Ce costuri de intretinere necesita o masina si cum le reducem?

Astazi discutam despre intretinerea unei masini. Intretinerea unei masini este foarte importanta daca vrem ca aceasta sa functioneze la parametrii optimi si sa aiba o durata de viata cat mai mare.

Astazi discutam despre intretinerea unei masini. Intretinerea unei masini este foarte importanta daca vrem ca aceasta sa functioneze la parametrii optimi, sa aiba o durata de viata cat mai mare si sa nu fim nevoiti sa apelam la tractari auto. Multi dintre noi, atunci cand ne hotaram sa ne achizitionam o masina, ne gandim la pretul de achizitie si avem uitam de costurile pe care le vom avea ulterior cu masina. O masina necesita investitii constante daca dorim sa nu se deprecieze rapid.

Foarte important este sa se respecte programul de revizii si verificari periodice pentru a nu se ajunge la o firma de tractari auto. Trebuie sa respecti cu sfiintenie data efectuarii reviziilor tehnice periodice. In cadrul acestor revizii se vor verifica si se vor inlocui lichidele vitale ale masinii, cum ar fi uleiul de motor. Acesta este elementul care asigura lubrifierea pieselor si componentelor si care ajuta motorul sa functioneze. In lipsa acestuia sau cu un ulei degradat, masina risca pagube importante si sechele care se vor manifesta in timp sub forma unor diverse defectiuni.

Mergi cu masina la service ori de cate ori e specificat in manualul tehnic si de intretinere a masinii sau chiar mai des daca ai suspiciuni sau auzi zgomote ciudate. Daca auzi zgomote, este recomandat sa opresti si sa apelezi un serviciu de tractari auto Bucuresti si sa nu risti mergand in continuare cu masina.

Este necesar sa gasesti si un service de incredere, pentru ca stim bine ca este destul de dificil. Asa cum un medic trebuie sa cunoasca istoricul medical al unei persoane, asa si mecanicul trebuie sa cunoasca detalii despre masina pentru a rezolva eventuale probleme.

De aceea este indicat sa gasesti pe cineva de incredere si sa ai si o firma de tractari auto pe care sa te bazezi

Pentru a nu fi luat prin surprindere, este indicat sa ai intotdeauna cativa bani pusi deoparte pentru reparatii neprevazute, sau chiar pentru intretinerea de rutina a masinii. Este mult mai simplu sa aloci lunar o suma minima pentru un fond de reparatii, decat sa fii nevoit sa platesti sume foarte mari atunci cand este nevoit sa o faci.

Un aspect important este conducerea preventiva. Cu cat vei fi mai atent, cu atat vei reduce riscurile de accidente si de cheltuieli neprevazute cu firmele de tractari auto. Chiar daca traficul urban este infernal, este necesar sa ne pastram nervii de otel si sa conducem foarte atent , atat pentru siguranta noastra, cat si pentru bunastarea si viata lunga a masinii.

De asemenea, pentru a prelungi viata autoturismului tau, nu neglija nici drumurile la spalatorie. Este important ca partea mecanica sa fie in regula si poate uneori ai impresia ca faci o economie mergand mai rar la spalatorie, dar acest lucru este gresit. De ce? Pentru ca tot praful si toate substantele afecteaza caroseria si tabla masinii, iar amanarea nu face decat sa iti creeze costuri suplimentare mai tarziu. Din cand in cand fa si un tratament cu ceara masinii.

Atunci cand circuli cu masina, incearca sa fii atent la absolut toate zgomotele produse. Este o greseala sa mergem cu muzica la maxim si sa nu fim atenti la zgomotele masinii. Putem astfel sa descoperim in stadiu incipient orice probleme, iar costurile de reparatie vor fi mult mai mici.

 


Alte comunicate publicate de Suits Advertising

Lenjerii de pat 1+1 gratis - unde gasesti aceasta oferta?

O modalitate extrem de eficienta pentru a aduce un plus de schimbare camerei tale este sa alegi un set de lenjerii de pat pentru patul…

Utilizarea computerului tomograf de la RomGerMed

Computerul tomograf este un aparat de o importanta majora in lumea medicinii. Acesta este folosit pentru a obtine imagini de o rezolutie inalta ale organelor…

Necesitatea serviciului de incarcare a freonului auto in Bucuresti

In cazul in care nu ai mai apelat pana acum la serviciul de incarcare a freonului auto in Bucuresti, poate te intrebi ce implica acesta.

Cat de importanta este strategia de continut?

Strategia de continut joaca intotdeauna un rol important in intreg procesul de creatie al unui continut video.
Vezi profilul Suits Advertising