Ce fel de rolete se potrivesc in bucatarie?

Daca ferestrele bucatariei voastre sunt orientate spre sud, atunci este dificil sa gatiți vara, in timpul zilei. Caldura aragazului sau plitei electrice, impreuna cu razele stralucitoare ale soarelui fac imposibil gatitul. Din pacate, perdelele obisnuite nu vor proteja camera de soare, ci vor ascunde doar interiorul bucatariei de ochii curiosilor. In acest sens, roletele sunt niste dispozitive mult mai functionale – nu numai ca inchid camera de ochii celor de afara, ci blocheaza si patrunderea directa a soarelui in bucatarie, impiedicand si incalzirea ferestrelor.

Un alt plus al utilizarii roletelor in bucatarie este ca structura lor de protectie solara nu absoarbe mirosurile si funinginea, ceea ce inseamna ca nu trebuie spalate des, ca perdelele obisnuite din tesatura.

Dar ce avantaje ofera montarea de rolete in bucatarie?

Multe gospodine moderne prefera roletele textile orizontale, verticale sau cu role din materiale hidrofuge.

  1. Roletele au capacitatea de a regla in mod independent fluxul luminii solare. Pentru aceasta, la diferite modele exista anumite mecanisme: roletele sunt reglate folosind un lant, orizontal sau vertical cu un dop sau o franghie – impingand sau rotind unghiul de inclinare al lamelelor.
  2. Protejati mobilierul de bucatarie de arsuri – roletele protejeaza camera de lumina directa a soarelui.
  3. Roletele trebuie potrivite cu dimensiunile ferestrei. Datorita faptului ca tesatura sau lamelele acopera doar sticla, bucataria pare mai spatioasa.
  4. O selectie larga de palete de culori si modele de rolete textile pot fi selectate pentru diverse interioare, de la clasic la minimalist.
  5. Roletele nu absorb umezeala si grasimile. In caz de contaminare, este suficient sa le stergeti cu o carpa umeda si apa cu sapun.

Ce tipuri de rolete de interior pot fi instalate la fereastra bucatariei?

Au trecut vremurile in care alegerea roletelor era limitata la modele metalice orizontale sau verticale albe. Piata este acum plina de o varietate de sisteme de protectie solara in diferite culori, atat pentru ferestrele standard mici, cat si pentru ferestrele panoramice mari.

Roletele textile de interior sunt capabile nu numai sa protejeze bucataria de razele soarelui, ci si sa imprime o noua imagine in camera. De exemplu, roletele verticale pot mari vizual camera, facand spatiul mai liber si mai luminos. Va vom destainui in continuare cum sa alegeti roletele potrivite pentru bucatarie, astfel incat acestea sa fie functionale si sa se potriveasca perfect stilului decorului interior.

Roletele orizontale – un model laconic si comun pentru orice bucatarie. Structura consta din lamele orizontale ce sunt conectate intr-un singur sistem. Atat roletele pentru dormitor cat si pentru bucatarie sunt montate pe tavan sau pe perete. Datorita aspectului lor strict, bucataria va arata ingrijita si intima. Roletele orizontale sunt potrivite pentru bucatariile mici, cu geamuri standard: sunt usor de curatat si nu aglomereaza spatiul ca perdelele conventionale.

Roletele verticale sunt similare perdelelor obisnuite cu pliuri. Acestea se deschid la fel ca perdelele – lamele se despart in directii diferite. Diferenta este ca puteti regla in mod independent nivelul de lumina care intra in bucatarie, schimband directia lamelelor. Designul vertical este foarte potrivit pentru bucatarie, deoarece elibereaza spatiul pervazului, este usor de curatat si nu absoarbe mirosurile.

Roletele plisate, rulourile si jaluzelele romane sunt o optiune buna pentru decorarea unei ferestre de bucatarie daca incaperea este orientata spre partea insorita. La fel ca celelalte, ofera o buna protectie impotriva razelor solare si nu absorb umezeala. Astfel de rolete sunt potrivite pentru bucatariile mici, cu spatiu limitat. Daca optati pentru astfel de rolete, puteti uita de ingrijirea saptamanala epuizanta a perdelelor lungi, doar stergeti tesatura cu o carpa umeda.

Galerie foto:


Cuvinte cheie:
rolete, bucatarie


Comunicat publicat de: serbanescu cristian pfa (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de serbanescu cristian pfa

5 caracteristici pe care ar trebui sa le aiba cosul de gunoi stradal

Care sunt principalele caracteristici ale unui cos de gunoi stradal: capacitatea, usurinta in utilizare, compatibilitatea, etanseitatea, designul functional.

Avantajele butoaielor pentru vin din polipropilena

De zeci de ani industria vinului a folosit rezervoare din beton, butoaie din otel inoxidabil de toate dimensiunile, butoaie mari si mici din lemn realizate…

Atentie, tuberculoza!

Statisticile sunt necrutatoare, in fiecare an aproximativ 3 milioane de oameni mor din diferite forme de tuberculoza. Prin urmare, nu este surprinzator faptul ca exista…

Inlocuirea ferestrelor vechi din lemn cu termopane noi din PVC

Cu ceva timp în urmă, ferestrele termopan din PVC erau considerate o alegere mai puțin inspirată pentru înlocuirea ferestrelor din lemn. Dar progresele în ceea…

Avantajele iluminatului cu felinare solare

Zonele urbane au tot mai multa nevoie de surse de lumina suplimentare pe timpul noptii. Iluminatul stradal alimentat cu energie solara nu numai ca ne…
Vezi profilul serbanescu cristian pfa