Ce proprietăţi trebuie să aibă o baterie auto şi ce criterii trebuie să îndeplinească pentru a mulţumi proprietarii maşinilor?

Proprietarii autoturismelor mai noi sau mai vechi care sunt în căutare de acumulatori auto trebuie să ştie că bateria auto este una din cele mai importante piese, indispensabile pentru orice maşină, cu o durată medie de funcţionare de până la 5 ani. Schimbarea bateriei auto trebuie să se facă după maxim 4 ani pentru a nu risca situaţia neplăcută de a nu mai porni acumulatorul.

Proprietarii autoturismelor mai noi sau mai vechi care sunt în căutare de acumulatori auto trebuie să ştie că bateria auto este una din cele mai importante piese, indispensabile pentru orice maşină, cu o durată  medie de funcţionare de până la 5 ani. Schimbarea bateriei auto trebuie să se facă după maxim 4 ani pentru a nu risca situaţia neplăcută de a nu mai porni acumulatorul.

Bateria auto nu trebuie cumpărată când maşina nu mai porneşte, ci din timp, când dă primele semne că ceva este în neregulă şi cea veche da rateuri. Proprietarii de maşini trebuie să ştie ce să aleagă, astfel încât să nu aibă probleme ulterior.

4 criterii importante pentru alegerea acumulatorului auto

Cele mai importante criterii pentru a alege acumulatorii auto de care clienţii trebuie să ţină cont pentru a lua cea mai bună decizie sunt:

  • alegerea amperajului potrivit – clienţii trebuie să afle mai întâi ce le recomandă producătorul când vine vorba despre acumulatori auto. Este important să se ţină cont de capacitatea indicată în manualul tehnic şi să se aleagă corect tipul de baterie. Contează amperajul şi dimensiunile specificate de producător. A nu se achiziţiona o baterie auto sub necesităţile autoturismului, pentru că dacă are o capacitate prea mică, nu face faţă cererii motorului, iar dacă are o capacitate prea mare, nu poate fi încărcată de alternator;
  • alegerea unui brand cunoscut – pe piaţa există mai multe tipuri de acumulatori auto, de la cei mai ieftini, până la cei mai scumpi, ce aparţin unor branduri cunoscute. Bateriile fabricate de producători de renume sunt de înaltă calitate, puţin mai scumpe într-adevăr, dar trebuie ţinută cont de notorietatea fabricantului;
  • achiziţionarea acumulatorului auto dintr-un loc sigur, dintr-un magazin specializat, online sau fizic, pentru a se asigura că au făcut cea mai bună alegere;
  • achiziţionarea unei baterii auto rezistente, care rezistă la temperaturi de sub -20 de grade C iarna.

Cum se întreţine bateria auto?

Acumulatorii auto se întreţin în mod corespunzător urmând următoarele recomandări:

  • evitarea opririi motorului în cazul staţionărilor scurte;
  • oprirea consumatorilor de electricitate în timpul parcării şi a opririi motorului;
  • verificarea periodică a tensiunii bateriei, care trebuie să fie de minim 12.5 V;
  • curăţarea bateriei în mod periodic cu ajutorul unei lavete de microfibra antistatica, păstrând suprafaţa acesteia cât mai curată;
  • depozitarea bateriei auto încărcată la maxim într-un spaţiu răcoros şi uscat, ferit de lumină.

Concluzii

Pentru că mașina funcţionează asemănător corpului uman, în cazul în care o componentă a acesteia este defectă, va forja în tot sistemul maşinii, ducând la defecţiuni majore şi la cheltuieli foarte mari. De aceea, dacă acumulatorul auto are o vechime de 2 sau chiar 3 ani, s-ar putea lua în considerare achiziţionarea unei baterii noi, pentru orice situaţie de urgență care ar putea să apară.

În plus, înainte de a achiziţiona bateria auto, este importantă informarea corespunzătoare în acest sens.Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Învață SEO – urmează un curs și devino specialist!

Optimizarea motoarelor de căutare pare a fi o artă întunecată … plină de confuzie, concepții greșite, informații înșelătoare și escrocherii directe.

Cele mai mari 5 beneficii ale angajării unei companii SEO

După cum probabil știți deja, optimizarea motorului de căutare a devenit crucială. Dar acum fiecare industrie are concurență, iar SEO a devenit necesar pentru a…

De ce să repari turbosuflanta? Care este cea mai bună soluţie în cazul în care această piesă se defectează?

Turbosuflanta se poate repara sau se poate înlocui, însă sfatul specialiştilor este acela al reparaţiei turbosuflantei.

10 motive pentru care copilul tău va adora să primească cadou un hoverboard

Copiii adoră cele mai noi și mai populare jucării iar începând de câțiva ani în urmă, jucăria numărul unu pentru toți se numește hoverboard.
Vezi profilul Digital x