Cum își pot proteja sportivii ligamentele? 3 sfaturi eficiente

Ligamentele sunt prezente la nivelul tuturor articulațiilor corpului nostru. Ele se pot rupe, mai ales atunci când practicam sporturi de performanță, din cauza mișcărilor bruște sau din cauza suprasolicitărilor repetate. De cele mai multe ori, săriturile și mișcările de răsucire sunt generatoare de rupturi de ligamente importante, în ceea ce privește persoanele care practică diferitele tipuri de sporturi solicitante din punct de vedere fizic.

Rupturile de ligamente sunt afecțiuni medicale care necesită intervenții chirurgicale simple, de cele mai multe ori. Deranjant este faptul că, recuperarea, în general, durează cel puțin 6 luni de zile. Este unul dintre motivele pentru care este bine să ții cont de toate sfaturile care te pot ajuta să eviți astfel de probleme de sănătate.

1. Exerciții fizice țintite

Rupturile de ligamente cele mai frecvente sunt întâlnite la nivelul genunchiului și al gleznelor. Acestea pot apare și la nivelul altor articulații, desigur. Pentru a îndepărta cât mai mult riscul de ruptură a ligamentelor de la nivelul genunchiului și al gleznelor, îți recomand să faci în mod repetat exerciții intense pentru întărirea șoldurilor și a coapselor, în special. Este una dintre metodele eficiente de a proteja cât mai bine articulația genunchiului. Specialiștii recomandă și exercițiile pentru echilibru, de asemenea.Un ligament genunchi va fi întotdeauna bine protejat dacă sportivul nu va avea probleme de echilibru.Este o metodă simplă de protejare eficientă a tuturor articulațiilor suprasolicitante, în timpul sportului de performanță.Exercițiile fizice pentru încălzire bine și riguros efectuate, vor oferi protecție bună, fii convins de acest lucru.

2. Controlul greutății

Este esențial și pentru prevenirea rupturii de ligamente. Deși surplusul de greutate nu apare frecvent la sportivi, kilogramele în plus acumulate la persoanele care practică sporturi de contact spre exemplu (rugby sau fotbal) este recomandat a fi evitate, continuu. Atenție la regim și la orice lucru care îți poate mări greutatea corporală.

3. Fără pantofi cu toc pentru femei

Pantofii cu toc nu sunt deloc recomandați, dacă îi preferați în timpul liber sau în viața privată. Purtarea unei astfel de încălțăminte modernă va forța articulațiile picioarelor și ligamentele acestora. Atunci când mergem, pantofii cu toc determină solicitarea continua  a ligamentelor tibiofibulare, metatarsiene, precum și a ligamentelor genunchilor.

Tocurile nu trebuie să fie mai înalte de 4 cm, susțin specialiștii cu experiență îndelungată în domeniul medicina sportiva. Dacă va fi nevoie să mergi la o recepție importantă sau la petrecerea unui foarte bun prieten care se căsătorește, spre exemplu, poartă pantofi cu tocul înalt cel mult 2 ore.

Acestea sunt doar 3 sfaturi practice cu ajutorul cărora te poți menține în formă și poți preveni incidentele neplăcute determinate de rupturile de ligamente. Este util pentru tine, considerăm noi, să iei în calcul tot ceea ce antrenorii tăi te vor învăța, la fel și sfaturile medicilor.

În felul acesta vei suporta mai puține intervenții chirurgicale obositoare și vei putea concura la mult mai multe competiții sportive, fără perioade de recuperări și întreruperi incomode și plictisitoare.

Alocă mai mult timp pentru discuții detaliate cu medicii de medicină sportivă în care ai încredere. Ei cunosc multe lucruri care îți vor prinde bine, chiar și în viața obișnuită.Cuvinte cheie:
ligament genunchi,medicina sportiva


Comunicat publicat de: Atelierul de Creatii Digitale SRL (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Atelierul de Creatii Digitale SRL

Rolul peeling-ului chimic pentru ingrijirea pielii

Pielea este considerat a fi cel mai mare organ al corpului nostru. Pielea este supusa zilnic la o multime de factori poluanti si la stres.…

Măseaua de minte: totul despre extracție și tratamentul de după

Contrar denumirii, măseaua de minte cu siguranță nu are nicio legătură cu IQ-ul pe care îl ai sau alte aspecte de acest gen.

Camera de hotel: ce nu trebuie sa lipseasca in materie de design

O cameră de hotel trebuie să aducă celor care stau în ea confortul pe care îl au acasă, și să le ofere un cadru familiar,…

4 aspecte la care să fii atentă atunci când alegi rochia de mireasă

Ziua nunții este cu siguranță unul dintre evenimentele memorabile ale vieții tale, așa că alegerea unei rochii perfecte este deosebit de importantă. În vreme ce…

Se apropie ziua ei? Te ajutam sa gasesti cadoul perfect

Jumătatea ta merită cele mai frumoase cadouri, dar uneori poate fi foarte dificil să găsești cadoul perfect, mai ales pentru cea mai specială persoană din…
Vezi profilul Atelierul de Creatii Digitale SRL