Cine a fost mai intai, oul sau gaina?

Daca si tu ai auzit cel putin o data celebra zicala de peste ocean, ”tastes like chicken”, inseamna ca nu te mai surprinde faima pe care a dobandit-o de-a lungul timpului gustul carnii de pui. Surprinzatoare sunt insa statisticile de consum ale carnii de pasare din intreaga lume. In Europa, cel putin, trendul este unul mereu crescator iar specialistii in domeniu estimeaza ca pana in 2025, productia totala de carne de pasare ar putea sa depaseasca 14,1 milioane tone.

Carnea de pasare va trona in preferintele gurmanzilor de pe intreg mapanodul dintr-o varietate de motive: aportul caloric este mai mic, nu exista criterii religioase care sa interzica consumul, iar costurile de productie sunt relativ reduse in comparatie cu celelalte preparate din carne. Prin urmare, pretul carnii de pasare este accesibil unui spectru larg de consumatori.

Dar, destul despre faima gainii si-al ei ou, poftei ii sade bine cu un gust pe masura. Cine-a fost mai intai – oul sau gaina – este irelevant, atunci cand ai in fata o omleta ademenitoare, o ciorbita de pui aburinda sau o delicioasa portie de …pulpe de rata la cuptor cu varza rosie caramelizata si coulis de fructe de padure, preparata de Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka. Liviu iti recomanda reteta lui de pulpe de rata pentru momentele de desfatare impartasite cu cei dragi. Rata pe pat de varza rosie e renumita din vremea boierilor, insa talentatul nostru Chef o ridica la rang de arta cu ajutorul unui coulis de fructe de padure si cu ingredientul secret: Vegeta gust de gaina.

Dupa ce ai calit usor varza taiata julienne alaturi de nitica ceapa si un morcov mai generos, adauga-i niste Vegeta gust de Gaina si las-o sa respire intr-o tava ceramica. Pulpele de rata bine spalate, crestate si frecate cu Vegeta gust de Gaina vor trona deasupra verzei timp de 2 ore, in cuptor, la foc mic. Siropul coulis se face la fel de simplu: cu 150 g de fructe de padure, apa cat sa le acopere, intr-un vas mititel si doar un varf de lingura de zahar. Lasi siropul la foc mic pana se omogenizeaza si se absorb fructele, dupa care il pui la racit. Cand varza si pulpele sunt aproape gata, le stropesti pe ici, pe colo cu aromatul coulis si, voila, festinul e pe cale sa inceapa.

Ramane la latitudinea ta daca vrei sa speli gustul fripturii de rata si cu un vinisor alb, sec. Important e sa ai pofta!


Alte comunicate publicate de MORE THAN PUB

Combate astenia de toamna cu feminitate la superlativ

Zilele toride de vara sunt deja o amintire pe care se astern zilnic cateva frunze aramii. Diminetile racoroase sau serile cu cer gri ne pot…

Ciorbe de nota 10 pentru scolari de toate varstele!

Unde sunt vremurile acelea ce ne par acum la mii de ani distanta? Zilele in care ne intorceam de la scoala tragand de ghiozdane si…

Sardinele: sanatoase, delicioase si de nelipsit din alimentatia ta!

Stiai ca sardinele intrec pesti precum tonul sau somonul in aportul de omega 3? De fapt, au cel mai mare aport de omega 3 dintre…

Trucuri ingenioase pentru picioare cat mai frumoase!

Faptul ca femeile petrec o mare parte din timp cautand resurse pentru a-si infrumuseta aspectul fizic nu mai este demult o noutate.

O toamna cu arome care-ti lasa gura apa!

Cu ce-i sade bine toamnei? Cu belsug pe masa si zambete pe chip. Sau, cel putin asta cred cei de la Vegeta, care au pregatit…
Vezi profilul MORE THAN PUB