Cea mai inovatoare metodă de contracepție intrauterină este acum în România: steriletul IUB Ballerine® are formă de sferă și este non-hormonal

Steriletul IUB Ballerine®, cea mai nouă și inovatoare metodă de contracepție intrauterină, este acum disponibil și în România. Steriletul este non-hormonal, este primul și singurul în formă de sferă – ceea ce înseamnă că se adaptează fiziologic la forma uterului – și este 99% eficient.

IUB (IntraUterine Ball) Ballerine are o serie de avantaje. În primul rând, nu conține hormoni. Acesta este un avantaj extrem de important în cazul multor femei care ar vrea să aleagă acest tip de metodă contraceptivă, dar se feresc de tratamente hormonale și de efectele adverse pe care ele le aduc. „Ballerine funcționează după aceleași principii ca alte dispozitive contraceptive intrauterine care au în componența lor cupru și nu conțin hormoni. Mai exact, de îndată ce este introdus în uter, eliberează cantități mici de cupru pentru a împiedica în mod continuu apariția unei sarcini.”, spune prof. dr. Claudia Mehedințu, medic ginecolog. 

 

Forma și dimensiune. IUB Ballerine are formă de sferă, deci este diferit de toate celelalte dispozitive care au forma literei „T”, și se adaptează ușor corpului femeii. Dintre toate steriletele existente pe piață, acesta are cel mai mic diametru – 15 mm. Datorită formei 3D și a celei mai mici dimensiuni, Ballerine nu rănește, nu perforează și nu irită.

 

Materiale de calitate. Este realizat din materiale de înaltă calitate: cupru pur și nitinol, din care se realizează și stenturile coronariene. 

 

Este potrivit pentru toate vârstele, inclusiv pentru femeile tinere care nu au fost însărcinate. Fertilitatea este reinstaurată imediat după înlăturare. Nu afectează libidoul, ovulația și nici nu îngrașă. 

 

Are o eficiență de peste 99% în prevenirea sarcinii, dar și o durată de viață de până la cinci ani.  

 

Ballerine® poate fi inserat doar de către medicul ginecolog după o consultație și alte investigații prealabile. Medicul măsoară uterul pacientei și inserează steriletul preîncărcat în cel mai subțire tub de inserție. IUB Ballerine® își găsește poziția ideală și rămâne în interiorul uterului.”, spune doctor Diana Mihai, medic ginecolog. 

Dispozitivul nu poate fi folosit de femeile însărcinate, de cele care au o formă anormală a uterului, suferă de afecțiuni ale colului uterin sau au alergie la unul dintre materialele componente.

Cum a apărut steriletul IUB Ballerine®

Steriletul IUB Ballerine este creat de compania de tehnologie medicală OCON Healthcare.

Principala dezbatere în jurul contracepției este ceea ce obțineți vs. prețul pe care îl plătiți. De exemplu, prețul pentru pilulele contraceptive orale este foarte mare, dar femeile au fost nevoite să accepte acest lucru – ca să nu mai vorbim de complicațiile de sănătate care pot apărea de ani de zile, deoarece nu a existat o opțiune mai bună. Nu este cazul. Femeile nu trebuie să facă compromisuri asupra sănătății lor și nevoile lor nu ar trebui să fie trecute cu vederea în favoarea modului conservator de a face lucrurile. Dimpotrivă. Este important accesul la opțiuni contraceptive eficiente și accesibile care să le pună nevoile pe primul loc și să nu le afecteze viața de zi cu zi. Acest lucru este demonstrat prin utilizarea IUB Ballerine.”, spune dr. Ilan Baram, fondator și director medical la OCON Healthcare. 

Medicul ginecolog și directorul medical al companiei OCON Healthcare din Israel, Ilan Baram, este cel care a inventat steriletul Ballerine ca o alternativă la steriletele rigide în forma literei „T”. Doctorul a vrut să creeze un dispozitiv intrauterin care să ofere mai mult confort femeilor și să aibă un grad de siguranță mai ridicat, deci riscul unei poziționări greșite să poată fi mult redus. 

De ce această formă sferică? Mult timp, uterul a fost privit ca un triunghi plat și s-a considerat că un sterilet în forma literei „T” s-ar potrivi perfect. De fapt, în realitate, uterul este o cavitate tridimensională care se contractă constant. Odată inserat, steriletul tradițional poate fi prost poziționat și aproximativ 70% dintre femei acuză dureri și sângerări abundente. De aceea, ne-am gândit la o formă care să reducă aceste riscuri, iar alegerea a fost perfectă.”

De altfel, a contat foarte mult și tipul de material ales pentru IUB Ballerine. Dispozitivul este realizat din perle de cupru pur dispuse pe un fir flexibil din nitinol. 

 

Până la sfârșitul anului 2020, peste 100.000 de femei din 30 de țări au folosit IUB Ballerine.  Mai multe detalii despre acest dispozitiv de contracepție intrauterină poți citi aici

 

În România, steriletul IUB Ballerine are ca unic importator și distribuitor compania  DuX Md Pharma Solutions. Comunicat publicat de: decisepoate (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de decisepoate

Webinare educative gratuite pentru sănătatea dinților copiilor

Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România și Crucea Roșie Română, cu sprijinul Colgate România, lansează o serie de webinare educative gratuite pentru sănătatea dinților…

Noi informaţii utile pentru pacienţii oncologici pe platforma Cdelacontrol.ro

Platforma Cdelacontrol.ro aduce noi informaţii utile pacienților cu cancer pulmonar, de vezică urinară sau de sân. Aceştia pot regăsi acum pe platformă şi sfaturi de…

Stretto, divizia de OOH (Out Of Home) a grupului Alka, pătrunde în zona de B2C și preconizează o creștere a cifrei de afaceri cu cel puțin 30%

Stretto, divizia de Out Of Home a grupului Alka ce oferă soluții complete de servire a cafelei (produse, echipamente și service), pătrunde în zona de…

Cafeaua urbană Stretto, acum și la tine acasă

Taste the Urban Experience cu Stretto Coffee! Simte energia orașului la tine acasă cu cele cinci tipuri de cafea Stretto, ce pot fi comandate acum…

Sun Talks: seminarii gratuite cu Oana Pellea și Ada Galeș

Seminariile Sun Talks, organizate și găzduite de Sun Plaza, ajunse la XV-a ediție, vin la sfârșit de vară și început de toamnă cu două personalități…
Vezi profilul decisepoate