Centrale termice – Tipuri si principii de ardere

Incalzirea autonoma are multe avantaje, deoarece este independenta de sistemele centralizate. Centrala termica este direct in casa, iar tu vei putea controla incalzirea.

Proprietarii nu platesc excesiv factura lunara si nu sufera din cauza uzurii conductelor. Desigur, la inceput, instalarea unei centrale termice este mai scumpa, dar pretul se amortizeaza rapid. Gazul este cel mai ieftin combustibil din Romania, de aceea centralele termice pe gaz sunt populare in randul proprietarilor de apartamente si case private.

Principiul dispozitivului este simplu – ai nevoie de o centrala termica pe care o poti cumpara din magazinul online aleroma.ro, un sistem de alimentare cu gaze, un sistem de alimentare cu apa si materialele necesare pentru instalarea centralei.

Se instaleaza centrala la teava de gaz si la apa si apoi se porneste sistemul de incalzire in apartament sau casa. Este important sa nu confunzi gazul de la butelie cu sistemul centralizat de gaze.

Daca centrala este alimentata cu butelii, atunci te va costa de 5 ori mai mult, decat incalzirea electrica. Un sistem autonom de alimentare cu gaze este o comoara nu numai pentru un apartament ci si pentru o casa, deoarece plata facturilor la utilitati va fi de 1,5-2 ori mai mica decat la incalzirea centralizata.

Incalzire autonoma intr-o casa privata

Daca nu exista nicio alternativa la incalzirea centralizata, iar sistemele  tehnice nu sunt planificate in apropiere, atunci autonomia este inevitabila. Ce este o centrala termica pe lemne? Acesta este un dispozitiv pentru incalzirea casei, cu conducte si valve. Centrala termica pe lemne, inseamna ca va functiona cu lemn de foc, carbune, peleti. Astfel de centrale termice ocupa locul doi in ceea ce priveste eficienta dupa centralele pe gaz. Lemnul in sine este usor de obtinut si se aprinde rapid.

Centrala pe lemne necesita curatarea frecventa a produselor de ardere si funingine in camera cazanelor. Vei avea nevoie de un depozit pentru combustibilul solid, deoarece acesta trebuie adesea incarcat.

De asemenea, este important sa ai in vedere proiectul de reglementare. Pentru a elimina fumul, este proiectat un cos de fum. Centrala termica pe lemne este potrivita ca sursa de incalzire pentru o casa, putand alege temperatura dorita.

Centrale termice cu peleti

O centrala termica cu peleti genereaza energie termica prin arderea peletilor speciali. Principalele materii prime pentru centrala cu peleti, sunt peletii, adica deseurile din industria lemnului, agricultura si alti combustibili biologici.

Centralele termice cu peleti sunt sigure, eficiente din punct de vedere energetic si rentabile in comparatie cu incalzirea pe gaz si electrica.

Costul incalzirii cu peleti este mai mare decat cel al gazelor naturale, dar avand in vedere faptul ca nu toate asezarile au conducte de gaz, popularitatea combustibililor alternativi creste de la an la an.

Dorinta de a aduce confort intr-o casa de la curte, la fel ca intr-un apartament din oras, poate influenta locuitorii de la curte sa-si doteze casa un sistem de incalzire autonom, adica montarea unei centrale termice cu peleti.Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Descoperă cele mai hazlii bancuri cu blonde

Dacă vorbim despre bancurile românești, blondele reprezintă ținta diferitelor bancuri mai sarcastice.

Social media? Merita sau nu sa ii afli toate secretele?

93% dintre utilizatori au indicat ca social media influenteaza deciziile lor si, de asemenea, rupe barierele de comunicare. Acolo unde media sociala devine cu adevarat…

Sfaturi utile pentru că mămicile să aleagă cea mai bună formulă de lapte praf Humana pentru dezvoltarea copiilor

Varietatea firmelor producătoare de lapte praf pentru bebeluşi, dar şi a produselor existente pe piaţă la momentul actual aduce numeroase dileme în rândul mămicilor care…

Cum ajută un curs de coafură persoanele care doresc un loc de munca plăcut şi de viitor?

Domeniul coafurii se află într-o continuă dezvoltare. Acest lucru este datorat faptului că moda este în continuă schimbare, iar femeile au învățat că podoaba capilară…

Cele mai importante echipamente dintr-un magazin alimentar

Peștele, carnea și alte produse alimentare, inclusiv semipreparatele sau chiar preparatele finite, aranjate frumos pe rafturile frigorifice ale unei vitrine cu o formă și o…
Vezi profilul Digital x