Concert aniversar “Sensor - 20 de ani”

Sambata, 24 august, de la ora 21:00, la sala Amfiteatru a Teatrului National din Bucuresti va avea loc concertul aniversar “SENSOR – 20 de ani”.
Concertul este prezentat de Teatrul National din Bucuresti in parteneriat cu Fundația Art Production.

Sensor – poate cel mai eclectic proiect muzical auzit vreodată în România. Înființat în ’99, Sensor a avut dintotdeauna o abordare creativă și “înaintea vremurilor”. Fuziunea de genuri muzicale abordate (electro, dnb, jazz, rock, world music) și modul inedit prin care face deconstrucția acestora, într-o manieră intimă, recognoscibilă – îndepărtează Sensor de percepția de “band” în sensul clasic și îl transformă într-un concept mai degrabă cultural. Concept care s-a extins și în sfera teatrului și a show-ului, organizând propriile spectacole în România și străinătate.

Sensor au lansat 5 albume, o serie de single-uri, au colaborat cu numeroși artiști: Buppy Brown, Judith State, Ioana Marchidan, Mara, Lora, Mc Bean (Subcarpați), Adrian Nour, Toma Cuzin, Sergiu Stoiadin, Zoli Toth, Mc Tina și au împărțit scena cu nume mari precum The Prodigy, Faithless, Chicane, Sum 41, Scorpions, Kylie Minogue, Kelly Rowland, Bonobo etc.

Recunoașterea acestui momentum s-a tradus prin diferite premii: MTV pentru cel mai bun single / video al anului 2005, Best Sound la Romanian Music Awards 2009, premiul revistei VIP pentru cel mai original spectacol de teatru, nominalizați în SUA la Best Electronic Artist – Independent Music Awards și o activitate intensă atât pe scena mainstream, cât și cea underground dar și a teatrului din România & străinătate, cu turnee naționale și internaționale, la festivaluri precum Tiff, Spirit Of Burgas, Festival de Film D’Amour – Mons, Fashion Week Paris etc.

Acest colaj de direcții este tocmai ceea ce definește Sensor, un proiect care s-a schimbat mereu, a împins limitele creative, refuzând să urmeze “rețete” și devenind astfel un element aproape unic în peisajul muzical românesc.

“Creierul” din spatele proiectului Sensor este Paul Ilea (compozitor, producător muzical, TV music producer, performer aka Mongol).

Cei 20 de ani de activitate sunt punctați prin lansarea unui album nou – Sufficient – care vorbește despre perioadele muzicale prin care a trecut Sensor în cei 20 ani.

Astfel fiecare piesă din cele 10 are legătură cu istoria muzicală Sensor, însă adusă în 2020 în materie de sound. Unul dintre aspectele inedite ale albumului constă în colaborarea cu 2 artiști tineri (20 ani): Lullu și Roxanne, care se nășteau exact în anul în care se înființa proiectul Sensor.

Pe 24 august 2019 pe scena Amfiteatrului TNB, formula Sensor va fi:

Paul Ilea – music producer, electronics, percussion, violin

Laura Orian – pian, vocals

Lullu – vocals, fx

Roxanne – vocals, violin

Veți putea asculta live piese de pe cel mai nou album, dar și piese mai vechi reinterpretate într-o nouă formulă.

Sensor, o experiență sonoră spectaculoasă și unică în România, pe care pur și simplu trebuie să o încerci Live.

https://sensor20.bandcamp.com/album/sufficient

Bilete online: https://www.mystage.ro/bilete/concert-aniversar-sensor-20-de-ani-1837/#/r=10600

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
Sensor, Paul Ilea, Amfiteatru TNB, Concert aniversar


Comunicat publicat de: Fundatia ART PRODUCTION (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Fundatia ART PRODUCTION

Gigi Căciuleanu vă invită la "Linii, Trasee, Semne, Sensuri"

Joi, 9 aprilie 2020, de la ora 14.00 si de la ora 16.00, Teatrul Național București vă oferă spre vizionare on-line, pe canalul de Youtube…

Coregraful Gigi Căciuleanu dansează pentru “măiastra” Miriam Răducanu, la Gala Premiilor Radio România Cultural

Gigi Căciuleanu este invitatul special al Galei Premiilor Radio România Cultural care va avea loc pe data de 30 martie, pe scena Teatrului Odeon. Artistul…

Lansarea albumului “Gigi Caciuleanu – OmulDans” la Muzeul Maurice Béjart din Bruxelles

Ludmila Patlanjoglu a scris “L’homme danse” despre Gigi Caciuleanu, un dansator și coregraf legendar. Cei doi sunt reuniti pentru o seara plina de dans, in…

A XX-a ediție a Întâlnirilor JTI, la TVR. IT Dansa sau frumusețea și sinceritatea dansului

Televiziunea Română va difuza pe 1 ianuarie 2020, ora 21:30, pe canalul TVR3, cea de-a XX-a ediție a Întâlnirilor JTI, cu IT Dansa din Barcelona.…

Întâlnirile JTI, la 20 de ani. Tinerețea și bucuria de a dansa, pe scena TNB

Entuziasmul, energia, tinerețea, dragostea de viață și de dans s-au simțit din plin pe 28 noiembrie în Sala Mare a Teatrului Național București. IT Dansa…
Vezi profilul Fundatia ART PRODUCTION