Cele mai eficiente metode pentru a scapa de rozatoarele din gospodarie

Soarecii si sobolanii reprezinta o adevarata provocare pentru persoanele care locuiesc la casa, in special, in mediul rural. Daca in trecut, solutia era reprezentata de pisici, in prezent, exista o serie de metode mult mai eficiente, moderne si sigure pentru indepartarea rozatoarelor.

Inainte de toate, trebuie sa stii ca una dintre cele mai frecvente motive pentru care sobolanii si soarecii pot aparea in apropierea gospodariei sunt reprezentate de resturile de alimente. Astfel, asigura-te ca gunoiul nu este depozitat in curte si ca bucataria este intotdeauna curata.

Asadar, iata cateva solutii pentru care poti eimina cu succes unii dintre cei mai de temut daunatori.

Raticide

Raticidele sunt solutiile care au in componenta substante chimice, menite sa ucida rozatoarele prin otravire.

Asa-numita otrava pentru soareci este disponibila in mai multe forme, consistenta si marimi. Astfel, poti opta pentru raticide sub forma de gel, de granule sau chiar pasta. Acestea vor fi percepute de soareci si sobolani ca sursa de hrana, iar odata inghitite, vor provoca decesul. Efectul raticidelor poate fi observat in aproximativ 7 zile.

ATENTIE! Asa cum am  mentionat anterior, raticidele contin substante toxice, deci este de preferat sa fie amplasate departe de animalele de companie. In caz contrat, si acestea pot fi afectate.

Capcane mecanice si electrice

Capcanele mecanice sunt cele traditionale, realizate fie din plastic sau metal, prevazute cu o clapeta care are rolul de a imobiliza rozatoarele, odata ce ajunge sa consume momeala plasata in capcana.

Exista, insa, o varietate de metode pentru a prinde rozatoarele, chiar si in cazul capcanelor mecanice. Unele pot rani soarecii si sobolanii, altele ii pot ucide, dar exista si dispozitive care doar in imobilizeaza, fara a le face rau.

Este recomandat ca in primele zile sa amplasezi capcanele fara sa le activezi, ci doar sa vezi daca au fost pozitionate in locul potrivit si pentru a oferi rozatoarelor posibilitatea de a se familiariza cu acestea.

De asemena, trebuie sa elimini din capcana soarecele mort sau vatamat ca sa  nu reprezente un semnal de alarma pentru restul grupului.

In alta ordine de idei, capcanele electrice provoaca moartea rozatoarelor prin electrocutare. Astfel, pot fi mult mai eficiente decat capcanele mecanice.

Dispozitive cu ultrasunete

O alta metoda pe care o poti lua in considerare atunci cand iti doresti sa elimini rozatoare din gospodarie, sunt dispozitivele cu ultrasunete. Scopul acestora este de a emite sunete petru a tine rozatoarele la distanta. Aceste dispozitive pot fi alimentate fie electric, fie prin intermediul bateriilor.

Asadar, indiferent de metoda pe care o vei alege pentru eliminarea rozatoarelor din gospodarie, asigura-te ca citesti cu atentie instructiunile de folosire.

Dupa cum se poate observa, exista o multime de metode eficiente pentru combaterea rozatoarelor, insa sunt si cativa factori de care trebuie sa tii cont inainte de a o alege pe cea mai potrivita: accesibilitatea spatiului infestat, dar si prezenta animalelor de companie sau a copiilor.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
rozatoare, daunatoare, Capcane mecanice, Capcane electrice


Comunicat publicat de: Marketing Tools Srl (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Marketing Tools Srl

Ce ar trebui sa contina un cadou corporate de Paste atunci cand vrei sa faci o impresie buna?

Cadourile corporate de Paste sunt cele care te vor ajuta sa faci o impresie foarte buna in fata tuturor persoanelor importante pentru firma ta. Chiar…

Motive pentru care leasingul operational este o idee buna pentru afacerea ta

Atunci cand ai o afacere care depinde de masini pentru a functiona, obiectivul tau este sa beneficiezi de cele mai bune vehicule la costuri reduse.…

Foartecurat.ro - un nou sprijin pentru producatorii romani

Perioada pandemiei s-a dovedit a fi una dificilia pentru toti antreprenorii, dar mai ales pentru producatorii romani, indiferent de produsele fabricate. Cum acestia nu se…

De ce este important sa te joci cu copilul folosind jucarii educative

Credem ca lumea devine un loc mai bun atunci cand parintii si copiii petrec timp de calitate, razand si invatand unii de la altii. Da,…

Cum iti poti proteja portbagajul de pete?

Imagineaza-ti o masina fara portbagaj. Si-ar pierde o mare parte din valoare fara aceasta zona de depozitare la indemana. A nu avea un portbagaj inseamna…
Vezi profilul Marketing Tools Srl