Competiția Social Innovation Relay: Soluții propuse de liceeni pentru probleme din comunitate

Probleme sociale, comunitate, tineri antreprenori, lucru în echipă, soluții creative, schimbări pozitive: toate acestea fac parte dintre componentele competiției educaționale Social Innovation Relay (SIR), desfășurate de Junior Achievement în parteneriat cu NN. Finala națională a reunit online 10 echipe de elevi din 10 licee care și-au prezentat proiectele în fața juriului format din consultanți voluntari NN.

Proiectele la care au lucrat tinerii au vizat domenii și probleme diferite din societate, iar echipele au propus soluții precum: platformă de orientare profesională și recrutare pentru tineri, aplicație cu exerciții de kinetoterapie, un sistem inteligent de colectare a deșeurilor și protejare a mediului.

Deși sunt de câțiva ani buni alături de Junior Achievement și de elevii care participă la SIR, în fiecare an sunt surprins de curajul, inventivitatea și perseverența lor. Dacă cineva se îndoiește că viitorul nostru este pe mâini bune, îl invit să vadă proiectele elevilor și modul în care și le susțin, pentru că astfel orice urmă de îndoială va dispărea. ­– a spus Claudiu Cătălin Meșterelu, Pensions Services Manager la NN.

Echipa MiniJobs de la Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea a câștigat finala națională a competiției Social Innovation Relay 2020 și a convins juriul că proiectul propus este unul sustenabil, utilizează inteligent tehnologia și poate genera o schimbare pozitivă. Elevii își doresc să realizeze o platformă de orientare profesională și recrutare pentru tineri, care să îi motiveze să se implice mai activ în viața socială și să își dezvolte diferite abilități și competențe prin practică/muncă încă din timpul studiilor. Echipa va reprezenta România la finala globală, care se va derula online pe 16 iunie și va reuni echipe din 12 țări.

Competiția a fost o aventură frumoasă, o experiența unică, bazată pe comunicare și creativitate, pe lucru în echipă și implicare. Am învățat că patru la un loc e mai eficient decât o persoană. Deși nu ne-am putut vedea față în față să lucrăm împreună, am reușit și online trecând cu brio peste obstacole. Am învățat să înțelegem mai bine mentalitatea altor persoane, am descoperit noi idei, talente, abilități pe care nu știam că le deținem. Ideea noastră mi se pare una extrem de eficientă, vrem să ducem proiectul mai departe. au mărturisit membrii echipei MiniJobs.

În cadrul ediției de anul acesta a competiției Social Innovation Relay, 674 liceeni din 120 de echipe au participat la sesiuni online de pregătire, au avut acces la resurse de învățare și au descoperit prin studii de caz modele de afaceri sociale de la nivel național și internațional, care i-au inspirat să își dezvolte și îmbunătățească proiectele de antreprenoriat social.

Proiectul educațional Social Innovation Relay (SIR) le oferă liceenilor acces gratuit la experienţă practică în domeniul antreprenoriatului și inovării sociale, provocându-i să identifice probleme sociale reale și să gândească soluții pentru a genera schimbări în comunitate. Pe parcursul anului școlar 2019-2020, proiectul a implicat, la nivel național, peste 3.000 de elevi și 110 profesori din 90 de licee din toată țara.

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România este o organizaţie non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaţionale JA de educație antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate şi viaţă activă şi dezvoltarea abilităţilor pentru viaţă. 40 de ţări din Europa şi peste 100 de ţări din toată lumea derulează programele JA. În România, acestea sunt urmate de peste 200.000 de elevi și studenți și 4.100 profesori din 1.700 de şcoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi prin susţinerea financiară a comunităţii de afaceri din România.

Website: www.jaromania.org

 Despre NN România

NN (www.nn.ro) este prima companie internațională de asigurări de viaţă care a intrat pe piaţa din România, în 1997, şi, de peste 12 ani, activează şi în piaţa pensiilor private. Prin activitatea sa de business și investiţiile în societate, NN îşi propune să genereze schimbări pozitive în viețile oamenilor, sprijinindu-i să creeze premisele unui viitor mai bun pentru ei și cei dragi lor. NN identifică soluții care răspund problemelor actuale ale societății și contribuie la implementarea acestora ori de câte ori are ocazia împreună cu parteneri din sectorul non-profit. Mai concret, susținem inițiative importante care au ca scop crearea de oportunități economice pentru tineri și pentru familii defavorizate, dar şi accesul la educaţie şi servicii medicale pentru cei mai vulnerabili dintre noi.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
Social Innovation Relay, SIR, antreprenoriat social, MiniJobs, Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea


Comunicat publicat de: Junior Achievement România (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Junior Achievement România

Competiția JA Compania Anului 2020 și-a desemnat afacerile pilot câștigătoare

Finala națională a competiției de antreprenoriat Junior Achievement (JA) Compania Anului 2020 a fost marcată printr-un mod inedit de desfășurare. Tinerii antreprenori și-au expus afacerile…

Soluții inovatoare propuse de elevii din Constanța pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2040

Șase elevi creativi ai Colegiului Național ”Mircea cel Bătrân” din Constanța au fost desemnați câștigătorii etapei naționale a competiției Sci-Tech Challenge 2020. Aceștia își vor…

HP LIFE – un program digital de antreprenoriat pentru tineri

Conform studiilor recente, deși tinerii sunt atrași de ideea de a începe o afacere, de cele mai multe ori datorită lipsei de cunoștințe în acest…

Webinar pentru tineri și profesori, dedicat prevenției și gestionării efectelor crizei provocate de COVID-19

Junior Achievement (JA) România organizează în această săptămână un webinar pentru elevi, studenți și profesori dedicat încurajării atitudinii responsabile pentru prevenția răspândirii COVID-19 și pentru…

Finanțări pentru licee în competiția online „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, derulată de Junior Achievement România și Raiffeisen Bank

• Competiția se desfășoară până pe 22 mai și are ca scop încurajarea învățării noțiunilor financiar-bancare. • Liceele pot concura pentru finanțări totale în valoare…
Vezi profilul Junior Achievement România