Cum sa ii invatam culorile pe copii nostri

Invatarea culorilor de catre copii vostri face parte dintr-o importanta etapa a dezvoltarii lor.

Odata cu varsta de 18 luni copilul este perfect capabil sa poata distinge toate nuantele de culori, dar incepand cu varsta de 3 sau chiar 4 ani va intelege ca fiecare culoare are un alt nume.

In jurul varstei de 3 ani, copilul incepe sa identifice culorile, si atunci trebuie sa profitati pentru a-l ajuta, in joaca, sa aprofundeze aceasta invatare a culorilor/nuantelor

Invatarea culorilor incepe cu varsta de 3 sau 4 ani cand copilul este deja la gradinata la grupa mica, copilul vostru va invata sa recunoasca si sa numeasca culorile primare: alb, albastru, rosu, galben verde.

La 5 ani
Incepe sa numeasca culorile putin mai complicate: de exemplu, rozul, violetul, griul sau maronul. Putin mai tarziu perceptia sa se va ascuti si va fi capabil sa faca diferenta intre doua nuante apropiate cum ar fi maronul si bejul.
Totusi, incepand de la doi ani puteti incepe sa va familiarizati copilul cu culorile.
Atunci cand il imbracati, nu ezitati sa numiti culoarea paltonului sau a ciorapilor lui.
Citind impreuna cu el,aratati-i ca puisorul este galben, iar crocodilul verde, fara a astepta, totusi, ca el sa numeasca si sa recunoasca culorile fara greseala.

Trebuie intai sa treaca printr-o etapa cu totul normala: in care va raspunde totdeauna cu aceeasi culoare, indiferent daca ii aratati ceva galben sau albastru. Neintelegand intrebarea, reactioneaza „conditionat”, adica repeta ceea ce i-ati spus.
Nu va suparati pe el, deoarece pentru un copil, ideea de a asocia o culoare cu un cuvant este dificil de inteles.

Este vorba despre un concept neutru, abstract, imposibil de asimilat pentru un micut.

Acordati-i timpul necesar pentru a accepta acest cod, propus de adult. Intr-o zi va intelege principiul si declansarea se va produce de la sine si foarte repede.
Ce sa fac daca copilul meu respinge anumite culori?

Foarte des, baieteii refuza categoric sa poarte hainute roz sau, invers, fetitele refuza sa imbrace un tricou bleu-marin.

Aceasta reactie este perfect normala intre 3 si 5 ani, deoarece copilul este, in acest segment de varsta, in plina formare a identitatii, iar culoarea este pentru el un semn important de identitate.
Explicatii, pur si simplu, ca nu exista culori pentru baieti si culori pentru fetite, dar respectati-i preferintele. In afara de culoare ca semn de identitate, anumiti copii au de foarte timpuriu reactii foarte personale in ceea ce priveste culorile. Aceste respingeri, uneori foarte vehemente, sunt normale si legate de formarea gustului.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Comunicat publicat de: login promotion (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de login promotion

Cele mai noi idei de cadouri pentru femei

Cadourile au fost mereu indragite de femei, fie ca e vorba de tinere fete sau de doamne ajunse la maturitate ori varsta senectutii.Surori, fiice, iubite,…

Ce origine surprinzatoare au pantofii cu toc

Pantofii cu toc reprezinta azi o piesa de nelipsit din dessingul unei femei. Sunt purtati pentru ca picioarele sa para mai lungi si mai gratioase.…

Cum poti sa cresti traficul pe site tau? 6 solutii

Exista mai multe modalitati prin care poti sa cresti traficul pe site, iar in continuare discutam despre cateva dintre acestea.

Pavaje din beton amprentat – cand au aparut si ce avantaj au?

Betonul stantat sau amprentat imita foarte bine alte tipuri de materiale mult mai scumpe – cum ar fi gresia, roca, piatra cubica, lemn, caramida sau…

Saci de vidat haine pentru un concediu fara prea multe valize

Care sunt cele mai voluminoase obiecte din bagajul de concediu si cum le poti compacta?
Vezi profilul login promotion