Centrale termice – Tipuri si principii de ardere

Incalzirea autonoma are multe avantaje, deoarece este independenta de sistemele centralizate. Centrala termica este direct in casa, iar tu vei putea controla incalzirea.

Proprietarii nu platesc excesiv factura lunara si nu sufera din cauza uzurii conductelor. Desigur, la inceput, instalarea unei centrale termice este mai scumpa, dar pretul se amortizeaza rapid. Gazul este cel mai ieftin combustibil din Romania, de aceea centralele termice pe gaz sunt populare in randul proprietarilor de apartamente si case private.

Principiul dispozitivului este simplu – ai nevoie de o centrala termica pe care o poti cumpara din magazinul online aleroma.ro, un sistem de alimentare cu gaze, un sistem de alimentare cu apa si materialele necesare pentru instalarea centralei.

Se instaleaza centrala la teava de gaz si la apa si apoi se porneste sistemul de incalzire in apartament sau casa. Este important sa nu confunzi gazul de la butelie cu sistemul centralizat de gaze.

Daca centrala este alimentata cu butelii, atunci te va costa de 5 ori mai mult, decat incalzirea electrica. Un sistem autonom de alimentare cu gaze este o comoara nu numai pentru un apartament ci si pentru o casa, deoarece plata facturilor la utilitati va fi de 1,5-2 ori mai mica decat la incalzirea centralizata.

Incalzire autonoma intr-o casa privata

Daca nu exista nicio alternativa la incalzirea centralizata, iar sistemele  tehnice nu sunt planificate in apropiere, atunci autonomia este inevitabila. Ce este o centrala termica pe lemne? Acesta este un dispozitiv pentru incalzirea casei, cu conducte si valve. Centrala termica pe lemne, inseamna ca va functiona cu lemn de foc, carbune, peleti. Astfel de centrale termice ocupa locul doi in ceea ce priveste eficienta dupa centralele pe gaz. Lemnul in sine este usor de obtinut si se aprinde rapid.

Centrala pe lemne necesita curatarea frecventa a produselor de ardere si funingine in camera cazanelor. Vei avea nevoie de un depozit pentru combustibilul solid, deoarece acesta trebuie adesea incarcat.

De asemenea, este important sa ai in vedere proiectul de reglementare. Pentru a elimina fumul, este proiectat un cos de fum. Centrala termica pe lemne este potrivita ca sursa de incalzire pentru o casa, putand alege temperatura dorita.

Centrale termice cu peleti

O centrala termica cu peleti genereaza energie termica prin arderea peletilor speciali. Principalele materii prime pentru centrala cu peleti, sunt peletii, adica deseurile din industria lemnului, agricultura si alti combustibili biologici.

Centralele termice cu peleti sunt sigure, eficiente din punct de vedere energetic si rentabile in comparatie cu incalzirea pe gaz si electrica.

Costul incalzirii cu peleti este mai mare decat cel al gazelor naturale, dar avand in vedere faptul ca nu toate asezarile au conducte de gaz, popularitatea combustibililor alternativi creste de la an la an.

Dorinta de a aduce confort intr-o casa de la curte, la fel ca intr-un apartament din oras, poate influenta locuitorii de la curte sa-si doteze casa un sistem de incalzire autonom, adica montarea unei centrale termice cu peleti.Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Ce avantaje aduce afacerii tale platforma Dynamics 365?

Orice antreprenor care doreste o aplicatie usor de folosit cu ajutorul careia sa poata administra afacerea in mod eficient si sa isi fidelizeze clientii trebuie…

Statii de incarcare pentru automobile electrice: solutia viitorului pentru posesorii de autoturisme!

Intreaga populatie de pe Glob da dovada de un interes sporit pentru protejarea mediului inconjurator, iar autoritatile din Romania si soferii de aici nu fac…

Aronia: de ce este considerat unul dintre cele mai puternice superalimente

Aronia este un super fruct care a intrat pe lista superalimentelor de ceva timp si a castigat destul de repede multi adepti deoarece ajuta la…

Aplicatia care iti schimba modul de lucru- Easy SSM

Firmele, fie ca sunt la inceput de drum sau sunt firme mari, cu multi angajati, au nevoie de gestionarea buna a situatiilor ce tin de…

Citeste carti de spiritualitate si invata sa te accepti si sa devii mai eficient

Una dintre cele mai eficiente metode de stimulare a imaginatiei si de dezvoltare a gandirii consta in parcurgerea unor carti de spiritualitate. Acestea ii ajuta…
Vezi profilul Digital x