Cum alegi o trotinetă electrică?

Trotineta electrică este o soluție ecologică și economică de micro-mobilitate. O trotinetă smartbalance este ideea perfectă dacă ai nevoie să te deplasezi rapid, sigur și comod, fără să folosești mașina sau mijloace de transport în comun.

Însă imediat ce ai stabilit că îți dorești o trotinetă electrică, de exemplu de la Smartbalance, trebuie să știi cum o alegi.

Stabilește dacă trotineta electrică îți satisface cerințele, căci fiecare suntem diferiți.

Fiecare utilizator are motivații concrete care îl împing să opteze pentru această soluție alternativă de mobilitate. Dar fiecare utilizator are, de asemenea, nevoi specifice care trebuie luate în considerare înainte de a cumpăra o trotinetă.

În general, trebuie să evaluezi corect beneficiul economic al achiziționării unui model electric pe baza a trei factori principali:

  • Categoria sau tipul trotinetei ( adulți sau pentru copii)
  • Costul mediu al energiei consumate pe toată perioada de deținere a trotinetei electrice
  • Viteza dorită pentru trotineta electrică

Categoria

Poți opta pentru motociclete electrice, cu roți late, în genul motocicletelor electrice 20 Ah, cu baterie ttasabila Li-ion 60V și viteză maximă 25 km/h, sau trotinete mai ușoare gen carbon fiber, pentru viteze reduse și sistem de pliere pentru transport facil.

În funcție de scopul pentru care vei folosi trotineta, alege categoria potrivită. Dacă ai de gând să mergi distanțe lungi e convenabil un model performant, iar pentru utilizare ocazională e suficient un model simplu și pliabil, pe care îl poți duce oriunde cu tine.

O femeie subțirică nu va alege niciodată aceeași categorie de trotinete ca un bărbat solid, fiecare are alte nevoi și criterii de alegere, însă pe piață sunt disponibile multe modele și tipuri diferite de trotinete.

Viteza

Structura trotinetelor nu oferă o viteză prea mare, sunt aparate alimentate de baterie, iar cele mai simple modele  pot atinge între 10 km/h și 15 km/h. Dacă genul acesta de trotinete ți se pare prea banal, ai la dispoziție și modele care ating 25 -30 km.  Fii atent însă la trotinetele electrice care depășesc viteza de 25 km/h. Genul acesta de trotinete sunt încadrate în codul rutier în categoria mopedelor, ceea ce înseamnă că trebuie să o înmatriculezi și să posezi  permis de conducere categoria AM. Modelele smart balance însă nu necesită permis și nici înmatriculare, le poți folosi fără grijă.

Bateria

Aproape toate trotinetele electrice noi sunt echipate cu tehnologie având baterii cu litiu-ion (Li-ion). Această tehnologie este preferată față de tehnologiile anterioare, în special bateriile cu acidul cu plumb, nichel-cadmiu (NiCd) și hidrura de metal nichel (Ni-MH), deoarece oferă o densitate energetică mai mare și face posibilă reducerea greutății și mărimii bateriei.

De asemenea, o baterie de calitate facilitează reîncărcarea și mărește fiabilitatea vehiculului. Când cumperi o trotinetă electrică, optează pentru o baterie cu cel puțin următoarele caracteristici:

  • Funcționează cu tehnologia Li-ion
  • Oferă o autonomie bună
  • Este furnizat de un producător recunoscut pentru calitatea produselor sale (Samsung, Panasonic, LG etc.)
  • Numărul de cicluri de încărcare este destul de mare

Dacă intenționezi să folosești intens trotineta atunci e preferabil să alegi o baterie dublă detașabilă și un sistem de încărcare rapid.

Concluzie

Pentru a încheia acest ghid privind cumpărarea unei trotinete, este important să îți definești mai întâi nevoile de călătorie înainte de a te gândi la trotinetă Pe baza acestor nevoi, vei ști mai clar criteriile de selecție. În cele din urmă, indiferent de modelul ales, trebuie să alegi o firmă de încredere și un brand care să ofere servicii post-vânzare impecabile.Comunicat publicat de: Beintop (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Beintop

Sfaturi utile pentru mutari birouri in cele mai bune conditii

Sunt numeroase motivele pentru care mutarea intr-un sediu nou este esentiala.

Iluminat eficient si economic cu panouri LED pentru casa ta

Fara a avea lumina, nu am avea capacitatea sa ne utilizam timpul intr-un mod eficient atunci cand desfasuram activitati profesionale in cursul serii sau pe…

Cum se pot intretine modelele de centrale termice de apartament?

Intretinerea corecta a centralei termice de apartament inseamna sa ii prelungesti durata de viata si sa te bucuri de functionarea optima a acesteia.

Promovarea afacerii prin advertoriale SEO

Intr-o afacere, una dintre cele mai mari provocari este aceea de a gasi cele mai potrivite modalitati de promovare.

De ce sunt recomandati aerosolii salini ca tratament pentru afectiuni respiratorii pentru copii?

Mai ales intr-o comunitate asa cum este intr-o gradinita sau la scoala, este foarte usor sa se contacteze raceli, gripa sau anumite afectiuni respiratorii cu…
Vezi profilul Beintop