea „sistemului de recompense” din creierul tau iti ofera un impuls de dopamina, facandu-te sa te simti mai fericita, si o motivatie pentru a continua sa lucrezi pentru mai multe realizari in viitor.

1. Analizeaza

La sfarsitul saptamanii, inainte de a face planuri pentru saptamana viitoare, este imperativ sa efectuati o analiza a saptamanii pentru a afla ce ati ratat.

Dupa ce aveti o idee despre ce nu ati reusit sa realizati in aceasta saptamana, va puteti asigura ca orice proiect neterminat va deveni o prioritate la inceputul saptamanii urmatoare.

De asemenea, puteti privi inapoi locul in care ati gresit si sa incercati sa va alocati timpul mai eficient. Auto-reflectia este o parte importanta a dezvoltarii.

Analizarea rezultatelor si urmarirea progresului cu o mentalitate detasata va va ajuta sa va imbunatatiti planul saptamanal si sa deveniti mai increzatoare in sarcinile pe care le finalizati.

Comunicat publicat de: Webdesk (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Webdesk

Total Industry Consult oferă cele mai bune aparate de măsură și control de pe piața de automatizări industriale din România

Piața de automatizări industriale din România înregistrează anual creșteri, motiv pentru care echipamentele profesionale utilizate trebuie să fie de calitate și să respecte normele în…

Best Studios, update in programul de training: “Foste modele de videochat duc traditia succesului mai departe”

Best Studios a lansat anuntul potrivit caruia si-a imbunatatit programul de training oferit modelelor noi venite in echipa.

Clima Center, previziuni pentru 2020: “Vrem sa urcam Romania in topul tarilor care utilizeaza pompe de caldura aer-aer”

Clima Center lanseaza noi previziuni privind utilizarea energiei regenerabile. Reprezentantii companiei sustin ca demareaza noi contracte in parteneriat cu producatorii lideri de pompe de caldura…

Firma de curățenie Urgent Curat pune pe primul loc nevoile clienților săi

Industria firmelor de curățenie este extrem de dezvoltată datorită noilor tehnologii și soluțiilor bio utilizate, însă și concurența este acerbă.

Tentația bonusurilor în videochat: Cât se câștigă la Enjoy Studios?

Într-o lume în care bârfele și criticile nu țin nimănui de cald și foame, multe tinere ajung să facă videochat. Un job ales din nevoie,…
Vezi profilul Webdesk