Care sunt principalele tipuri de vaporizator pentru tutun si ierburi?

Vaporizatorul este un dispozitiv inteligent de ultima generatie, considerat o alternativa mai putin daunatoare decat metodele traditionale de a fuma. Principiul de functionare al unui vaporizator este urmatorul: tutunul, plantele sau amestecul de ierburi sunt incalzite de un flux de aer sau o suprafata fierbinte, pana cand ating sau chiar depasesc punctul de fierbere, moment in care sunt vaporizate instantaneu, iar vaporii sunt directionati catre un punct de iesire pentru a fi inhalati de catre utilizator. Datorita faptului ca tutunul sau ierburile nu sunt arse, vaporizatorul este un produs care te ajuta sa eviti substantele cancerigene si alte toxine intalnite in fumul de tigara sau ierburi.

Conductie vs Convectie

In functie de principiul fizic de functionare, exista doua tipuri de vaporizator: pe baza de conductie sau convectie. Conductia presupune incalzirea tutunului sau a ierburilor prin contactul cu o suprafata fierbinte. Pe de alta parte, convectia functioneaza prin expunerea tutunului sau ierburilor la un flux de aer fierbinte.

3 tipuri principale de vaporizator

In functie de design, putem imparti vaporizatoarele in trei mari categorii: vaporizatoare desktop, vaporizatoare portabile si vape pen-uri.

Vaporizatorul desktop

Acest tip de vaporizator se conecteaza direct la priza si este unul din cele mai costisitoare de pe piata, fiind, in acelasi timp, si cel mai performant. Pentru cei care isi doresc cea mai mare puritate a vaporilor, vaporizatorul desktop este solutia si poate fi gasit intr-o varietate destul de mare de modele, capabile sa satisfaca exigentele tuturor. Multe dintre modelele de vaporizator folosesc un balon de inhalare si multe alte functii interesante si utile. Unul din cele mai populare modele este vaporizatorulĀ  desktop Volcano, care exista disponibil in doua variante: Classic si Digit.

Vaporizatorul portabil

Vaporizatorul portabil functioneaza pe baza de acumulatori, fiind ceva mai voluminos si mai greu decat un pen vape, oferind o durata mai mare de viata a bateriei, temperaturi de vaporizare mai ridicate si posiblitatea de a face ajustari fine la diversi parametri de functionare. Daca facem o comparatie cu tigarile electronice, putem spune ca vaporizatorul portabil seamana cu un mod, in timp ce vape pen-urile seama cu tigarile electronice de tip stilou.

Vaporizatoarele portabile se gasesc, de asemenea, la preturi destul de ridicate. Unele modele mai performante permit vaporizarea atat a tutunului si ierburilor, cat si a uleiurilor concentrate extrase din plante.

Unele din cele mai cautate modele de vaporizator portabil sunt Flowermate, Crafty, Arizer, Firefly si Mighty.

Vape pen-uri

Vape pen-urile sunt unele din cele mai populare tipuri de vaporizatoare la ora actuala, datorita faptului ca sunt usoare, discrete si performante. La fel ca vaporizatoarele portabile, acestea functioneaza pe baza de baterii si sunt extrem de comod si usor de folosit, fiind foarte asemanatoare cu tigarile electronice de tip eGo.

Foarte populare pentru versatilitatea si performantele lor, sunt vape pen-urile Gpen Pro si Flowermate V3.0.


Database Error; SQL: SELECT DISTINCT `t`.* FROM `wp_pods_comunicat-de-presa` AS `t` LEFT JOIN `wp_podsrel` AS `rel_author` ON `rel_author`.`field_id` = 61 AND `rel_author`.`item_id` = `t`.`id` LEFT JOIN `wp_users` AS `author` ON `author`.`ID` = `rel_author`.`related_item_id` WHERE ( `author`.`id` = AND t.id 2602 AND validat = "da" ) ORDER BY `t`.`created` DESC, `t`.`titlu`, `t`.`id` LIMIT 0, 5; Response: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'AND t.id 2602 AND validat = "da" ) ' at line 14