Cum pot fi promovate obiceiurile sănătoase în viziunea liceenilor din București: aplicații digitalhealth pentru prevenirea bolilor cronice netransmisibile propuse și prezentate în cadrul Young Health Program

• 64 de elevi din 6 licee bucureștene au participat la Health Innovation Day, o sesiune de lucru organizată de Junior Achievement (JA) România și AstraZeneca în cadrul programului de educație pentru sănătate.
• Cele mai îndrăznețe idei au fost cele de creare a unor aplicații mobile care ajustează dieta utilizatorilor, le condiționează folosirea funcțiilor suplimentare ale telefonului mobil de finalizarea cu succes a exercițiilor fizice sau le facilitează interacțiunea cu un coach personal care îi motivează să aibă un stil de viață sănătos.

Colegiul Economic A. D. Xenopol din București a găzduit competiția Health Innovation Challenge, la care au participat 64 de elevi din București înscriși în programul de educație pentru sănătate derulat de Junior Achievement (JA) România cu suportul AstraZeneca.

Lucrând în echipe, elevii au dezvoltat soluții creative pentru un concept de aplicație mobilă adresată tinerilor și familiilor acestora, care să îi ajute să adopte un stil de viață sănătos și să prevină apariția bolilor cardiovasculare sau respiratorii. Pe lângă dezvoltarea conceptului de aplicație, elevii au trebuit să se gândească și la modalitățile de finanțare și promovare a aplicației în rândul utilizatorilor.

Cele mai îndrăznețe idei au fost cele de creare a unor aplicații mobile care ajustează dieta în funcție de comportamentul alimentar al utilizatorilor, le condiționează folosirea funcțiilor suplimentare ale telefonului mobil de finalizarea cu succes a programului de exerciții fizice sau le facilitează interacțiunea cu un coach personal care îi motivează să aibă un stil de viață sănătos.

„Această activitate m-a făcut mai conștientă de importanța sănătății și mi-a dezvoltat cunoștințele despre bolile netransmisibile într-un context informal, prietenos. Mi-au plăcut atât tema, cât și și faptul că mi-am putut exersa creativitatea și abilitățile de lucru în echipă“  – a declarat unul dintre elevii participanți.

Câștigătoare a fost soluția a 6 elevi de la colegiile A. D. Xenopol, Ion Creangă și Mihai Viteazul. Aceștia au propus o aplicație mobilă în sprijinul bolnavilor de diabet, care, prin sincronizarea cu aparatele de monitorizare a glicemiei, poate regla cantitatea de insulină ce trebuie administrată.

Pe parcursul evenimentului, tinerii și-au pus în valoare cunoștințele acumulate prin studiu independent și participarea la orele de educație pentru sănătate din cadrul Programului YHP derulat de Junior Achievement în parteneriat cu AstraZeneca România, creativitatea și abilitățile de prezentare, beneficiind  constant de feedback și sugestii de fezabilitate din partea voluntarilor AstraZeneca.

„O interacțiune revigorantă și necesară cu liceenii participanți la program. Revigorantă, prin ideile proaspete și energia pozitivă molipsitoare de care au dat dovadă. Necesară, fiindcă entuziasmul și ideile au nevoie de feedback și îndrumare pentru a se cristaliza în inițiative pragmatice, cu rezultate concrete. Am fost impresionați de energia și creativitatea cu care echipele au abordat temele, cunoștințele cu privire la riscurile și gravitatea bolilor cronice, precum și capacitățile excepționale de comunicare și promovare a proiectelor. Toate proiectele lor vor fi prezentate în cadrul echipei noastre și sperăm chiar ca ele să reprezinte bazele unor viitoare proiecte ale companiei.“ – au declarat voluntarii AstraZeneca.

Evenimentul face parte din ediția 2018 – 2019 a Young Health Program, o inițiativă globală derulată de AstraZeneca în 31 de țări din întreaga lume, având ca scop educația pentru sănătate a copiilor și tinerilor, prevenirea celor mai frecvente boli cronice, precum și evitarea consumului de alcool, tutun și droguri.

În România, programul constă în activități la clasă, pe baza unui manual opțional format din 3 module educaționale dedicate sănătății sistemelor cardiovascular și respirator, nutriției și alimentației sănătoase, respectiv prevenției bolilor cronice netransmisibile.

Numai în anul școlar 2018-2019, la acest program au participat peste 11.500 de elevi și 450 de profesori, în 266 de licee din 111 localități. Peste 33% dintre acestea sunt localități din mediul mic urban sau rural.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
Educatie pentru sanatate, Liceu, JA Romania, Junior Achievement, AstraZeneca


Comunicat publicat de: Junior Achievement România (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Junior Achievement România

Opționale moderne pe băncile elevilor

De 100 de ani în lume și de 26 de ani în România, Junior Achievement oferă gratuit programe și proiecte educaționale de educație antreprenorială, educație…

Peste 900 de elevi din 18 localități, mai pregătiți din punct de vedere rutier prin intermediul programului DRUM SIGUR – ABCdar Rutier

• 934 de elevi de școală primară din 18 localități au participat în acest an la programul DRUM SIGUR – ABCdar Rutier, dezvoltat de Junior…

800 de liceeni din București, Cluj și Timiș descoperă cum se pot pregăti pentru Profesii digitale

800 de elevi, din 19 licee din București, Cluj și Timiș, au participat la cea de-a doua ediție a proiectului de orientare profesională Profesii digitale,…

O echipă de liceeni din București va participa la finala globală a competiției Social Innovation Relay

Reprezintă antreprenoriatul social o componentă importantă a economiei viitorului? Este timpul ca tânăra generație să caute mereu soluții la problemele sociale? Un exemplu de bună…

Elevii și studenții antreprenori, premiați la Gala JA Hall of Fame – Investește în Educație!®

Junior Achievement (JA) România a premiat, în cadrul Galei JA Hall of Fame – INVESTEȘTE ÎN EDUCAȚIE!®, pe scena Ateneului Român, start-up-urile câștigătoare în finala…
Vezi profilul Junior Achievement România