Ce trebuie sa stii despre formalitatile vamale?

#Industrie #Bucuresti Vizualizari: 125

In Romania, pentru transportul oricaror tipuri de marfuri din tara sau in tara, Romania prevede o serie de formalitati vamale care trebuie respectate de catre toti cei implicati in procesul de transport. Toate formalitatile vamale din Romania au fost reglementate in Codul Vamal al Romaniei, adoptat prin Legea 141/2001, dar si prin Regulamentul de aplicare a Codului Vamal al Romaniei.

Ce inseamna mai exact formalitatile vamale?

Respectarea formatlitatilor vamale presupune de cele mai multe ori ca in cazul in care un transportator doreste transferarea unor bunuri prin diferite puncte vamale, acestea trebuie sa se supuna unor reguli extrem de bine puse la punct. Aceste reguli se aplica diferentiat in functie de mediul de transport pentru care s-a optat, fie el maritim, rutier, aerian sau chiar feroviar. Mai exact, in momentul in care marfa trece printr-un punct vamal, produsele transportate devin controlate prin sondaj, pentru a coincide cu cele declarate. Totusi, lucrurile nu sunt deloc simple, pentru ca fiecare transportator, inainte sa ajunga in punctul realizarii controlului, fiecare transportator trebuie sa intocmeasca o serie de formalitati vamale. Pentru mai multe detalii puteti accesa urmatorul link: https://rilvan.eu/ro/comisionare-vamala/formalitati-vamale.html .Realizarea corecta a formalitatilor vamale asigura un proces de vamuire foarte rapid, lucru benefic atunci cand bunurile trebuie sa ajunga rapid la destinatie.

Principalul document care trebuie intocmit in cadrul formalitatilor vamale este factura comerciala, factura care cuprinde informatiile despre expediere. De asemenea, conditiile incoterms trebuie completate.

Formalitatile vamale sunt specificatii cu privire la livrare si subscrise unui standard international instituit sub tutela Camerei Internationale de Comert. Cu ajutorul acestui standard special, cei de la vama pot verifica foarte usor cine este propietarul expedierii, oriunde s-ar afla acesta.

Ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa transporti marfa in strainatate?

De cele mai multe ori, exista o serie de consideratii de care orice expeditor trebuie sa tina cont atunci cand se pune la cale un transport international, practic, asta inseamna formalitatile vamale. In primul rand, expedierea trebuie sa fie evaluata corespunzator:

Marfa estimata a bunului trebuie sa fie cat mai aproape de cea reala. In caz contrar, se pot aplica penalizari si pot aparea intarzieri, deoarece autoritatile vamale pot contesta valorea declarata a bunului, lucru care poate duce la intarzieri destul de mari.

• Tara de origine trebuie sa fie precizata
  • Produsele trebuie sa fie ectichetate asa cum trebuie
  • Produsele trebuie sa fie ambalate la fel

Si multe alte lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand doresti sa transporti bunuri in alta tara. Dar de ce sa iti bati tu capul, cand poti apela la o casa de expeditii?

Casa de expeditii Rilvan Group ofera serviciu de formalitati vamale

Desi poate parea mult mai la indemana sa realizezi de unul singur toate aceste formalitati vamale necesare unui transport, este foarte dificil sa tii cont de toate elementele necesare pentru a nu intampina probleme cu autoritatile vamale. Ca raspuns la aceasta nevoie au aparut companii precum RILVAN Group, ce este specializata in transporturi maritime, aeriene si rutiere, insa cu expertiza larga si in cazul intocmirii de formalitati vamale, astfel incat companiile sau persoanele fizice ce doresc realizarea unor transporturi international sa nu trebuiasca sa se mai confrunte cu durerile de cap datorate acestor conditii de vamuire ale marfurilor.

Rilvan Group ofera un seriviciu de formalitati vamale pentru orice tip de transport!

Nume: RILVAN Group
Functie: RILVAN Group
Email: otopeni@rilvan.ro
Telefon: +40 21 2014661

formalitati vamale

Comunicat publicat de: Suits Advertising (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Suits Advertising

Top 7 avantaje pe care le ofera transpotul aerian de marfuri

#Transporturi   #Bucuresti Vizualizari: 46
Aceste 7 avantaje au facut ca transportul aerian de marfuri sa fie extrem de utilizat Adaptibilitatea mare – aeronavele, cele cu se efectueaza transportul aerian…

De ce este atat de utilizata caramida de la Mesteru Manole?

#Constructii   #Bucuresti Vizualizari: 18
Cateva informatii despre caramida Caramida este poate cel mai important material utilizat in orice constructie ce se doreste a avea o durabilitate ridicata. Desi modernitatea…

Romgermed si Florin Piersic JR

Romgermed si campania „Tanar si Responsabil”