CEC Bank si FLAME organizeaza primul Curs de Educatie Financiara pentru copiii romani din Spania

In perioada 22-26 octombrie 2018, CEC Bank si Fundatia Lufkin pentru Antreprenoriat si Migratie („FLAME”) deruleaza primul Proiect de Educatie Financiara pentru copiii migrantilor romani din mai multe scoli din Spania, sub egida Anului Centenar 2018.

Elevii romani inclusi in acest proiect se afla in Comunitatile Madrid si Castilla la Mancha, zone concentrate cu cele mai mari comunitati de romani din Spania. Scopul proiectului este acela ca elevii sa poata invata, in limba romana, notiuni financiare elementare pentru dobandirea unor tipare de consum financiar sanatoase, ce vor fi baza deciziilor economice ulterioare.

Scolile alese sunt cele in care romanii reprezinta cel mai numeros grup de straini prezent in comunitatile locale (17,6% din totalul elevilor straini). Proiectul se doreste a fi unul pilot si va reuni un numar de peste 250 elevi si profesori din clasele primare.

„In acest an aniversar, atat din prisma Centenarului dar si a sarbatoririi a 10 ani de CEC Bank, suntem mandri ca ne alaturam acestui proiect de referinta pentru sistemul bancar romanesc. Acest demers este o continuare fireasca a proiectului de educatie financiara inceput de CEC Bank in Bucuresti si in tara, in mediul rural, la care au participat peste 5.200 de elevi si profesori. Proiectul de anul trecut va continua si in acest an scolar, extinzandu-se si in mediul urban, pe langa cel rural, precum si in afara granitelor tarii pentru comunitatile de romani”, a declarat doamna Mihaela Popa, Director general – Presedinte al Comitetului de Directie al CEC Bank, interimar.

„De-a lungul timpului, Fundatia FLAME s-a concentrat asupra initiativelor menite sa sprijine comunitatile romanesti de peste hotare in scopul integrarii si inlesnirii accesului la servicii sociale si educationale necesare imbunatatirii conditiilor de viata a membrilor acestora, promovand pastrarea legaturilor materiale si spirituale dintre migrantii romani si Romania. Acest proiect face parte din directiile de actiune ale fundatiei menite sa promoveze antreprenoriatul si educatia financiara in randul migrantilor romani si a copiilor acestora”, a completat doamna Cristina Dobre, Presedinte al Comitetului Director al Fundatiei Lufkin pentru Antreprenoriat si Migratie („FLAME”).

***

Despre CEC Bank
CEC Bank este o banca comerciala universala competitiva, cu un portofoliu variat de produse si servicii de calitate: credite pentru persoane juridice si persoane fizice, depozite, carduri, scrisori de garantie, produse de trezorerie, programe finantate extern, fonduri europene, servicii de Internet Banking, Phone Banking si Mobile Banking. In conformitate cu misiunea CEC Bank, finantarea IMM-urilor, agriculturii si autoritatilor administratiilor publice locale reprezinta principala preocupare a bancii, fara a neglija insa relatia cu populatia din Romania. Mai multe detalii despre produsele CEC Bank se pot obtine in orice unitate a bancii, apeland gratuit numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro.

Despre FLAME
Fundatia FLAME este o organizatie non-guvernamentala, fondata in 2014 de catre Dan W. Lukfin, unul dintre cei mai mari antreprenori ai secolului XX si are ca misiune identificarea si sustinerea unor proiecte si programe de sprijinire a membrilor comunitatilor romanesti de peste hotare. O alta directie de actiune a fundatiei o reprezinta incurajarea antreprenoriatului prin promovarea principalelor calitati demonstrate de catre migrantii romani: curaj, initiativa, perseverenta si integritate.

Directia Marketing si Comunicare CEC BankCuvinte cheie:
CEC, CEC Bank, Fundatia FLAME, educatie financiara


Comunicat publicat de: CEC Bank (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de CEC Bank

Peste 550 de IMM-uri au beneficiat de finantari cu garantie COSME in baza parteneriatului dintre CEC Bank si Fondul European de Investitii

CEC Bank a finantat, in ultimele sase luni, peste 550 de IMM-uri din Romania in cadrul programului COSME – Facilitatea de Garantare a Creditelor. Valoarea…

CEC Bank lanseaza Contul de economii

CEC Bank lanseaza Contul de economii, un nou produs de economisire destinat clientilor persoane fizice.

CEC Bank finanteaza Grupul Aaylex, proprietarul brandului Coco Rico

CEC Bank si Grupul Aaylex, proprietarul brandului Coco Rico, au semnat un contract de finantare in valoare de 25 mil. euro, avand ca scop refinantarea…

CEC Bank majoreaza dobanzile aferente depozitelor in lei

CEC Bank majoreaza dobanzile aferente depozitelor la termen cu rata fixa a dobanzii, in lei, destinate clientilor persoane fizice si juridice.

CEC Bank, campanie promotionala aferenta Liniei de credit

CEC Bank deruleaza o campanie promotionala aferenta Liniei de credit, pana la data de 31 decembrie 2019. In cadrul campaniei, clientii beneficiaza de o durata…
Vezi profilul CEC Bank