Certificat energetic - o investitie in confortul tau

Un certificat energetic te poate asigura ca stai intr-o locuinta confortabila si care consuma energie putina, indiferent care ar fi aceea.

Un certificat energetic te poate asigura ca stai intr-o locuinta confortabila si care consuma energie putina, indiferent care ar fi aceea.

Vreme de 10 ani nu ai griji daca ai acest document de performanta energetica a cladarii. E o hartie ce se elibereaza in 24 de ore daca apelezi la specialistii Enermed Impex SRL Bucuresti.

Este o obligatie sa detii acest document de performanta energetica, asa spune legea 372/2005 privind competenta energetica a cladirilor, completata mai tarziu de legea 159/2013 si de ordonanta 13/2016 a Guvernului Romaniei. Prin aceastea se exprima clar necesitatea stabilirii performantelor cladirii si incadrea ei intr-o anumita clasa energetica, fiind datoria proprietarilor si administratorilor de cladiri de a solicita aceste acte.

Daca esti informat asupra a ceea ce presupune acest certificat energetic, stii si cum te ajuta sa intelegi cum sa gestionezi energia din locuinta personala sau din spatiul unde activezi.

Ideal ar fi ca in acel spatiu sa te simti bine si sa nu pierzi resurse de energie.

Pierderea acesta, insa, se face de cele mai multe ori involuntar, dar aici intervine un auditor energetic atestat conform legii, care iti arata cam care e nivelul locuintei tale din punctul de vedere al performantei energetice, dar vine si cu solutii pentru imbunatatirea actualei situatii energetice, prin asa numitul audit energetic.

Intocmirea unui audit energetic nu e o treaba usoara, iar el iti spune daca sunt necesare si care sunt acele lucrari de modernizare si reabilitare a cladirii pentru ca ea sa nu mai risipeasca energia, ci sa o consume din ce in ce mai putin.

Acum ca ai toate informatiile necesare, hai sa sintetizam: pentru cine are nevoie de un certificat energetic ieftin,  intocmit in cel mai scurt timp (intre 4 si 24 ore), Enermed Impex SRL isi propune sa iti vina in ajutor cu cele mai bune preturi de pe piata.

Pretul intocmirii unui certificat de performanta energetica este in functie de marimea locuintei si spatiilor pe care le detii.

Preturile sunt infime, dat fiind faptul ca un certificat energetic e valabil un deceniu. Ele sunt cuprinse intre 130 de lei si 180 de lei, in functie de numarul de camere (pentru apartamentele de la 1 la 5 camere), iar pentru case si vile si alte spatii mai mari, pretul este negociabil.

Elaborarea si eliberarea certificatelor de performanta energetica si a rapoartelor de audit energetic o face un auditor energetic de gradul I, persoana calificata si autorizata in domeniu.

Autorizarea acestuia nu se face oricum, ci chiar de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, pe baza unui examen sever, fiind admisi la acesta doar specialisti care indeplinesc anumite conditii de studii si vechime.

Actele necesare pentru apartamente constau intr-o copie dupa schita apartamentului (din actele cadastrale) / releveul apartamentului, iar pentru alte constructii sunt necesare planurile de arhitectura ale fiecarui nivel al imobilului.

De asemenea, trebuie precizat anul constructiei imobilului (anul receptiei acestuia).

In cazul in care nu ai acest releveu, auditorii firmei pot sa-l realizeze pentru tine.

Certificatele energetice se elibereaza si pentru locuinte obtinute prin programul Prima Casa.

Cu un minim de documentare, poti sa obtii toate necesarele rapid si usor. De fapt, tot ce trebuie sa faci este sa-i contactezi pe specialisti, acestia iti vor spune tot ce trebuie sa stii.

Atunci cand iti propui sa ai toate actele in conformitate si sa fii informat, investesti de fapt in siguranta si confortul tau. Daca neglizezi orice document sau lege in vigoare, poti avea neplaceri la care nu te astepti.

Pentru casa si locul in care iti desfasori activitatea, ai obligatii si responsabilitati, grija pentru actele aferente face parte din acestea.

Confortul pe care il castigi elaborand pas cu pas toate documentele este de nepretuit.
Obtinerea unui certificat energetic si, eventual, un audit energetic sunt investitii pe termen lung. Ramane doar sa te convingi.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
certificat energetic, audit energetic, termografie constructii, termoviziune cladiri, certificat de performanta energetica, auditori energetici, pret certificat energetic


Comunicat publicat de: Enermed Impex SRL (click pentru a vizualiza profilul)