Ce poti face in Bucuresti atunci cand vrei sa vizitezi capitala din perspectiva unui strain?
Daca vrei sa descoperi capitala cu adevarat, ar trebui sa te comporti ca un strain care a venit in vizita in Romania.
Exact asa cum faci atunci cand mergi in Paris sau in Roma, ar trebui sa iti imaginezi ca acum ajungi pentru prima data in capitala. Dupa ce ti-ai gasit cazare in regim hotelier, asa cum faci in toate city break-urile in afara tarii, poti incerca urmatoarele sugestii.
Vezi daca il poti gasi pe Dracula si legendele sale
Desigur, legaturile dintre Bucuresti si Vlad Tepes, care a servit ca sursa de inspiratie pentru Bram Stoker Dracula, sunt destul de mici. La urma urmei, Bucurestiul tocmai isi incepea ascensiunea ca oras important in secolul al XV-lea, cand Vlad al III-lea apara voievodatul Tarii Romanesti de atacurile otomane. Datorita lui Stoker, Dracula este mai frecvent asociat cu regiunea Transilvaniei (desi nici nu a petrecut mult timp acolo). Cu toate acestea, la doar 40 de kilometri nord de Bucuresti, o manastire izolata in mijlocul lacului Snagov, adaposteste locul de odihna al domnitorului. Desi moartea si inmormantarea lui Vlad sunt sunt un mister, merita sa faci o excursie de o zi pana la Snagov.
Descopera arta secolului XXI
Romania a explodat pe scena artei contemporane in ultimii ani. Emotia a fost generata initial de un grup de tineri pictori si artisti vizuali din nordul orasului Cluj-Napoca, dar cel putin o parte din actiune s-a mutat in capitala pe masura ce se deschid noi galerii si centre de design. Este greu de identificat cu exactitate ceea ce constituie arta contemporana romaneasca, desi criticii indica elemente pline de simboluri si umor negru, dar mai ales suprarealism in definirea unui stil comun.
Unele dintre cele mai bune galerii noi sunt Galeria Zorzini, Galeria H’art si Anaid. Galeria Galateca, vizavi de Muzeul National de Arta, este specializata in design de ultima generatie si gazduieste evenimente de arta.
Descopera gradinile superbe
O parte din placerea de a te plimba prin acest oras minunat, este sa descoperi parti ascunse vederii intre cladiri si sa auzi zgomotul conversatiei sub copaci. In ultimii ani, cafenelele in aer liber si gradinile verzi au aparut in tot orasul pentru a oferi spatiu de relaxare pe timpul verii, atunci cand nimeni nu vrea sa stea in interior. Libraria Carturesti te asteapta cu o astfel de gadina in spate. Gradina OAR, alaturata, ofera mai multa intimitate si posibilitatea de a asculta jazz live sau concerte de chitara acustica in unele seri. Nu departe, ascunsa in spatele abandonatului Palat Stirbei, se afla luxuriantul Eden Garden.
Viziteaza bisericile orasului
Romania este o tara cu influente ortodoxe si orientale, dar frumusetea reala a arhitecturii ecleziastice a Bucurestiului nu se regaseste nicaieri. Multe biserici dateaza din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea si imbina elemente ale stilurilor bizantine, grecesti, otomane si renascentiste. Bisericile impartasesc elemente comune care includ clopote inalte construite pe planuri mici, fresce elaborate si detalii de speficifice, cum ar fi stalpi inalti si balustrade de piatra.
cazare, bucuresti, cazare in regim hotelier
Comunicat publicat de: Marketing Tools Srl (click pentru a vizualiza profilul)