Cum amenajam spatiul de lucru?

Proiectarea birourilor este un aspect important al unei afaceri eficiente. Designul locului de munca ar trebui sa fie functional, dar si placut in ceea ce priveste aspectul. Un plan de birou bine gandit ofera angajatilor un mediu confortabil si satisfacator in care sa lucreze, in timp ce un spatiu de birou prost conceput poate face ca fiecare ora de lucru sa fie un exercitiu de supravietuire.

Schema
Amplasarea biroului ofera structura spatiului si controleaza fluxul de lucru in zona de birouri. Cand planificati, luati in considerare toate elementele de care aveti nevoie pentru a va administra eficient biroul. Luati in considerare spatiul de care veti avea nevoie pentru zone de lucru linistite, locuri de intalnire informale si sali de intalnire formale. Asigurati-va ca puneti echipamentele de birou partajate intr-o zona usor accesibila tuturor. Discutati ideile cu angajatii dvs. pentru a descoperi lucruri pe care nu le-ati avut in vedere in timpul planificarii initiale.

Reducerea zgomotului
In timp ce planificati aspectul biroului, ganditi-va la modalitati de reducere a zgomotului. Asigurati-va ca ati stabilit zonele de colectare departe de spatiile de lucru linistite. Salile de sedinta tipice ar trebui sa fie separate de spatiul de lucru comun si ar trebui sa aiba, de asemenea, usi pentru a reduce nivelurile de zgomot. Daca zona de birouri este mica, luati in considerare masurile de izolare fonica pentru a atenua zgomotul din salile de sedinta. Echipamentele comune, cum ar fi copiatoarele si imprimantele, trebuie amplasate departe de zonele de lucru.

Culoare si iluminare
Elementele de design precum culoarea si iluminarea vor stabili tonul pentru locul de munca. S-a dovedit ca culoarea influenteaza dispozitiile si sentimentele persoanelor. Alegerea culorilor potrivite pentru fiecare zona de lucru poate reduce nivelurile de stres, poate incuraja creativitatea si poate spori productivitatea. De asemenea, iluminatul contribuie foarte mult la confortul fizic la locul de munca. De asemenea, puteti reduce gradul de stralucire prin faptul ca nu puneti iluminarea deasupra capului peste birouri si alte suprafete de lucru. In schimb, utilizati lampi de birou reglabile pentru a ilumina aceste zone si a reduce solicitarea ochilor.

Mobilier
Alegerea mobilierului de birou poate fi coplesitoare atunci cand se confrunta cu selectia gigantica disponibila pe piata de astazi. Evaluati fiecare zona de lucru inainte de a decide ce bucati de mobilier vor fi necesare, avand in vedere ca diferitele sarcini necesita echipamente diferite. Un factor care trebuie luat in considerare inainte de a alege mobilierul este ergonomia. Mobilierul proiectat ergonomic este proiectat pentru a contribui la confort, siguranta si eficienta. In ciuda costurilor mai ridicate, angajatorii aleg mobilierul ergonomic in efortul de a reduce leziunile la locul de munca. Angajatii se simt mai confortabili si mai productivi.Comunicat publicat de: Webdesk (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Webdesk

Sfaturi pentru a va ajuta sa va indepliniti dorintele

Desi mai sunt cateva saptamani din acest an, decembrie se simte intotdeauna ca inceputul unei noi etape, plina de speranta si anticipare. Si cu un…

Ilfovenii se pot bucura acum de serviciile companiei Mouse Instal

Compania Mouse Instal isi extinde activitatea si in judetul Ilfov. Din dorinta de a satisface nevoile tuturor clientilor, compania beneficiaza de o echipa de instalatori…

GojiBioBrasov – de la pepinieră la plantație de goji în România

București, 27.11.2018. GojiBioBrasov este una dintre puținele plantații de goji din România care oferă o gamă largă de plante goji bio, dar și de consultanță…

Posturi vacante la Enjoy Studios pentru tinerele din Bacău și Piatra Neamț

Primul job trezește o suită de așteptări indiferent de domeniu sau pregătire profesională. Lucrurile sunt cu atât mai pregnante astăzi, când tinerele absolvente mizează pe…

Money.ro vorbeste despre noile licitatii in care se angajeaza firma de constructii Euromateria

Prestigioasa publicatie Money.ro relateaza cititorilor noile tendinte Euromateria in materie de licitatii in domeniul versatil al constructiilor.
Vezi profilul Webdesk