Cele mai bune crochete de pui se prepară acasă!

Tuturor copiilor le plac apetisantele crochete de pui, nu-i așa? Evident, nici oamenii mari nu refuză asemenea gustări minunate.

Mulți, din comoditate, le cumpără din raionul de alimente congelate de la magazinele alimentare sau de la restaurantele fast-food, deși carnea din care sunt realizate, precum și modul de preparare în sine, lasă de foarte multe ori mult de dorit.

Ce-i drept, clienții ce le cumpără de-a gata de cele mai multe ori nici măcar nu se mai întreabă care a fost rețeta după care au fost gătite, prea grăbiți ca să se înfrupte din delicioasele crochete de pui, pește sau porc.

Analiza obiectivă a unei crochete de pui cumpărată de-a gata

Dacă ar fi să facem destructurare a unei crochete de pui cumpărată gata preparată de la fast-food-ul din colțul străzii, am avea destule surprize (neplăcute!).

În primul rând, crusta care învelește carnea de pui este de multe ori extrem de groasă. Acest strat crocant cântărește uneori până la jumătate din greutatea totală a crochetei respective. Asta ca să nu mai vorbim de acele situații în care carnea de pui din interior este atât de subțirică încât ajungi să te întrebi dacă este vorba într-adevăr de o crochetă de pui sau mai degrabă de o gălușcă de pesmet cu formă dreptunghiulară ce are un miez firav de carne.

Și măcar dacă ar fi vorba de o carne de calitate! Nici pe departe! Niciun comerciant de fast food nu își permite să folosească la crochete piept de pui, spre exemplu. Este prea scump și nu ar mai obține profitul visat. În plus, crochetele prăjite miros așa de bine când sunt calde, încât prea puțin mai contează (din punctul lor ce vedere!) ce fel de carne au gustările în cauză sub crustă.

Și de-ar fi doar asta! Crustele nesănătoase absorb și multe, foarte multe grăsimi. De multe ori, o astfel de crochetă de-a gata are mai multă grăsime decât proteine! Iar acest lucru nu ar trebui să fie admisibil dacă vorbim de crochetele din carne de pui. Prin definiție, carnea de pui este slabă!

Unii consideră că, dacă vor cumpăra crochete semipreparate de la supermarket sunt un pic mai protejați de astfel de probleme, deoarece pot să citească ce scrie pe etichetă. În principiu așa ar trebui să fie, dar oare chiar putem avea încredere deplină în producătorii străini? Pentru că, din nefericire, crochete de pui românești nu prea există prin vitrinele frigorifice ale magazinelor alimentare.

De cele mai multe ori, carnea este combinată sare, pesmet din belșug, proteine din soia și condimente bizare. Plus multă apă. Din acest motiv, o carne care ar fi trebui ca să fie prin excelență sănătoasă, poate să fie destul de suspectă. Grăsime, vase de sânge, nervi, tendoane, cartilaj, fragmente de piele, pulbere de oase. Mai putem să numim așa ceva crochete din carne de pui?

Cu siguranță, nu!

Gătește crochete de pui acasă, dacă vrei o gustare sănătoasă!

Vestea bună este aceea că crochetele se gătesc foarte simplu acasă, din piept sau pulpă de pui La Provincia.

Mai ales dacă le vor mânca cei mici, este soluția ideală la care poate apela o mamă sau o bunică grijulie.

Pur și simplu se tăvălesc bucățile de carne de pui  prin albuș de ou și apoi prin făină, fulgi de ovăz sau pesmet și diverse condimente.

Apoi se prăjesc la foc viu într-o tigaie cu puțin ulei, dar cel mai bine ce pun într-o tavă și se coc la cuptor. În maxim 30 de minute toată operațiunea este rezolvată și gustările pot fi savurate cu încredere. Nu există aditivi, nu există carne de pui de proastă calitate, iar crusta este subțire, nu groasă de un deget!

Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

De la Ms-DOS la Windows sau cum a devenit Microsoft una dintre cele mai valoroase companii de pe pamant

In anii in care existau doar masini de scris, ideea de a avea un computer pe fiecare birou era ceva science-fiction. Dar co-fondatorii Microsoft, Bill…

Cele mai importante avantaje ale laptului praf Topfer

Laptele matern reprezinta alimentul ideal pentru un bebelus.

Cum gatesti cele mai gustoase parjoale de pui?

Din ce in ce mai multe gospodine aleg sa pregateasca membrilor familiei mancare de pui, pentru ca este foarte sanatoasa, nu contine prea multe calorii,…

In ce situatii sunt necesare cele mai bune sisteme de alarma?

Un sistem de alarma se va dovedi util in toate incercarile de patrundere prin efractie sau vandalism, si ajuta la protejarea bunurilor persoanele sau a…

De ce ai nevoie de pompe submersibile si de hidrofoare?

O pompa submersibila, ca orice alta pompa, este utilizata pentru a deplasa fluidele dintr-un punct in altul.
Vezi profilul Digital x