Cum a evoluat transportul maritim de marfuri?

Comertul cu marfuri reprezinta o parte foarte importanta din economia multor tari. Transportul maritim de marfa a devenit o data cu trecerea timpului o componenta extrem de importanta intregului ansamblu. Majoritatea lucrurilor pe care noi le utilizam zilnic nu sunt produse asamblate in Romania. Sunt produse de provenienta straina care ajung la noi cu ajutorul transportului de marfuri, fie el maritim, aerian sau rutier.

Transportul maritim de marfuri a avut o crestere considerabila in ultimii ani, chiar daca acesta se realizeaza din vechile timpuri si reprezinta o varianta care uneste cererea si oferta intr-un mod extrem de eficient.

Cu toate ca transportul dureaza mai mult, transportul maritim de marfuri ofera un spatiu foarte mare de transportare si o eficienta foarte buna a costurile pentru ca se pot transporta cantitati foarte mari de marfuri intr-un singur drum.

Cele trei caracteristici care definesc transportul maritim de marfa

• Navele de transport – navele trebuie sa fie la un nivel ridicat atat al tehnologiei cat si al facilitatilor de care dispun acestea, pentru ca transportul de marfa pe nava sa fie la conditii optime. De asemenea, toate navele dispun de niste containere speciale in care marfurile trebuie sa fie depozitate.
  • Marfa transportata – evident ca fara marfuri nu exista nici nevoia transportului maritim. Pentru a eficacientiza costurile, de regula, la un transport maritim de marfuri intra foarte multe marfuri si cu valori foarte mari.
  • Porturi – puncte de operare a marfurilor care sunt extrem de importante in tot procesul pentru ca asigura transferul de pe uscat pe apa si inapoi.

Cum sa va alegeti un partener de incredere pentru transportul maritim de marfuri?

Pe langa caracteristicile precizate anterior, mai sunt multe alte elemente ce fac parte din acest tip de transport. Este foarte important ca prestatorul acestui serviciu sa fie o companie de incredere, cu vechime in domeniu si un istoric care sa ii ateste eficienta.

O modalitate la indemana pentru a verifica aceste lucruri este aderarea prestatorului la asociatii internationale ce detin reguli clare privind calitatea serviciilor oferite, precum FIDI, IAM, EuRA, FEDEMAC, IPATA, WCA etc. De asemenea, cu cat domeniile in care prestatorul activeaza, conjuncte cu cele ale transportului maritim de marfuri, sunt numeroase, cu atat este mai usor de verificat calitatea serviciilor.

Cateva informatii despre Rilvan Group

Un foarte bun exemplu in acest sens este compania RILVAN Group, un partener cu vechime de peste 20 de ani, ce activeaza atat la nivelul Romaniei, unde isi are sediul, cat si international, si care detine o serie de certificari care ii atesta profesionalismul, precum si o gama larga de servicii, ce includ: mutari specializate, logistica, asigurare de depozite, management de arhive, asigurate prin RILVAN Moving, consultanta in materie de obtinere a vizei si documentatia necesara prin RILVAN Relocations sau transport aerian, maritim sau rutier de marfuri si management logistic, prin RILVAN Customs Broker.

Nume: Rilvan Group
Functie: RILVAN Group
Email: sea@rilvan.ro
Telefon: +40 241485513

transport maritim de marfa, transport maritim de marfuri

Comunicat publicat de: Suits Advertising (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Suits Advertising

Top 7 avantaje pe care le ofera transpotul aerian de marfuri

#Transporturi   #Bucuresti Vizualizari: 44
Aceste 7 avantaje au facut ca transportul aerian de marfuri sa fie extrem de utilizat Adaptibilitatea mare – aeronavele, cele cu se efectueaza transportul aerian…

De ce este atat de utilizata caramida de la Mesteru Manole?

#Constructii   #Bucuresti Vizualizari: 18
Cateva informatii despre caramida Caramida este poate cel mai important material utilizat in orice constructie ce se doreste a avea o durabilitate ridicata. Desi modernitatea…

Romgermed si Florin Piersic JR

Romgermed si campania „Tanar si Responsabil”