Ce costuri de intretinere necesita o masina si cum le reducem?

Astazi discutam despre intretinerea unei masini. Intretinerea unei masini este foarte importanta daca vrem ca aceasta sa functioneze la parametrii optimi si sa aiba o durata de viata cat mai mare.

Astazi discutam despre intretinerea unei masini. Intretinerea unei masini este foarte importanta daca vrem ca aceasta sa functioneze la parametrii optimi, sa aiba o durata de viata cat mai mare si sa nu fim nevoiti sa apelam la tractari auto. Multi dintre noi, atunci cand ne hotaram sa ne achizitionam o masina, ne gandim la pretul de achizitie si avem uitam de costurile pe care le vom avea ulterior cu masina. O masina necesita investitii constante daca dorim sa nu se deprecieze rapid.

Foarte important este sa se respecte programul de revizii si verificari periodice pentru a nu se ajunge la o firma de tractari auto. Trebuie sa respecti cu sfiintenie data efectuarii reviziilor tehnice periodice. In cadrul acestor revizii se vor verifica si se vor inlocui lichidele vitale ale masinii, cum ar fi uleiul de motor. Acesta este elementul care asigura lubrifierea pieselor si componentelor si care ajuta motorul sa functioneze. In lipsa acestuia sau cu un ulei degradat, masina risca pagube importante si sechele care se vor manifesta in timp sub forma unor diverse defectiuni.

Mergi cu masina la service ori de cate ori e specificat in manualul tehnic si de intretinere a masinii sau chiar mai des daca ai suspiciuni sau auzi zgomote ciudate. Daca auzi zgomote, este recomandat sa opresti si sa apelezi un serviciu de tractari auto Bucuresti si sa nu risti mergand in continuare cu masina.

Este necesar sa gasesti si un service de incredere, pentru ca stim bine ca este destul de dificil. Asa cum un medic trebuie sa cunoasca istoricul medical al unei persoane, asa si mecanicul trebuie sa cunoasca detalii despre masina pentru a rezolva eventuale probleme.

De aceea este indicat sa gasesti pe cineva de incredere si sa ai si o firma de tractari auto pe care sa te bazezi

Pentru a nu fi luat prin surprindere, este indicat sa ai intotdeauna cativa bani pusi deoparte pentru reparatii neprevazute, sau chiar pentru intretinerea de rutina a masinii. Este mult mai simplu sa aloci lunar o suma minima pentru un fond de reparatii, decat sa fii nevoit sa platesti sume foarte mari atunci cand este nevoit sa o faci.

Un aspect important este conducerea preventiva. Cu cat vei fi mai atent, cu atat vei reduce riscurile de accidente si de cheltuieli neprevazute cu firmele de tractari auto. Chiar daca traficul urban este infernal, este necesar sa ne pastram nervii de otel si sa conducem foarte atent , atat pentru siguranta noastra, cat si pentru bunastarea si viata lunga a masinii.

De asemenea, pentru a prelungi viata autoturismului tau, nu neglija nici drumurile la spalatorie. Este important ca partea mecanica sa fie in regula si poate uneori ai impresia ca faci o economie mergand mai rar la spalatorie, dar acest lucru este gresit. De ce? Pentru ca tot praful si toate substantele afecteaza caroseria si tabla masinii, iar amanarea nu face decat sa iti creeze costuri suplimentare mai tarziu. Din cand in cand fa si un tratament cu ceara masinii.

Atunci cand circuli cu masina, incearca sa fii atent la absolut toate zgomotele produse. Este o greseala sa mergem cu muzica la maxim si sa nu fim atenti la zgomotele masinii. Putem astfel sa descoperim in stadiu incipient orice probleme, iar costurile de reparatie vor fi mult mai mici.

Alte comunicate publicate de Suits Advertising

De ce este important sa mergi la o clinica de endocrinologie din Bucuresti in mod regulat?

Specialitatea medicala care are in vedere studierea glandelor endocrine si a hormonilor se numeste endocrinologie. Mentinerea bunei functionarii a sistemului endocrin este de maxima importanta…

Platbanda – materialul cunoscut sub numele de otel lat

Platbanda este un material metalic ce a ajuns sa fie utilizat la scara larga in industrie, iar principala sa utilizare este ca meterie prima pentru…

Despre Romgermed si noile sale proiecte

Afla totul despre noua clinica Romgermed deschsisa in calea Plevnei

Cum sa iti alegi lenjerii de pat? Sfaturi de la Patone

Pentru a atinge un nivel optim de confort in timpul somnului, cel mai important lucru este lenjeria de pat.
Vezi profilul Suits Advertising