Cum sa alegi becuri LED?

Majoritatea consumatorilor moderni sunt familiarizati cu becurile cu LED. Principalele avantaje ale acestor dispozitive sunt consumul redus de energie electrica, functionarea in conditii de siguranta pentru sanatatea umana (nu exista mercur si metale grele), precum si durata functionarii (in medie, aproximativ 30.000 de ore).

Din magazinul online egloromania.ro poti cumpara becuri LED in diverse dimensiuni, forme si tipuri.

Becuri LED – Luminozitate (flux luminos)

Daca luminozitatea unei lampi incandescente conventionale este masurata in wati, atunci fluxul de lumina LED este masurat in lumeni (lm). Valoarea acestui numar trebuie luata in considerare la achizitionarea de echipamente LED. Designul becurilor LED are o particularitate – un unghi foarte restrans de radiatie a luminii (aproximativ 120 de grade), astfel incat astfel de dispozitive sunt cel mai bine utilizate pentru iluminarea cu accent, de exemplu, la locul de munca sau pentru o lampa de birou. Insa pentru iluminarea interioara pot fi amplasate si doua becuri la o singura lampa de plafon.

Becuri LED – Proiectare

Atunci cand alegi un bec LED, ar trebui sa fii atent ca acesta sa fie bine fixat si sa nu fie slabit. Marcarea bazei si a cartusului trebuie sa se potriveasca. LED-ul este un cristal cu semiconductor. Pentru racirea sa, sunt prevazute radiatoare de aluminiu. Daca radiatorul nu este selectat corect, dispozitivul se va deteriora rapid.

Becuri LED -Alimentare

Pentru ca becul cu LED sa functioneze bine, ai nevoie de o sursa de alimentare de calitate. Pot avea dimensiuni destul de mari datorita utilizarii condensatoarelor electrolitice in ele. Economisirea de spatiu si bani in sursele de alimentare duc la functionarea instabila a becurilor. In becurile cu LED de inalta calitate, nu exista nicio clipire. Este destul de dificil pentru consumator sa verifice montajul si functionarea sursei de energie, de aceea este recomandat sa se opteze pentru produse de la producatori cunoscuti, al caror nume trebuie sa fie indicat pe ambalaj. Becuri de cea mai buna calitate poti cumpara din magazinul online egloromania.ro.

Becuri LED – Cost

Becurile LED sunt sunt dispozitiv mai scumpe, in comparatie cu becurile traditionale.  Insa, astfel de becuri sunt cea mai buna optiune pentru a economisi banii, deoarece durata lor de viata este foarte mare, iar consumul foarte mic. Un bec de inalta calitate isi va amortiza rapid pretul.

Becuri LED – Perioada de functionare

In medie, becurile cu LED functioneaza de la 35.000 la 50.000 de ore. Este imposibil sa verifici imediat cat timp functioneaza dispozitivul. Prin urmare, este recomandabil sa achizitionezi becuri LED de la producatori cunoscuti, care ofera o garantie de 2-3 ani, iar unii chiar 5 ani. In acest caz, calitatea iti este asigurata, precum si respectarea normelor si standardelor.

Becuri LED – Redarea culorilor

Indicele de redare a culorilor (CRI) arata vizibilitatea altor culori atunci cand becul este aprins. Poate varia de la 0 la 100. Becurile LED au o redare a culorii acceptabila pentru ochii umani (CRI este mai mare de 80).Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Aronia: de ce este considerat unul dintre cele mai puternice superalimente

Aronia este un super fruct care a intrat pe lista superalimentelor de ceva timp si a castigat destul de repede multi adepti deoarece ajuta la…

Aplicatia care iti schimba modul de lucru- Easy SSM

Firmele, fie ca sunt la inceput de drum sau sunt firme mari, cu multi angajati, au nevoie de gestionarea buna a situatiilor ce tin de…

Centrale termice – Tipuri si principii de ardere

Incalzirea autonoma are multe avantaje, deoarece este independenta de sistemele centralizate. Centrala termica este direct in casa, iar tu vei putea controla incalzirea.

Citeste carti de spiritualitate si invata sa te accepti si sa devii mai eficient

Una dintre cele mai eficiente metode de stimulare a imaginatiei si de dezvoltare a gandirii consta in parcurgerea unor carti de spiritualitate. Acestea ii ajuta…

Avantajele caselor construite pe structura metalica

Odata cu trecerea anilor, cerintele in domeniul constructiilor de case cresc, dorindu-se calitate, eleganta, limitarea la un anumit spatiu, durabilitate si rezistenta in fata conditiilor…
Vezi profilul Digital x