Ce si cum sa alegi materiale de constructii?

Cautarea omului pentru cele mai bune materiale de constructii a inceput acum sute de ani. Acesta a inceput sa caute materiale mai durabile din care sa isi construiasca viitoarea locuinta. De-a lungul timpului oamenii au folosit o varietate de materiale de constructii care au transformat arhitectura. In timp s-a observat o distinctie clara intre cele calitate si cele mai putin bune.

Care materiale de constructii sunt considerate de top?

Specialistii in domeniul constructilor au pareri impartite cand vine vorba de alegerea unor materiale de constructii pentru un proiect. Fiecare produs in parte vine cu o serie de avantaje si dezavantaje. Dar cu toti sunt de acord ca urmatoarele sunt foarte calitative:

  • lemnul – ca si material de constructii lemnul are o serie de avantaje. Poate fi folosit atat ca material primar sau sa fie folosit impreuna cu alte elemente. Acesta poate fi intrebuintat si ca element decorativ, dar si in structurile de rezistenta. Lemnul este mult mai usor in comparatie cu piatra. Totusi trebuie mentionate si dezavantajele acestuia: se descompune in cele din urma si este vulnerabil la umiditate si insecte precum termintele, iar focul este cea mai mare problema.
  • caramida – caramida este folosita de sute de ani si inca este o alegere populara. Caramizile au avantajele de a fi durabile, rezistente la intemperii, rezistente la foc si sunt usor de realizat si de lucrat cu acestea.
  • piatra – desi piatra este un material de constructii extrem de durabil, are marele dezavantaj de a fi greu de manevrat. Spre deosebire de caramida, aceasta poate suporta sarcini verticale grele. Poate rezista focului si deformarii. Desi au aparut materiale de constructii mai ieftine si foarte apropiate ca si calitate, piatra inca este o alegere populara pentru valoarea sa estetica.
  • betonul – acesta este un agregat alcatuit dintr-un numar de materiale precum pietrele si nisipul care sunt amestecate cu un liant precum cimentul si apa. Acesta este un produs flexibil. Acesta este ideal pentru pereti, grinzi, placi, fundatii, cadre si multe alte aplicatii.
  • otelul – otelul poate fi prefabricat pentru a asigura o instalare rapida si usoara. Acesta poate fi insurubat sau sudat.

materiale de constructii

Ce materiale de constructii ar trebui evitate?

La fel cum exista o lista de materiale de constructii recomandate de specialisti, asa exista si o lista cu cele ce ar trebui evitate:

  • cablaj pe suport de aluminiu;
  • placi gips carton;
  • azbestul.

Specialisti evita aceste materiale de constructii deoarece fie sunt un pericol pentru sanatatea omului sau nu au o calitate excelenta. Astfel acestia va recomanda sa va indreptati atentia spre alte optiuni.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
materiale de constructii


Comunicat publicat de: Suits Advertising (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Suits Advertising

Poti ingheata surplusul de grasime prin criolipoliza in Bucuresti

Da, chiar este posibil. Ai sedinte de criolipoliza in Bucuresti la preturi de sarbatoare. Iti poti ingheta grasimea inestetica de pe zonele vizibile ale corpului…

Despre tevile realizate din polipropilena – tevile PPR

Pe piata ai o mare diversitate de tevi din care sa alegi pentru proiectele tale de constructii. Fiecare tip de teava vine cu propriile sale…

Diferenta intre lenjerii de pat uni si restul lenjeriilor

Asternuturile pe care le alegi pentru dormitorul tau joaca un rol important. Astfel ca trebuie sa fii atent la setul pe care il alegi pentru…

Realizarea imprejmuirilor utilizand plasa bordurata de la Mesteru Manole

Cand vine vorba de imprejmuirea unei anumite suprafete cea mai buna optiune pe care o ai la dispozitie este aceea de a folosi plasa bordurata…

Nu uita sa faci anual un test Papanicolau

Efectuarea unui test Papanicolau se numara printre cele mai importante investigatii pe care o femeie trebuie sa si-l faca. Mai ales la un interval regulat…
Vezi profilul Suits Advertising