Cauți anvelope de vară de calitate? Descoperă cum să le alegi!

Cauciucurile joacă un rol esențial în modul în care sunt utilizate mașinile: virajele și frânele pot fi influențate în mod direct de alegerile realizate de către conducătorii auto!

Șoferii care vor să se pregătească din timp pentru sezonul cald și caută deja să cumpere anvelope de vară de calitate, pe care să le utilizeze cu încredere pot descoperi în rândurile de mai jos care sunt cele mai importante lucruri de care să țină cont, astfel încât să facă cele mai potrivite alegeri pentru autoturismele pe care le au!

Alegerea dimensiunilor potrivite

Pentru început, șoferii trebuie să știe care sunt dimensiunile anvelopelor de care au nevoie, pentru a investi în obiectele potrivite pentru autoturismele pe care le au. De exemplu, conducătorii auto trebuie să știe că anvelopele sunt împărțite în mai multe categorii, în funcție de lățimea pe care o au, dar și în funcție de diametrul exprimat în inch.

Toate tipurile de cauciucuri au inscripții de tipul ,,195/65R15”, unde 195 reprezintă lățimea exprimată în milimetri, 65 este raportul de înălțime, exprimat în procente, iar 15 indică diametrul anvelopelor în inch.

Indicele de sarcină

În ceea ce privește indicele de sarcină, acest factor indică șoferilor care este masa maximă pe care anvelopele o pot susține. De exemplu, dacă unele pneuri pot susține până la 615 kilograme, altele pot susține chiar o masă chiar mai mare. Pentru a-și da seama care este indicele de sarcină potrivit, posesorii de autoturisme trebuie să studieze cărțile tehnice ale mașinilor: de aici vor afla tot ce trebuie să știe!

Anvelope de vară în funcție de indicele de viteză

Printre detaliile esențiale, de care mai trebuie să știe șoferii, înainte de a alege cauciucurile potrivite se numără și indicele de viteză. Conform specialiștilor în domeniul auto, este vorba despre un indice care le arată conducătorilor auto care este viteza maximă cu care pot circula, pentru a fi în siguranță atunci când sunt la volan.

Nivelul de zgomot

Nu în ultimul rând, nivelul de zgomot este și el o caracteristică de care e bine ca șoferii să țină cont. Acest indice este reprezentativ pentru cât de mult zgomot produc anvelopele atunci când sunt folosite de carosabil. Cu siguranță toți conducătorii auto își doresc să se bucure de cauciucuri cât mai silențioase, motiv pentru care nu trebuie să uite să verifice și acest detaliu, înainte de a face o investiție.

Rând pe rând, toate elementele anterior menționate trebuie luate în considerare de către persoanele care vor să cumpere anvelope de vară de calitate. Mai mult, recomandat este ca șoferii să fie atenți la data limită până la care să-și schimbe cauciucurile de vară cu cele de iarnă, astfel încât să nu riște o amendă costisitoare.

Schimbarea anvelopelor trebuie făcută întotdeauna la un centru specializat în acest sens – doar astfel pot avea conducătorii auto certitudinea că pot rula fără să întâmpine probleme tehnice!Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Învață SEO – urmează un curs și devino specialist!

Optimizarea motoarelor de căutare pare a fi o artă întunecată … plină de confuzie, concepții greșite, informații înșelătoare și escrocherii directe.

Cele mai mari 5 beneficii ale angajării unei companii SEO

După cum probabil știți deja, optimizarea motorului de căutare a devenit crucială. Dar acum fiecare industrie are concurență, iar SEO a devenit necesar pentru a…

De ce să repari turbosuflanta? Care este cea mai bună soluţie în cazul în care această piesă se defectează?

Turbosuflanta se poate repara sau se poate înlocui, însă sfatul specialiştilor este acela al reparaţiei turbosuflantei.

10 motive pentru care copilul tău va adora să primească cadou un hoverboard

Copiii adoră cele mai noi și mai populare jucării iar începând de câțiva ani în urmă, jucăria numărul unu pentru toți se numește hoverboard.
Vezi profilul Digital x